Forgalomkorlátozás a belvárosban
Bulvár
2010. nov. 4.

<p>Angelina Jolie új filmjének egyik helyszínéül Esztergomot választotta, a forgatás miatt forgalomkorlátozásra kell számítani a belvárosban. Zárva lesz az élményfürdő, korlátozva lesz a Lőrinc utca forgalma.</p>

A Mária Valéria Mélygarázs november 7-én, vasárnap 22 órától november 13-án, szombaton 8 óráig zárva lesz, a garázst üzemeltető Strigonium Zrt. kéri, hogy a gépjárműveket a lezárás kezdetéig a mélygarázsból elvinni szíveskedjenek a tulajdonosok, ugyanis a lezárást követően erre nem lesz módjuk! A mélygarázsba érvényes havi, féléves, éves valamint lakossági várakozási engedélyek a lezárás ideje alatt Esztergom egész területén érvényesek lesznek.

Az élményfürdő nyitva tartását is érinti a filmforgatás: az Aquasziget november 10-én, 11-én és 12-én, szerdától péntekig zárva tart, a három nap kivételével változatlan nyitva tartással üzemel.

Az autósok számára fontos információ, hogy a forgatás ideje alatt, november 8-án, hétfőn 18 órától november 13-án, szombaton 8 óráig lezárják a Bottyán hidat. Részleges forgalomkorlátozásra lehet számítani a Lőrinc utca teljes szakaszán, megszűnik a Kis-Duna sétányról a Lőrinc utcára történő kihajtás, illetve a Hotel Esztergom, a gyakorló általános iskola és a Mediterraneo étterem az Árok utcán keresztül a Nagy-Duna sétány felől, a Gőzhajó utca, Helischer utca vonalon közelíthető meg. Aki teheti, kerülje el az említett útszakaszokat a torlódások megakadályozása érdekében.

(forrás)