Nyertek hétvégén a Vitézek
Sport
2010. okt. 27.

<p>Újabb győztes rangadón vannak túl az esztergomi rögbisek. Múlt szombaton az örök rivális Százhalombatta csapatát fogadták hazai pályán a Vasas Stadionban. Augusztus vége óta immáron 3. alkalommal csapott össze a két együttes.</p>

A Magyar Köztársaság Kupa fináléja esztergomi győzelmet hozott, majd következett az első bajnoki mérkőzés, ahol a Battaiak arattak győzelmet. A szombati összecsapás után így 3:2 az állás Esztergom javára.

A hazai csapatnak szurkoló nézők, egy nem túl pontgazdag, ugyanakkor hatalmas taktikai csatát hozó rögbi mérkőzést láthatott, melyet végig a Vitézek irányítottak. A Százhalombatta főként tehetséges, fiatalokra és néhány idősebb rutinos játékosra építő csapata folyamatosan rohant az eredmény után és több veszélyes támadást vezetve végül 1 ponttal sikerült megközelíteniük a Vitézeket, akik 13:12 arányban nyerték meg a mérkőzést.

A mérkőzést vezető Jánosi Attilának sem volt könnyűdolga, a két egymásnak feszülő rivális között, azonban a mérkőzés irányítását folyamatosan kezében tartva végül egy izgalmakban gazdag mérkőzést vezényelt le.

Esztergomi Vitézek: Heckel, Gheta (5), Nagy, Juhász A., Szöllös, Suiogan, Princz, Koller, Bíró (c) (3), Teodorescu (5), Banu, Fehér, Mészáros, Ladányi, Gódor,
Viola, Juhász I., Madarász, Gelecsák

Vezetőedző: Szöllösi László

Segédedző: Ioan Teodorescu
Gyúró: Benkó Lászlóné
Menedzser: Novák Péter
Elnök: Neuzer András

A két csapat legjobbjai a hét második felében együtt készülnek, hogy 2010. október 30-án közösen lépjenek pályára Izraelben Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen, majd az azt követő hétvégén Dániában.

Magyarország két legkiemelkedőbb rögbi klubjának közös programjai itt még nem érnek véget, mivel a közeledő hétvégén a II. csapatok is összecsapnak, az Esztergomi Vitézek a Battai Fekete Sereghez látogatnak.

Az elmúlt szombaton Esztergom adott otthont az Október 23-ai Magyar Köztársaság Utánpótlás Kupának, ahol 7-től 20-éves korig több korosztályban mérkőztek meg a csapatok. A remek időjárásnak és a fiatalok parádés mérkőzéseinek köszönhetően a nagyközönség egy igazi rögbi fiesztának lehetett szemtanúja.

(forrás)