Ítéletidő Esztergomban: ezerszer vonultak a tűzoltók
Bulvár
2010. aug. 8.

<p>Rekordmennyiségű bejelentés érkezett a pénteki vihar nyomán az esztergomi tűzoltóságra. A helyi kapitányság az év kezdete óta - nyilván a szokatlanul szeszélyes időjárásnak is köszönhetően - már több mint 1000 alkalommal vonult ki helyszínre. Eddig a "legproblémásabb" év a 2007-es volt: az egész esztendő leforgása alatt mindössze 760 vonulással.</p>

- Reggel hat óra körül kezdett esni az eső Esztergomban és környékén. Hét órakor jött is az első jelzés Dorogról, miszerint egy családi ház garázsában kb. 50 cm víz van és a család autója is a helyiségben van tárolva - mondta Erdélyi Krisztián, az esztergomi tűzoltóság Tűzoltási és Műszaki Mentési Osztályvezetője a kemma.hu megyei hírportálnak.

Ezt követően rövid idő alatt 40-50 helyről érkeztek a segélyt kérő telefonhívások. Hat szerkocsival közel 100 eseményt sikerült felszámolni a 24 óra alatt, de a másnap reggel szolgálatba lépőknek is maradt közel húsz olyan feladat, amelyet még a szombati napon fel kell számolnia.

- Ismét bebizonyosodott, hogy Duna melletti város lévén és az utóbbi időben az extrém időjárásnak köszönhetően egyre több esetben lenne szükség egy könnyű motorcsónakra, ami nagyban megkönnyítené és gyorsítaná a tűzoltói munkát - mondta el Erdélyi Krisztián.

 

(forrás)