A mélyben a mélygarázs bevételei
Gazdaság
2010. ápr. 24.

<p>Abszolut nem csoda, hogy a város titkolni próbálja a parkolási bevételek alakulását, ugyanis a Mária Valéria Mélygarázs 2010. márciusában összesen 32.740 forint bevételt produkált.</p>

Összevetve az 1,68 milliárd forintos vételárral (nem számítva annak kamatait), akkor már csak alig 4.275 évet kell aludni és ez a csodálatos beruházás máris visszahozta az érte kifizetett összeget!

Sajnos a havi 30 ezer forint körüli bevétel nem csak márciusra jellemző, ugyanis idén összesen 94.750 forintot sikerült kibányászni a mélygarázs automatájából.

Mint azt már korábban leírtuk: a garázs fenntartása havonta 2-2,5 millió forintba kerül a városnak, hiszen világítani, őrizni, üzemeltetni kell azt.

A 45 forintos nappali és 30 forintos éjszakai díjak mellett még a nullszaldós működés is reménytelen, amennyiben a város valóban a parkolási gondokat akarja enyhíteni, akkor egyetlen megoldás maradt: teljesen ingyenessé tenni a mélygarázsban való parkolást, így ösztönözve a felszínen parkolókat az alászállásra a gazdaságilag úgyis reménytelen mélységbe.

Emlékeztetőül megjegyezném: a törvénytelenül szétbombázott Bástya parkoló havonta 1-1,5 milliós bevételt produkált.

Az Erzsébet ház mélygarázsa valamivel kedvezőbb számokat mutat. Egész évben 1 millió 167 ezer, márciusban 417 ezer forint bevétel képződött, azonban ezek az összegek sem tudják azt biztosítani, hogy az eredmény majd pozitív legyen.

A Strigonium Zrt. a gyalázatos bevételeket a válság hatásával magyarázza, mely szerint kevesebben közlekednek gépkocsival a városban. Érdekes módon az értelmetlen forgalmi rend megalkotásakor és a mélygarázsok megvásárlásakor éppen a növekvő forgalommal érveltek a városházán.

(forrás)