Meggyes hatalmát is megkurtíthatják

Meggyes hatalmát is megkurtíthatják

2010. 04. 20. 10:33

Meggyes Tamásnak is szűkülhet a "mozgástere", hiszen a Fidesz egyes médiaértesülések szerint arra készül, hogy az önkormányzatoktól elvonja az államigazgatási feladatokat, és megerősíti a megyéket.

 

A régi Esztergom

Lapértesülések szerint a Fidesz arra készül, hogy megerősíti a megyéket, az önkormányzatoktól pedig elvonja az államigazgatási feladatokat.

Lényegében "visszaállamosítják" az államigazgatási feladatokat.

Összevonnák a területi államigazgatási szerveket, az úgynevezett dekókat. E szervezetrendszer feladata némi egyszerűsítéssel az, hogy a központi állami feladatok végrehajtását területi szinten segítse elő.

Ilyen tevékenység lehet többek között

- az adók behajtása,

- a munkaügyi vagy a közoktatási rendszer működésének támogatása,

- és a műemlékvédelem is.

 

Hogyan fog így diktálni, leváltani, átszervezni Meggyes???

 

Völner Pál lesz az ERŐS EMBER!!!

2010. 04. 22. 12:23

 A Megyegyűlésben jelenleg is ember- és feladatközpontú munka folyik. Értelmes viták a vezetés és az ellenzék között.  Normális, emberi hangnem, alkotó folyosói beszélgetések

Hiba volt a megyék szerepét megkurtítani. Erős bázist jelenthettek volna a helyi önkényeskedő túlhatalommal szemben.

 Dr Völner Pál a lehető legjobban végezte ezt a munkát négy éven keresztül. Mindenre és mindekire odafigyelve, az alkotó ellenvéleményeket meghallgatva és beépítve tette és teszi a dolgát.

Gratulálok nagyarányú győzelméhez a képviselőválasztáson!

Hiszem, hogy előbb -utóbb győz a magyar politikában az értelmes , intelligens gondolkodás, pártállástól függetlenül. Ennek nagyon jó, előrevetett példája a KEM Közgyűlés.  

Bőséges összehasonlítási tapasztalattal rendelkezem  a két testület munkájának megítélésében. Jellemzően a négy év alatt egyetlen egyszer kellett ellene szavaznom az elnöknek.  A Dobó Katalin Gimnázium esztergomi fenntartásba adása ellen szavaztam nemmel. Ha a Fidesz a KEM működését tekintené modellnek, akkor még jófelé is mehetnek a dolgok.

Dr Jónás László a KEM képviselője