Nyomoznak az Obersovszky műsor miatt
Közélet
2010. márc. 13.

<p>Tudomásunkra jutott, hogy az Esztergomi Városi Bíróság nyomozást rendelt el az Esztergomi Városi Televízió 18+ "Felnőtt mesék" c. műsora miatt egy Horváth Mihály által tett feljelentés okán.</p>

A vád: rágalmazás, mivel a műsor a feljelentő személyét a Meggyes Tamás elleni merénylet előkészületével hozta összefüggésbe. A nyomozás célja a műsorban szereplő egyik interjú eltorzított hangú szereplőinek személyazonosságát és tartózkodási helyét felkutatni. Ágfalvi Csaba korábban azt írta a Szeretgomon: a hangfelvétel az egyik városi cég irodájában készülhetett, azon eltorzított hangon ezen városi cég, a Védvár Zrt. (melyben tulajdona van az UD csoporthoz tartozó North Atlantic Protector Kft.-nek is) egyik vezető beosztású alkalmazottja beszél.

Talán nem lesz nehéz kinyomozni ezek után az illető személyét és tartózkodási helyét - a kérdés inkább az: egyedül vállalja-e tetteinek következményeit, vagy megnevez esetleg felbújtókat is, akik talán nem kevés pénzt fizettek azért, hogy ellenőrizetlen feltételezéseket tényként állítson be Obersovszky a köz pénzéből fizetett műsorban.

Az Esztergomi Városi Rendőrség és a városi cég között egyébként érvényes együttműködési szerződés van - reméljük ezen szerződés megléte nem vet árnyékot a most elrendelt nyomozás gyors és sikeres lezárására.

 

(forrás)