Pofátlan vezetői béremelés az ESZKÖZ Kft-nél

Pofátlan vezetői béremelés az ESZKÖZ Kft-nél

2010. 02. 27. 19:45

A városháza a válság miatt sír minden létező csatornán. A szemétdíjak 140 százalékkal emelkedtek októberben, de szép csendben duplájára emelkedett az Eszköz Kft. ügyvezetőjének bére is. Havi bruttó 800.000 forint lett Nagy Attila fizetése.

A béremelést valószínűleg a 2009. évi CXXII. törvény kijátszása miatt lépte meg az önkormányzati vállalat. Ugyanis ez a törvény kimondja:

Egy természetes személy legfeljebb egy köztulajdonban álló gazdasági társaságnál betöltött vezető tisztségviselői megbízatás, valamint legfeljebb egy köztulajdonban álló gazdasági társaságnál betöltött felügyelőbizottsági tagság után részesülhet javadalmazásban. - 6.§ (4)

Nagy Attila az Eszköz és a Zöld-út Kft-ben is ügyvezető. A szeptembertől nyilvános adatok szerint Nagy fizetése mindkét cégben bruttó 400-400 ezer forint volt.

A bér növekedéséről az Eszköz Kft honlapjának üvegzseb oldala számol be:

Az Esztergomi Köztisztasági Kft. taggyűlése a 1/2010 (01.26) sz. határozattal a Kft. ügyvezetőjének 2009. június 1-től 2010. május 31 -ig Nagy Attilát választotta meg havi bruttó 800.000 Ft díjazással. Korlátlan telefon és gépkocsi használat.

Nagy valószínúleg a Zöld-út Kft-ben díjazás nélkül fogja ellátni feladatát, ám ezt a Strigonium Holding adatközlése még nem jelzi a béreket feltüntető oldalon.

Az esetnek egyetlen tanulsága van: hiába születik törvény a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről, ha a pénzszivattyúként működő önkormányzatok és önkormányzati cégek mindent megtesznek ennek kijátszása érdekében.

Esztergomban több személy is érintett ebben a pontban.

Balogh Zoltán a Strigonium Zrtben 750ezer, az Esztergomi Fürdő (SPA) Zrtben 250ezer forint javadalmazásban részesül, valamint ügyvezetője a frissen megalakított Egom-Garázs Kft-nek is.
Szintén pozícióhalmozó Silye József, aki az EHÍR Kft-ben 400ezer forintos bérezést kap, de ügyvezetője az ETV Kft-nek is, azonban ezen kft a kormányrendelettel ellentétes módon nem jelentette meg a bérezésének adatait.
Álláshalmozó még Sasvári Szilárd, aki tudomásunk szerint 2, és Zoltai Dániel aki a Gran Tours mellett legalább még két céget vezet Esztergomban.

Kiváncsian várjuk, hogy náluk is hasonló megoldás születik-e, mint Nagy Attila esetében?!

2010. 03. 03. 11:29

Biztos, hogy "tiszteletdíj" címén sem kap semmit a másik cégtől? Kacsintás

Törölt felhasználó

2010. 03. 02. 10:28

És majd keresztbeszámláznak egymásnak a városi cégek? Mert ez enyhén szólva aggályos...

2010. 03. 02. 10:23

Én úgy hallottam az Eszközös pali a másik helyről 0-át fog kapni ( legalábbis papíron ), így ugyanott van... 800.000 ropi a kettőért, mint korábban.

Biztos tologatni kell a lóvét...

2010. 02. 28. 20:50

Szerintem megérdemli! A cég jól működik. Nem kell senkinek sem rohangálni ide-oda-amoda, hogy az 1-2-3-... éves gyerekek után járó kedvezményt megkapják. Az ügyfélszolgálaton kedves, családias hangulat várja a polgárt. Ifjú hölgy az ügyfélszolgálaton: " Nem akarom ötször sztornózni a számlát!" ( Hahó anyukám az Áfa Törvény smafu?) Kuka alján nem virít a kb egy hónapja kihajított Hídlap ( mert ugye a kuka ürítők nem csak a zsákba tett szemetet szedik ki a kukából, hanem a teljes tartalmát kiborítják). Végül pedig teljesen  humánusan olcsó megoldást találtak a szemét elhelyezésére a drága bicskei helyett.

 

Mondjuk az azért érdekes, hogy a város kb 1000 polgára csak a cégvezető úr járandóságaira fizeti a szemétdíjat ( és ebbe vékonyan számoltuk a kedvezményt kapó gyerekeket).

 

2010. 02. 28. 20:04

S milyen érdekes, hogy Nagy Úr Felesége pedig az Eszköz Kft-nél pénzügyes. Nincs itt összeférhetetlenség? Legalább erkölcsi alapon?
Igaz, ha jól tudom nem Ők az egyedüliek, más cég ügyvezetőjének élettársa is tisztviselő ugyanazon cégnél.

Eredeti méret

2010. 02. 27. 23:21

Hacsaknem fideszes cégvezető az illető, mert akkor, mint azt jól tudjuk, a jogászok majd megvédik, oszt' jó napot!

2010. 02. 27. 23:14

Igaz, két cégben büntetőjogi felelősség... a BKV ügyek berobbanása után nem hiszem, hogy van önkormányzati cégvezető bárhol az országban, aki nyugodtan alszik...

Eredeti méret

2010. 02. 27. 23:11

Nem tudom, mit irigykedtek, hiszen

Nagy Attila az Eszköz és a Zöld-út Kft-ben is ügyvezető.

Két munkahely, két állás, két nagy felelősséggel járó beosztás, napi kétszer 8, azaz 16 órás munkaidő - feltételezem, nem részmunkaidőben dolgozik egyik helyen sem. Azért ezt csak meg kell fizetni... Rosszall

gömbicica

2010. 02. 27. 21:32

Egy ismerős család van nálunk. Számitógépet is javitgatott a férj, és  véletlenül beleolvasott ebbe a hirbe. Reagálása:  Meeeennnyenek a p..ba.  -már bocsánat-

Az egész várost elboritja a szemét, főleg, hogy elolvadt a hó, igy jobban látni mindent. A Sugár uton jöttünk le a temetőből, a buszmegállóban ami csikk el van dobálvaMeglepettÜvöltés. Nem is tudom van-e szemetes. De az a baj, hogy hiába lenne akkor is szétdobálná mindenki a szemetét.

Valami nagyon komoly szemétügyi lépésre lenne szükség. Kedves  Nagy Attila Ügyvezető Ur!!! ennyi pénzért törje már a fejét egy kicsit, hogy hogyan lehetne ebbe a szutyok városba valahogyan rendet tenni. Én tudom, hogy nem szemetelek, és nem rongálok, igy nem ézem reszortomnank ilyenen spekulálni. De lehet, hogy ha ennyi fizuval támogathatnám a családi kasszát megtenném. Várnánk mi esztergomiak  valami KOMOLY elgondolást, és rendelkezést. Köszönöm.

És van nekünk egy bizottságunk is, a :

Környezetvédelmi, Köztisztasági és Közrendi Bizottság
Elnöke:   Ivanov Mihály
Tagjai:        
● Eck Alajos
● Kiss Tamás
● Kinál Katalin
● Bodrogai Sándor
● Góman János
● Takács Erzsébet

No ezzel a hét emberrel karöltve meg kellene próbálni előbbre jutni.

Egyébként a bizottságok elképzeléseiről, munkájáról van valahol valami iromány?  Kiváncsi lennék mit is tesznek  pl. ezen esetben a környezetvédelem, köztisztaság és közrend fenntartása érdekében.


Feladat és hatáskört találtam:

Környezetvédelmi, Köztisztasági és Közrendi Bizottság: környezetvédelmi programmal, környezetvédelmi alappal kapcsolatos feladatok, természetvédelem, a köztisztasági közszolgáltatás ellenőrzése, fejlesztése, közterület-felügyeleti, közbiztonsági feladatok, kapcsolattartás rendészeti szervekkel, mezőgazdasággal kapcsolatos feladatok.