Pofátlan vezetői béremelés az ESZKÖZ Kft-nél

Pofátlan vezetői béremelés az ESZKÖZ Kft-nél

2010. 02. 27.

A városháza a válság miatt sír minden létező csatornán. A szemétdíjak 140 százalékkal emelkedtek októberben, de szép csendben duplájára emelkedett az Eszköz Kft. ügyvezetőjének bére is. Havi bruttó 800.000 forint lett Nagy Attila fizetése.

A béremelést valószínűleg a 2009. évi CXXII. törvény kijátszása miatt lépte meg az önkormányzati vállalat. Ugyanis ez a törvény kimondja:

Egy természetes személy legfeljebb egy köztulajdonban álló gazdasági társaságnál betöltött vezető tisztségviselői megbízatás, valamint legfeljebb egy köztulajdonban álló gazdasági társaságnál betöltött felügyelőbizottsági tagság után részesülhet javadalmazásban. - 6.§ (4)

Nagy Attila az Eszköz és a Zöld-út Kft-ben is ügyvezető. A szeptembertől nyilvános adatok szerint Nagy fizetése mindkét cégben bruttó 400-400 ezer forint volt.

A bér növekedéséről az Eszköz Kft honlapjának üvegzseb oldala számol be:

Az Esztergomi Köztisztasági Kft. taggyűlése a 1/2010 (01.26) sz. határozattal a Kft. ügyvezetőjének 2009. június 1-től 2010. május 31 -ig Nagy Attilát választotta meg havi bruttó 800.000 Ft díjazással. Korlátlan telefon és gépkocsi használat.

Nagy valószínúleg a Zöld-út Kft-ben díjazás nélkül fogja ellátni feladatát, ám ezt a Strigonium Holding adatközlése még nem jelzi a béreket feltüntető oldalon.

Az esetnek egyetlen tanulsága van: hiába születik törvény a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről, ha a pénzszivattyúként működő önkormányzatok és önkormányzati cégek mindent megtesznek ennek kijátszása érdekében.

Esztergomban több személy is érintett ebben a pontban.

Balogh Zoltán a Strigonium Zrtben 750ezer, az Esztergomi Fürdő (SPA) Zrtben 250ezer forint javadalmazásban részesül, valamint ügyvezetője a frissen megalakított Egom-Garázs Kft-nek is.
Szintén pozícióhalmozó Silye József, aki az EHÍR Kft-ben 400ezer forintos bérezést kap, de ügyvezetője az ETV Kft-nek is, azonban ezen kft a kormányrendelettel ellentétes módon nem jelentette meg a bérezésének adatait.
Álláshalmozó még Sasvári Szilárd, aki tudomásunk szerint 2, és Zoltai Dániel aki a Gran Tours mellett legalább még két céget vezet Esztergomban.

Kiváncsian várjuk, hogy náluk is hasonló megoldás születik-e, mint Nagy Attila esetében?!

2010. 03. 03.

Biztos, hogy "tiszteletdíj" címén sem kap semmit a másik cégtől? Kacsintás

2010. 03. 02.

És majd keresztbeszámláznak egymásnak a városi cégek? Mert ez enyhén szólva aggályos...

2010. 03. 02.

Én úgy hallottam az Eszközös pali a másik helyről 0-át fog kapni ( legalábbis papíron ), így ugyanott van... 800.000 ropi a kettőért, mint korábban.

Biztos tologatni kell a lóvét...

2010. 02. 28.

Szerintem megérdemli! A cég jól működik. Nem kell senkinek sem rohangálni ide-oda-amoda, hogy az 1-2-3-... éves gyerekek után járó kedvezményt megkapják. Az ügyfélszolgálaton kedves, családias hangulat várja a polgárt. Ifjú hölgy az ügyfélszolgálaton: " Nem akarom ötször sztornózni a számlát!" ( Hahó anyukám az Áfa Törvény smafu?) Kuka alján nem virít a kb egy hónapja kihajított Hídlap ( mert ugye a kuka ürítők nem csak a zsákba tett szemetet szedik ki a kukából, hanem a teljes tartalmát kiborítják). Végül pedig teljesen  humánusan olcsó megoldást találtak a szemét elhelyezésére a drága bicskei helyett.

 

Mondjuk az azért érdekes, hogy a város kb 1000 polgára csak a cégvezető úr járandóságaira fizeti a szemétdíjat ( és ebbe vékonyan számoltuk a kedvezményt kapó gyerekeket).

 

2010. 02. 28.

S milyen érdekes, hogy Nagy Úr Felesége pedig az Eszköz Kft-nél pénzügyes. Nincs itt összeférhetetlenség? Legalább erkölcsi alapon?
Igaz, ha jól tudom nem Ők az egyedüliek, más cég ügyvezetőjének élettársa is tisztviselő ugyanazon cégnél.

Eredeti méret

2010. 02. 27.

Hacsaknem fideszes cégvezető az illető, mert akkor, mint azt jól tudjuk, a jogászok majd megvédik, oszt' jó napot!

2010. 02. 27.

Igaz, két cégben büntetőjogi felelősség... a BKV ügyek berobbanása után nem hiszem, hogy van önkormányzati cégvezető bárhol az országban, aki nyugodtan alszik...

Eredeti méret

2010. 02. 27.

Nem tudom, mit irigykedtek, hiszen

Nagy Attila az Eszköz és a Zöld-út Kft-ben is ügyvezető.

Két munkahely, két állás, két nagy felelősséggel járó beosztás, napi kétszer 8, azaz 16 órás munkaidő - feltételezem, nem részmunkaidőben dolgozik egyik helyen sem. Azért ezt csak meg kell fizetni... Rosszall

gömbicica

2010. 02. 27.

Egy ismerős család van nálunk. Számitógépet is javitgatott a férj, és  véletlenül beleolvasott ebbe a hirbe. Reagálása:  Meeeennnyenek a p..ba.  -már bocsánat-

Az egész várost elboritja a szemét, főleg, hogy elolvadt a hó, igy jobban látni mindent. A Sugár uton jöttünk le a temetőből, a buszmegállóban ami csikk el van dobálvaMeglepettÜvöltés. Nem is tudom van-e szemetes. De az a baj, hogy hiába lenne akkor is szétdobálná mindenki a szemetét.

Valami nagyon komoly szemétügyi lépésre lenne szükség. Kedves  Nagy Attila Ügyvezető Ur!!! ennyi pénzért törje már a fejét egy kicsit, hogy hogyan lehetne ebbe a szutyok városba valahogyan rendet tenni. Én tudom, hogy nem szemetelek, és nem rongálok, igy nem ézem reszortomnank ilyenen spekulálni. De lehet, hogy ha ennyi fizuval támogathatnám a családi kasszát megtenném. Várnánk mi esztergomiak  valami KOMOLY elgondolást, és rendelkezést. Köszönöm.

És van nekünk egy bizottságunk is, a :

Környezetvédelmi, Köztisztasági és Közrendi Bizottság
Elnöke:   Ivanov Mihály
Tagjai:        
● Eck Alajos
● Kiss Tamás
● Kinál Katalin
● Bodrogai Sándor
● Góman János
● Takács Erzsébet

No ezzel a hét emberrel karöltve meg kellene próbálni előbbre jutni.

Egyébként a bizottságok elképzeléseiről, munkájáról van valahol valami iromány?  Kiváncsi lennék mit is tesznek  pl. ezen esetben a környezetvédelem, köztisztaság és közrend fenntartása érdekében.


Feladat és hatáskört találtam:

Környezetvédelmi, Köztisztasági és Közrendi Bizottság: környezetvédelmi programmal, környezetvédelmi alappal kapcsolatos feladatok, természetvédelem, a köztisztasági közszolgáltatás ellenőrzése, fejlesztése, közterület-felügyeleti, közbiztonsági feladatok, kapcsolattartás rendészeti szervekkel, mezőgazdasággal kapcsolatos feladatok.