Jelölt a konzervatív, békés középről

Jelölt a konzervatív, békés középről

2010. 02. 23. 23:44

A Magyar Demokrata Fórum február 23-án, kedden, bőséges rászámítással leadta a helyi Választási Bizottsághoz az országgyűlési választásokon jelöltállításhoz szükséges mennyiségű jelölőszelvényt.

 

A KEM 5. számú, Esztergom és környéke választási körzetben dr. Jónás László szülész-nőgyógyász főorvos képviselőjelöltet találta az MDF mögé felsorakozó békét, nyugalmat, biztonságot, összefogást óhajtó polgárok népes tábora alkalmasnak arra, hogy megméresse magát a választási küzdelemben.

Az MDF Esztergomi Szervezete köszöni a sok segítséget, a jókívánságokat, az építő, jóindulatú javaslatokat és kritikát, melyet a kopogtatócédula gyűjtés során kapott!

Előre is köszönjük a Választópolgárok támogatását, szavazatait az április 11-i Országgyűlési Választásokon!

Tudjuk, hogy dr. Jónás László, mint azt már tőle önkormányzati képviselői munkája során megszoktuk, a tőle megszokott higgadtsággal, intelligenciával ugyanakkor keménységgel és egyenességgel fogja képviselni Esztergomot és környékét a Magyar Országgyűlésben.

„Tiszta kézzel, hideg fejjel, meleg szívvel!” (Antall József)

 

MDF-ESZTERGOM

 

2010. 03. 27. 14:09

Nem szokásom senki elől elszaladni, hozzászólásokat lezárni. Én ezt nem tartom demokratikus megoldásnak. Ezért kértem a topic feloldását.

Nyitott sisakrostéllyal küzdök, nem úgy, mint a három," szövetségbe forrt" szocialista párt, amelyek megpróbálták elérni, hogy az MDF ne tudjon elindulni a választásokon.

Micsoda "nagyszerű" lehetőség kínálkozott, amikor a szakértő, független VB tagok véleményével szemben felállt a nagykoalíció Budapesten, és megpróbálták megfojtani a kicsi, de a demokrácia utolsó bástyájaként álló MDF-et. Kihasználva, hogy sem az LMP, sem az MDF képviselője nem lehetett még ott a bizottságban. Olyan álságos indokaik voltak, melyeket ők ezerszer elkövettek. Elképesztően csípi a szemüket, mondhatnám riasztóan hat rájuk a kidolgozott, szükségszerű, ésszerű , célszerű Bokros-MDF program és a világszerte elismert, a jobbítás, a nemzet felemelkedése mellett - nem csak pufogtatott frázisok, gyűlöletkeltés,bosszúállás, új mutyilehetőségek szintjén - elkötelezett miniszterelnök-jelölt, Bokros Lajos!

Még jó, hogy a fellebbviteli fórumokon maradt szikrája a valódi demokrata gondolkodásnak és a jogállamiságnak.

Talán inkább azon kéne gondolkodnia a nagykolalíciós három miniszterelnök-jelöltnek, hogy ne bújjanak be minden ürgelyukba Bokros Lajos vitára hívó felszólítása elől. Balkáni,ázsiai kormányzásra készülnek, úgy tesznek, mintha sohasem hallottak volna választási illemkódexről.

 Kissé elavult, keleti mentalitás úgy adni a gyönyörű, életteli menyasszonyt a bújkáló, félénk vőlegényhez, hogy azt sem tudjuk mi van annak a gatyájában!

Ezek a sportszerűséget hírből sem ismerő, kicsinyes, bosszúálló, a szakértelmet nélkülöző alakulatok akarják Magyarországot kormányozni ?

Javaslom nekik, hogy valóban összefogva, együtt kérjék fel Bokros Lajost miniszterelnöknek, és álljanak be mögé TANULNI !

Szocilaista ismerősömtől kaptam a következő sms-t:

 

"Úriember nem úgy próbálja legyőzni az ellenfelét, hogy nem engedi pályára lépni. Számomra szégyen, amit a pártom az MDF-el csinált a fővárosban. Elnézést! " (aláírás)

 

A tisztesség és az emberség nem pártfüggő. Ébredjetek Barátaim! A jobb és baloldaliságnak ebben az országban már vége! A tisztesség vívja elkeseredett harcát a felgyülemlett, és a látszat ellenére egyre inkább egy hordába összeálló, demagóg, acsarkodó önérdekűekkel szemben.

Ha a horda megszerzi a hőn áhított uralmat - a becsületesek eltűntetése után- egymás torkának esik majd, és szomorú, véres,afrikai sivataggá változtatja ezt a húsz éve gyönyörű reményekkel induló országot!

2010. 03. 19. 10:04

 

  nekik mindent szabad, mert ők szentek tulajdonképpen. Mi maximum bocsánatot kérhetünk, hogy létezni merünk és esetleg tapsolnunk kellene egy kicsit, hogy ő bátran alázhasson. No nem.

Sokmindent jól viselek, de ha hülyének néznek, ráadásul pofátlan módon, azt nagyon rühellem (Bejó Gábor)

 

 Katona József:


Tiborc panasza

Ő csorda számra tartja gyűlevész
Szolgáit! éppenséggel mintha minden
Hajszála egy őrzőt kivánna; sok
Meránit, olykor azt hinné az ember,
Hogy tán akasztani viszik, úgy körül
Van véve a léhűtőktől, s mi egy
Rossz csőszt alig tudunk heten fogadni.
Ő táncmulatságokat ád szűntelen,
Úgy, mintha mindég vagy lakodalma, vagy
Keresztelője volna: és nekünk
Szívünk dobog, ha egy csaplárlegény az
Utcán előnkbe bukkanik, mivelhogy
A tartozás mindjárt eszünkbe jut.
A jó merániak legszebb lovon
Ficánkolódnak - tegnap egy kesej,
Ma szürke, holnap egy fakó: - nekünk
Feleség- és porontyainkat kell befogni,
Ha veszni éhen nem kivánkozunk.
Ők játszanak, zabálnak szűntelen,
Úgy, mintha mindenik tagocska bennek
Egy-egy gyomorral volna áldva: nékünk
Kéményeinkről elpusztúlnak a
Gólyák, mivel magunk emésztjük el
A hulladékot is. Szép földeinkből
Vadászni berkeket csinálnak, a-
Hová nekünk belépni nem szabad.
S ha egy beteg feleség, vagy egy szegény
Himlős gyerek megkívánván, lesújtunk
Egy rossz galambfiat, tüstént kikötnek,
És aki száz meg százezert rabol,
Bírája lészen annak, akit a
Szükség garast rabolni kényszerített

Tisztelt Petrovics László!

Kérem ne a költőiséget nézze,  hasonlítsa  össze, legyen szíves , a két idézet lényegét!

Tegye ezt kérem az ETV, az  esztergomi óriásplakát dömping, a Hídlap, az adófizetőkkel megfizettetett perek, a képviselőtestületi ülések  hangnemének figyelembe vételével!

Gondolkozzék el azon, milyen eszközök állnak ma - a saját hitük szerint jót-, Esztergom és vidéke boldogulását akaró emberek, képviselők rendelkezésére, hogy elmondhassák véleményüket!

Ismeri Ön az időnként  sarkosan fogalmazó embereket személyesen?

Én igen.

Véleményem szerint ők intelligens, kedves, melegszívű, művelt, időnként zseniális emberek. Emberek, akiknek eleg van a sajtó és véleményszabadság sárbatiprásából városunkban. Elegük van a megtorlásokból, a fenyegetésekből, a kisebbségi (talán többségi?) vélemény erőszakos elnyomásából . Tenni akartak a városért, segíteni, szellemi potenciáljukat Esztergomért dolgoztatni. Emberek, akik intelligensen fogalmaznak, okos elképzeléseik, jó meglátásaik vannak, ha hagyják őket segíteni!

Ha  azonban azt látják, hogy a képviselőtestületi üléseken a vezetők száját "köcsög, hülye, aljas, áruló, senki " szavak hagyják el, akkor csodálkoznak, ha  ők is Tiborc szerint tesznek- "lesújtunk egy  rossz galambfiat"?

Ha  azt látják, hogy a jó szó lepereg, a kinyújtott kézbe beleköpnek, az okos , segítő ellenvéleményért durva megtorlás a válasz, akkor bizony átlendülnek az egészséges félelelem, a beléjük kódolt jómodor gátlásainak küszöbén. Pszihológiai tény: félelemkeltéssel csak egy ideig lehet uralkodni, aztán utat törnek maguknak az elfojtott, de jogos indulatok, a nem számít már, hogy mi lesz velünk, de ez így nem mehet tovább valósága.

Ön mit gondol, mi tett engem vidám, bőrgatyás, motoros, a gyengéd születésért dolgozó szülészorvosból, tárogatószóért, Bursa Hungarikáért, Olvasókörért, esztergomi fákért,környezetvédelemért, sportért tevékenykedő, véleményét  eleinte  mindig csendesen elmondó városi képviselőből harcos politikussá?

Ugye nem hiszi, hogy önző érdek?

 

Köszönöm a mélységesen igaz  Pilinszky verset!

Istenben hívő és nem "istenes" emberként.

 

Ui:Az emberi végtermékről szóló verset remélem a moderátorok kérésemre eltávolítják erről az oldalról.

Annak valóban nincs helye itt.

 

 

 

 

Pihentetőül:

http://www.mommo.hu/media/Tiborc_panasza-Csaba_Bede-Fazekas_Atilla

2010. 03. 17. 23:26

Srácok mi a frász folyik itt??

Petró provokál ti meg ennyien ugrotok rá?

Ne röhögtessetek már!

Ha lehet, olvassátok el a topic címét aztán arról írjatok... köszi!

 

2010. 03. 10. 11:21

BOKROS LAJOS csütörtökön 18 órai előadásárról szóló plakátjainkat , melyet kevés, elszámoltatható kampánypénzünkből csináltattunk, két éjszakai munkával ragasztottunk fel módszeresen letépték Esztergomban.

Piaci rossznyelvek igyekeztek velem elhitetni, hogy a Jobbik volt. Meggyőződtem az állítás hamisságáról. Azt is tudom, hogy nem az MSZP-sek tették.  

Akkor vajon kik lehettek?

Petrovics László Úr! Ön mit szól ezekhez a módszerekhez?

Hová züllik még a demkorácia Esztergomban?

2010. 03. 10. 6:21

Kedves Petró!

 

Miután részletes eszmefuttatást olvashattunk tőled a fórumban szereplő jelöltről, pártjáról, kampánytevékenységéről, alaposan kivesézted János hozzászólásait,  és a jelenleg  regnáló fideszes jelöltről csak valami olyasmit említettél, hogy ott sem minden tökéletes (bocsi, hogy nem keresem vissza szó szerint), szóval ezek után csak egy kérdésem lenne.

Te tiszta lelkiismerettel tudnál kampányolni a narancsos jelölt mellett a KEM-i 5. sz. választókerületben? Egy "igen" vagy "nem" elég lenne. Köszönöm.

2010. 03. 07. 9:18

Kedves Petrovics László!

"Talán a helyben induló jelöltek közül Ön érdemli meg a legkevésbé az ilyen jellegű dorgálást." -írja Ön.

Ha  így látja, akkor az Ön, általam soha nem vitatott , intelligenciájával azt is be kell látnia, hogy most Ön dobta fel a labdát nekem.

Le is csapom!

Sajnos nem maradt kibúvó az Ön számára. Ha sportszerű akar lenni, és valóban "elemezni" akar, akkor feljogosítom Önt, hogy a fenti mondat szellemében itt az én "kampányoldalamon" írja meg véleményét, kifogásait a többi jelöltről is! Ön nem azt írta, hogy az interneten kampányoló jelöltek közül (ami szerintem önmagában feltételez némi entellektuális előnyt a nem ezt tévőkkel, de vastag közpénzbuxával rendelkezőkkel szemben),hanem a "helyben induló  jelöltek közül "én érdemlek legkevéssé dorgálást. Ha viszont ezt Ön mégis megtette azon a lapon, amelynek talán inkább mégis az én "fényezésemről" illene szólnia, akkor joggal elvárható Öntől, hogy tegye meg ezt a többi jelölttel is itt, az én lapomon! Azt sem venném zokon, ha külön kiemelné, hogy ők mely dolgokban szorulnak méginkább dorgálásra, mit én! Kezdje talán a legnagyobb népszerűséggel bíró pár,t a Fidesz, még mindig nem nyilvántartásba vett , de óriásplakátok tucatjairól (átlátható, jogszerű, törvény által előírt, betartott költségvetésű kampányfinanszírozott Király) ránk, egyszerű városi emberekre mosolygó jelöltjével, Meggyes Tamással!

Igaza van. Én nem vagyok tévedhetetlen, nem vagyok hibátlan, ne vagyok profi politikus, szent ember sem vagyok.

Igyekszem azonban lezárni a dolgaimat, másoknak tévedéseimmel okozott károkat minimalizálni, lelkükben nem sérüléseket hagyni, képezni magam, hogy ne csak saját egóm diasztóléja alapján legyek alkalmas vezetésre, igyekszem pótolni a politikai ismeretekben fellelhető hiányosságaimat ( remélem erre mást is figyelmeztet majd) .Igyekszem beszélgetni minden hozzám bajával fordulóval, kétségeimben másoktól tanácsot kérni, azt megfogadni, szeretet parancsa szerint élni, a bosszúállást messzire kerülni. 

Petrovics Úr! Valóban nagyon sokat tanulok Öntől is. Ezt köszönöm!

Azt azonban furcsállom,hogy ha Ön engem  tanítani akar, hibáimat elemezni, azt nyilvánosan teszi. Akik valóban segíteni akarnak (vannak ilyenek sokan), azt négyszemközt, nekem mondják el egy kávé mellett, amire Önt is szívesen meghívom! Konzervatív körökben ezt hívják fair play-nek.

VÁROM TEHÁT ELEMZÉSÉT PETROVICS ÚR AZOKRÓL AKIKET ÖN NÁLAM JOBBAN DORGÁLÁSRA VALÓNAK MINŐSÍTETT!

MERT EZ ÍGY TISZTESSÉGES!

2010. 02. 28. 17:22

:-) Köszönöm Fabatka!

Szenzációs a " rezüméd " a Fidesz programról! Megnevettettél és elképesztően jól megláttad a lényeget!

Ne szerénykedj, nem Fabatka vagy Te, hanem igazi " aranyszájú "Nevetés

 

2010. 02. 28. 6:33

Megértem a Jobbikos fanyalgást. Jónás doktor személye éppúgy lehet vonzó, mint Bokros Lajos nyílt kártyájú gazdasági programja.

A többi párt programja számomra vagy nem ismert vagy, vagy nem értelmezhető.

A FIDESZ "Több mézet a madzagra, forró vizet a kopaszra" (progamja) semmiféle számonkérhető ajánlatot nem tartalmaz. Bokrosén legalább lehet vitatkozni,  ez legalább egy vitaalap.

2010. 02. 26. 13:52

Mindenkinek köszönöm a gratulációkat, a biztatást!

Az MDF minden támadás, szétzúzási, lejáratási kísérlet ellenére egységes, egyre erősödő csapatként vág neki a választásoknak. Senki előtt nem volt titok, hogy az MDF jelöltje vagyok. Az ezen lamentálók véleményét cáfolva, szűk két hét alatt gyűlt össze a szükségesnél lényegesen több, ezret bőségesen meghaladó mennyiségű kopogtatócédulám. Részben azért is , mert a cédulák több, mint feléért személyesen kerestem fel választóimat, részen pedig azért, mert az emberek a gyűlöletkeltőkkel szemben még ma is  a  hiteles békekeresők, a kezet nyújtók mellé akarnak állni. Még akkor is , ha sokan próbálják megfélelmíteni őket. Még akkor is , ha atrocitások érik őket a hatalmaskodók részéről.   

Bízom benne, hogy a választókerületekben élők a választáson az adott terület jelöltjei alapján ítélik meg a jelölőszervezeteket is. Hiszen minden párt azzal állítja ki a maga bizonyítványát, hogy kit tart érdemesnek arra , hogy a nevében mérkőzzön meg választókörzetének, jelen esetben Esztergom, Dorog és környéke képviseletéért. Ebben az ellenségeskedő, a jövőtől, a nagy pártok antidemokratizmusától, és a feltörekvő, tapasztalatlan, ugyanakkor erőszakos hadaktól félő országban lassan mindenki elfelejtkezik arról , hogy az országgyűlési képviselő feladata választókörzetének hatékony képviselete. Szerintem az a legfontosabb, hogy olyan jelölt kerüljön a parlamentbe, akiben  legalább valamilyen szinten még azok is bíznak, akik akik nem őrá szavaztak. Azt hiszem, felém megvan ez a bizalom. Szerintem, nem pártjuk által megfélemlített, szavazógépként működő gombnyomogatókra van ott szükség. Főleg nem olyan párcsinovnyikokra, aki titkos szavazás esetén, apanázsukat féltve bemutatják szavazataikat pártfvezéreiknek. Azt hiszem, az elmúlt években a városi  képviselőtestületben végzett munkám, megszólalásaim alapján a választópolgárok rólam tudják, hogy nem ilyen vagyok.  Esztergom és környékének lakosságát tisztelem annyira, hogy megfelelő tanultság, tapasztalat, közéleti rutin megszerzése után, de be nem sározódva vállalkozzam képviseletükre. Tudom, egyes pártok szerint - --( a rendszerváltás előtti időket idézve részükről, pedig de nagyon antiszocialistának mondják magukat)- -- ez nem érték, erre nincs szükség. Kérem  azonban a választópolgárokat, gondolkodjanak  el egy kicsit azon, hogy  a természeti népek miért  a legtapasztaltabb,legműveltebb legtöbbet bizonyított embereiket választották meg vezetőiknek, képviselőiknek? Papolni, hazudni, ígérgetni lehet,de

NEM VOLT MÉG ELEGE ENNEK AZ ORSZÁGNAK A HOZZÁ NEM ÉRTŐK, A SEMMIBŐL AZONNAL VEZETŐI POZÍCIÓKBA KERÜLTEK OSTOBASÁGÁBÓL, ÖNBIZALOMHIÁNYBÓL, KISEBBSÉGI ÉRZÉSBŐL FAKADÓ GONOSZ ÁRMÁNYKODÁSÁBÓL, GYORS ÉS MINDIG EREDMÉNYES MEGGAZDAGODÁSÁBÓL?

2010. 02. 25. 13:31

Tisztelt Jónás úr!

Sajnálom, hogy nem akarja, nem tudja megérteni azt, amit immáron több helyen és formában is jeleztem Önnek:

Tényleg gratulálok az elért eredményhez, és tényleg sajnálom, hogy ezt nem független jelöltként tette.

Mert úgy gondolom, hogy azok Önnek adták a kopogtató cédulájukat, azok elsősorban Önnek, dr. Jónás Lászlónak és nem az MDF(?)-nek szánták az ajánlásukat.

Így gondolom, mert beszélgetve esztergomiakkal, akik Önt név szerint említik, azok sorra hozzáteszik, hogy „kár az-az MDF ott( az Ön) háta mögött".

Tehát  az Ön megjegyzését a sportszerűtlen megnyilvánulást illetően visszautasítom.

Azt is kérem, hogy minket ne említsen egy lapon a Fidesszel, hiszen nem a Jobbik, hanem az MDF volt a Fidesz koalíciós partnere. Ha emlékszik Dávid Ibolya miniszterként is tevékenykedett.

Véleményem szerint, először a saját portájukon söpörjenek! Nézzen csak körül a saját embereik,képviselőjelöltjeik közszereplése, fellépései, helyesírási hibáktól hemzsegő internetes bejegyzései között!

Igen, jól látja,  a Jobbik hibái ilyenek:  helyesírási hibák. Tudna más hibákat is felsorolni?

Én igen, ami az MDF-et illeti.  És ezek nem hibák, hanem bűnök: Ugye nem felejtette el, hogy az MDF volt az, akinek köszönhetően, Demszkyt még egyszer meg tudták választani. Az MDF jelöltje volt az, aki pont annyi szavazatot vitt el a Fidesztől ami a győzelemhez szükségeltetett volna.

Időközben Önök szépen összemelegedtek az MSZP-vel.  De szerencsére nem mindenki értett ezzel egyet, és végül fel is bomlott az MDF frakciója. (Pedig, ha jól emlékszem, olyan is megesett, hogy függetlenek közül valaki átült Önökhöz)

Ha már a közszerepléseket említette: Dávid Ibolya és Herényi úr mentelmi jogát is gondolom csupán viccből akarták kikérni...

Az Önök pártja volt az, aki rendre támogatta és támogatja a MSZP-t is szavazataival a parlamentben...


Ön elmondta bemutatkozójában, hogy a taxis blokád idején lépett be az MDF-be.
Nem fekszi meg a gyomrát, hogy most pont azzal az SZDSZ-el indulnak közösen, akik akkor a blokádot szervezték?

Én első szavazóként, az első „szabad" választások alkalmával az MDF-re szavaztam.

De hol van a mostani párt, az akkori önmagától, amikor még ilyen tagokkal jeleskedhetett:  Csengey Dénes,  Lezsák Sándor ...?!

Sorra oszlatják fel magukat az MDF alapszervezetei, tiltakozásképpen a jelenlegi SZDSZ-el közös indulás és Bokros Lajos miniszterelnöki jelölése miatt.


Végezetül:

Ezt a videót Önök készítették a saját jelöltjeikről. Önök is publikálták...
Való igaz vannak benne összevágások  ami a gesztikulációkat illeti, és ez biztosra veszem ez már nem az Önök műve. De az, amit és ahogy ezek a jelöltek próbálnak elmondani, na  az ami elgondolkodtató.
Ők képviselnék a választókat?!

Ha Ön tényleg úgy érzi, hogy Önnek ebben a csapatban a helye...akkor arassa is le amit vetett.

Tehát ismételten gratulálok az összegyűjtött ajánlószelvényekhez, és továbbra is sajnálom, hogy ezt Ön, nem függetlenként tette.

2010. 02. 24. 20:06

Jónás Úr!

 

Gratulálok, mindenféle megjegyzés nélkül !

2010. 02. 24. 10:03

Tisztelt Zentai Zsolt!

Azt hiszem, a párttársaimról összevágott blődli lényegesen kevesebb kárt okoz az én pártomnak, mint az önökének az ilyen és ehhez hasonló, gratulációba ágyazott, sportszerűtlen megnyilvánulás, amit lassan Magyarország kénytelen megszokni a Jobbik és a Fidesz részéről. Az ön intelligenciája alapján azt gondoltam, hogy tudja, ilyen szemét  a legtöbb emberről készíthető. Sajnos tévedtem. Véleményem szerint, először a saját portájukon söpörjenek! Nézzen csak körül a saját embereik,képviselőjelöltjeik közszereplése, fellépései, helyesírási hibáktól hemzsegő internetes bejegyzései között!

Neveltetésem miatt tartózkodom az uniós képviselőik szerepléséről készült brüsszeli videoösszevágás feltételéről a portálra! Tudja, hölgyekről vagy jót, vagy semmit...!

Ajánlom figyelmébe a velem készült bemutatkozó felvételt! Megtalálja a  www.mdf.hu portálon a "miért vagyok konzervatív" rovatban a fényképem alatt!

Érdekes, miért nem ezt tette fel gratuláló levele mellékleteként? 

Még reménykedem abban, hogy a továbbiakban önök nem követik a legnagyobb párt stílusát, amellyel önökkel szemben is viselkedik,  és a továbbiakban a fair play szellemében lehetünk ellenfelek!

 

dr Jónás László az Mdf helyi elnöke

2010. 02. 24. 9:54

Tisztelt Jónás Úr! Gratulálok! Kívánok sok sikert és kitartást az elkövetkező időszakban! Nyilván lesznek még kudarcok, érni fogják Önt rosszindulatú intrikák, talán olyanok is lesznek, akik hátat fordítanak-, esetleg elárulják-, hátba támadják Önt, de amit Ön képvisel és ahogy képviseli, az sokaknak pártállástól függetlenül szimpatikus és példaértékű. További eredményes munkát kívánok Önnek!

2010. 02. 24. 8:44

TISZTELT JÓNÁS ÚR!

 

Csak gratulálni tudok eddigi sikeréhez, további jó munkát  kívánok  az elkövetkezendő időre!

2010. 02. 24. 7:54

Gratulálok a jelöltség eléréséhez!

Azt viszont sajnálom, hogy nem egyénileg indult, hanem az MDF  színeiben.   

Látta, hogy kik lesznek az Ön MDF-es jelölt társai? Sírós (az a legkevesebb, hogy van köztük aki felvállaltan liberális)
 

2010. 02. 24. 7:34

Hajrá MDF!

Kiváló,tömör, átgondolt porgramhoz hiteles, munkabíró, tapasztalt jelöltet talált az MDF választási körzetünkben.

Jön-e és mikor Bokros Lajos Esztergomba?