Csomor levelet osztott ki a képviselőtestület ülésén
Közélet
2010. febr. 18.

<p>A február 18-i testületi ülésen dr. Csomor Sándor, Esztergom törvényesen kinevezett jegyzője egy levelet osztott ki a képviselőtestület tagjainak.</p>

A levélben a jegyző felhívja a képviselőtestület figyelmét arra, hogy közeledik a három éves évfordulója annak, hogy a bíróság jogerősen visszahelyezte őt a jegyzői székbe, és leszögezi, hogy tavaly május óta már semmilyen "mondvacsinált" indoka sincs a munkáltatói jogok gyakorlójának (a polgármesternek) arra, hogy ezt a bírósági döntést ne hajtsa végre.

Csomor levelében közölte a képviselőkkel, hogy három különböző közvádas bűncselekmény gyanúja és nyolcrendbeli vádpont miatt folyik nyomozás jelenleg Meggyes Tamás ellen. Mivel a képviselők egyéni büntetőjogi felelőssége is felmerülhet az ügyben, Csomor kérte a testület tagjait, hogy az ő személyes meghallgatása nélkül semmilyen döntést ne hozzanak vele kapcsolatban. Ha azonban mégis ilyen döntésre kerülne sor, arról mindenképpen név szerinti szavazással döntsenek - a nyomozóhatóság későbbi munkájának megkönnyítése érdekében.

A levél magyarázataként Csomor megjegyzi, hogy azért kényszerül erre a lépésre, mert az elmúlt évek tapasztalata szerint úgy látja: Meggyes Tamás az ügyben félre- vagy egyáltalán nem tájékoztatta a képviselőtestületet.

(forrás)