Levelet visz a freemail!(Elvitte)
Közélet
2010. jan. 31.

<p>A Szeretgomon megjelent levelében ön nem cáfolta azokat, amiket a Szeretgom fórumozói leírtak, csupán a megjelenésüket nehezményezte! Tehát az itt elhangzott vélemények valóság- tartalmát nem vitatja,</p>

 

Polgármester úr!

Nagy odafigyeléssel olvastam minapi levelét, melyet a Szeretgom tulajdonosának küldött.

 Mivel ezt a levelet az említett portál tulajdonosa megjelentette a Szeretgom oldalain, kérem, hogy az Esztergom.hu című, a városi közpénzből, (így az én adóforintjaimból is) fenntartott honlapon, szíveskedjék megjeleníteni alábbi észrevételemet!

A Szeretgomon megjelent levelében ön nem cáfolta azokat, amiket a Szeretgom fórumozói leírtak, csupán a megjelenésüket nehezményezte! Tehát az itt elhangzott vélemények valóság- tartalmát nem vitatja, így azok igaz voltát nem tagadja!(Nem is értem, hogy miért fenyegetőzik bírósági perekkel)

Amennyiben tévednék (ezt nem hiszem) kérem, adja cáfolatát mindannak, amit a Szeretgomon megjelentek közül, nem tart igaznak!

Annak érdekében, hogy példát mutassak arra, hogy mire gondolok, ezúton szeretném igazolni az ön által kifogásolt, általam írt véleményeket, melyek alapján Ön engem feljelentett rágalmazás vádjával!

Sorolom! 

1)„...a polgármester kioktatja,...őt(a polgárt)

2)„...a polgármester nem hajlandó az itt lakó polgárok kérdéseire válaszolni...

3)„...a törvények és szabályzatok betartása nem erőssége az önkormányzatnak"

4)„...a választott vezetők nem tartják be az ország törvényeit"

Ezeket a sorokat tartja ön rágalmazásoknak!

Annak érdekében, hogy mindenki tisztán láthassa, hogyan íródtak a fent, ön által idézett vélemények, ide másolom azokat!

Lehet, hogy Esztergomban sok-sok polgár szereti, ha a polgármester kioktatja, és nevelni akarja őt (ehhez, mint tudjuk a polgármester magas iskolai végzettsége meg is van).

Lehet, hogy sokan szeretik, ha a polgármester nem hajlandó az itt lakó polgárok kérdéseire válaszolni, puritán irodájában, egy-egy fogadóórán.

Nem kell dicshimnuszt zengeni olyan dolgokért, amit kötelessége megtenni egy polgármesternek, vagy egy testületnek. Különösen akkor nem, ha, mint esetünkben is, a törvények és a szabályzatok betartása nem erőssége az önkormányzatnak.

Kitől várható el a törvényeket és szabályokat betartó feladatvégzés, ha nem a választott vezetőktől? Ha pedig a választott vezetők nem tartják be az ország törvényeit és az elfogadott jogszabályokat, az a minimum, hogy legalább beszélhessen róla az, akinek ez nem tetszik.

Nos, így íródtak teljességükben az ön által rágalmazásoknak ítélt véleménynyilvánításaim! Most pedig sorban megindokolom, hogy miért írtam le véleményemet!

 

Az elsőhöz:

Ennél a pontnál idézhetném az ön által, testületi üléseken, elmondott alpári szavakat, de nem teszem! Hallgassa vissza a felvételeket és rájön (szerencsés esetben), hogy minek nevezhető az, amikor ön egy általam nagyra tartott gimnáziumi igazgatót próbált kioktatni!(Nem megy az önnek!) Továbbá olvassa el az egyik ön által előterjesztett javaslat szövegét!

 

A másodikhoz:

Ezt a véleményemet az ön viselkedése igazolja a legjobban, amely tapasztalható volt a tavalyi közmeghallgatáson! Ekkor ön nem engedte meg egyik képviselőtársának, hogy az általam is megfogalmazott kérdéseket átadhassa önnek! Voltak régebben is írásban átadott kérdéseim önhöz, és azokra sem kaptam választ! Egyetlen egyre sem!

 

A harmadikhoz:

Véleményem szerint az, amikor az Önkormányzat úgy mond fel egy munkatársának, hogy nem tartják be a munkaügyi törvények előírásait, akkor nehezen lehet mást mondani, mint ezt: Az Önkormányzat nem tartotta be a törvényi előírásokat!

Amikor ön úgy ír alá egy esküokmányt, igazolva az eskütétel szabályos megtörténtét, hogy azután később ön, mint aláíró, tagadja annak megtörténtét, akkor ez a cselekedete okirat hamisítás?

Továbbá, ha igaz az az állítása önnek, hogy Csomor úr soha nem volt jogszerűen a város jegyzője, akkor hogyan távolíthatták el fegyelmi úton azt, aki nem is volt a munkatársuk?

Miért kapott fizetést és egyéb juttatásokat Csomor úr a város pénzéből, ha nem is volt az alkalmazottja? Véleményem szerint valamikor, így vagy úgy, mégis csak törvénytelen volt az önök eljárása!

 

A negyedikhez:

Igen, a véleménynyilvánítás jogába szerintem bőven belefér, hogy bármikor elmondhassam, ha törvénytelenséget vagy szabálytalanságot vélek felfedezni! Ilyen például az, amikor az Önkormányzat nem hajtja végre azonnal a jogerős bírósági ítéleteket, hanem helyette az adófizetők pénzét herdálva, inkább kifizetik a kirótt büntetéseket!

 

Remélem a leírt soraim igazolják ön számára is, hogy véleménynyilvánításom nem tartalmaz rágalmakat önre nézve, mert nem valótlanságokat véleményeztem! Véleményt mondtam, alátámasztva érdemi érvekkel!

Bízom abban, hogy levelem megjelenhet a kért módon, és várom az ön érdemi érveit, amelyekkel igazolni tudja az állítását, mely szerint a Szeretgom fórumozói rágalmazzák önt!

Olcsóbb lenne, mint egy peres eljárás, és hasznosabb is!

Köszönve figyelmét: Zsákovits Ferenc

U.I.: Nem vagyok naiv, csak hát a remény hal meg utoljára!

(forrás)