Polgári Fórum Meggyesnek: törölje el Esztergom a telkeket sújtó ingatlanadót!

Polgári Fórum Meggyesnek: törölje el Esztergom a telkeket sújtó ingatlanadót!

2010. 01. 29. 22:48

A Meggyes Tamás vezette önkormányzat még 2007-ben döntött a belterületi beépítetlen telkeket érintő ingatlanadó bevezetéséről, mely adónem mai napig fenyegeti az esztergomi telektulajdonosokat, különösen az újonnan belterületbe vont szamárhegyi és búbánatvölgyi üdülőrészen. 2008-ban az Önkormányzat úgy döntött, hogy 2010-ig a magánszemély telektulajdonosok számára 100% adókedvezményt ad a fizetendő adóból, és 2010-ben felülvizsgálja ezen döntését.

A 2008. március 6-án meghozott önkormányzati határozat szerint a 2010. évben a Képviselő-testület áttekinti a jövedelmi viszonyokat, a gazdasági helyzetet, és annak függvényében dönt a telekadó - magánszemélyek esetében való - újbóli kivetéséről.

Mivel immár 2010-et írunk, a jövedelmi viszonyok és a gazdasági helyzet pedig lényegesen romlott 2007 óta, a Polgári Fórum ezúton felszólítja az esztergomi képviselőtestületet, hogy a legközelebbi testületi ülésen döntsön az esztergomi telek-ingatlanadó magánszemélyekre vonatkozó teljes megszüntetéséről.

A rossz gazdasági helyzetre tekintettel javasoljuk, hogy a telekadót a vállalkozások esetében is vizsgálja felül a képviselőtestület, és adókedvezményről, vagy amennyiben a város pénzügyi helyzete megengedi az ingatlanadó teljes eltöréléséről hozzon határozatot.

 

Polgári Fórum

 

Esztergom, 2010. január 29.

2010. 01. 30. 18:21

Én a városi parkolást is felülvizsgáltatnám abban a pillanatban amikor az ingatlanadót. Hátha rájön végre valaki ,hogy a városi kereskedöket kinyirja a parkoló. Menjetek végig a városon és 5 böl 3 üzlet kiadó vagy nemsokára végleg bezár. És ezt szerintem nem a válság miatt van hanam  a Város Géniusza és bologató társai miatt. De hát a kiskereskedő lehet ,hogy nem tejel olyan jól mimt a Multi. A városban fizetsz a multinál ingyenes de a parkolási hozzájárulást a kiskereskedöőnek kell befizetni! Dorogon éa Párkányban nincs válság, se parkolási díj? 

2010. 01. 29. 22:58

Egyúttal a garázsadó és a többi helyi ingatlanadó felülvizsgálata is megtörténhetne.