Születésnapi ajándék
Közélet
2010. jan. 22.

<p>Húsz évvel ezelőtt, 1990 tavaszán az ország tele volt reménnyel és bizakodással. Bíztunk benne, hogy a magunk mögött hagyjuk a kommunista diktatúrát és annak minden szörnyű elemét. Bíztunk benne, hogy a demokratikus választást követően a demokrácia sok sikertelen próbálkozás után gyökeret ver hazánkban.</p>

Bíztunk benne, hogy a politika valódi vita lesz, nem pedig országos vagy helyi párttitkárok kicsinyes játéka. Bíztunk benne, hogy a demokrácia egyik alappillére a szólás szabadsága soha semmilyen módon nem kerül, nem kerülhet korlátozásra. Bíztunk benne, hogy a választott képviselőink gyorsan felismerik azt, ha valaki a hatalomtól lealjasodva tiporja a legalapvetőbb demokratikus értékeket és lesz erejük, bátorságuk arra, hogy azt mondják: elég, nem úgy mint kommunista elődeik.

Meggyes Tamás polgármester és Esztergom Város Képviselő testületének hozzá és nem a demokráciához hű képviselői a mai napon a legvadabb kommunista időket idézve taposták sárba a demokráciát és mindazt, amiért húsz évvel ezelőtt küzdöttünk és amiért oly sokan életüket adták hazánk történelme során.

Ilyen ajándékkal készül Esztergom megünnepelni ez első szabad választások huszadik évfordulóját.

Boldog születésnapot Magyar Köztársaság!

Esztergom, 2010. január 21.

Polgári Esztergomért Egyesület

 

(forrás)