Rosszul végződött az év a városi cégbirodalomnak

Rosszul végződött az év a városi cégbirodalomnak

2010.01.01. 20:06

Az APEH feketelistáján zárta az évet Esztergom város vagyonkezelő holdingja a Strigonium Zrt.

Az elmúlt évben folyamatosan a közművek és adóhatóság felé történő tartozásokkal küszködő Aquasziget mellett a városi vagyont kezelő Strigonium Zrt is felkerült az adóhatóság  végrehajtás alatt álló alanyait tartalmazó feketelistájára.

Történt ez annak ellenére, hogy a Strigonium is részese annak a cégkörnek, akik részt vehetnek a beszállítói tartozásaik faktorálásában, valamit a cégcsoport részvényeit "ingyenesen vagy nagyon kedvező áron" az év közepén még a városlakóknak kívánták értékesíteni, hogy a polgárok is részesedhessenek a nyereségekből.

A nagy "nyereségekből" az év végére a jelek szerint már a köztartozások rendezésére sem futotta a városi cégnek.

Érdekesség, hogy a két nagy céget - az Aquasziget és a Strigonuim Zrt-t - egy és ugyanazon személy, Balogh Zoltán (Meggyes Tamás barátja és volt osztálytársa) vezeti. Az érintett cégvezető nagy szerepet vállalt a Meggyes melletti októberi "szimpátiatüntetés" megszervezésében a városi cégek dolgozóinak finom presszionálásával.

A két cég felügyelőbizottságának tagjai szintén megegyeznek. Az FB tagjai: Nyári Julianna (a városháza belső ellenőre), Lázár Mózes ( volt ogy. képviselő) valamint Mihályi László (képviselő, vállalkozó - a nyáron ő üzemeltethette a mélygarázs nyilvános WC-jét).

A vezető városi vállalkozás mellett egy harmadik esztergomi szereplője van az APEH szégyenlistájának, mégpedig a városi televíziót üzemeltető ETV Kft. Ez a Kft több hónapja küszködik fizetési problémákkal. Információink szerint könyvelésüket a mai napig nem sikerült szabályosan megcsinálni az ezzel megbízott Strigonium Zrt. szakembereinek.

 

2010.01.02. 10:18

2007-ben is több mint 50 millió volt a minusz! http://www.szeretgom.hu/content/26092-a-2007-es-evet-is-vesztesseggel-zarta-az-esztergom-furdo-spa-zrt-

Majd 2008-ban az év élményfürdője lett, most megint 50 minusz?

A büszkeség mosolyával: http://www.kemma.hu/komarom-esztergom/kozelet/aquaszigetes-siker-ime-az-ev-elmenyfurdoje-234320

 

"Az év élményfürdője díj odaítélésekor a szakemberek figyelembe vették a beruházás időtartamát és nagyságát, a létesítmény megközelíthetőségét, továbbá, hogy mennyire sokrétűek a szolgáltatások, hogy mennyire illeszkedik az adott település vagy régió turisztikai jellegébe és már meglévő szolgáltatásai közé. A szempontok alapján a szakemberek választása az Aquaszigetre esett."

Az, hogy mennyire pozitiv a mérleg az nem számit semmit? Meglepett.

"2008-ban a Gyerekek legkedveltebb magyarországi élményfürdőjének választották az Aquaszigetet".  Ez meg hogy jött ki???Határozatlan

http://hetivalasz.hu/kultura/az-aquasziget-az-ev-elmenyfurdoje-24274/

2010.01.01. 23:55

Azt írja a helyi fideszes kampánylap december 12-i számában valami -tsin- nevezetű betűvető, hogy:

A maradék kormányzati idejét rombolásra, fenyegetésre, botrányok keltésére használó Magyar Szocialista Párt a köz hasznára dolgozó  esztergomi cégek működését akarja hátráltatni. A Secretar Kft.-nél és a Port Danube Kft.-től már távoztak az APEH ellenőrei, lapzártánkkor a  Zöld Út Kft-nél és a Strigonium ZRt.-nél vizsgálódtak. A vizsgálatok egyelőre semmilyen eredményre nem vezettek, leszámítva azt, hogy a 340  embernek munkát adó 24 tagú cégcsoportnál (3 újabb alapítású cégünk esetén még nincs is éves összesítés az IPÁ-ról) munka mellett, sőt sok  vezető és pénzügyes éppen munka helyett a revizorokkal foglalkozik. És természetesen az MSZP-gyűlöletkampány sajtósai, honlapjai is „a  fideszes vezetésű esztergomi önkormányzat cégeinél folyó vizsgálatok"-ról írogatnak - hogy aztán a lassan már a szavazatok alig 1/6-át  magáénak mondó MSZP kudarcáról, vagyis a vizsgálat eredménytelenségéről már ne tudósítsanak.

Hát hogyan könyveljenek rendesen, hogyan fizessék be az adót rendesen, ha azok a kommunistabérenc apehos ellenőrök nem hagyják őket dolgozni???

Mindenesetre szerintem bízhatunk abban, hogy egy fideszes győzelem esetén felszámolják az APEH-et, hiszen ők tehetnek mindenről!

(Apropó, valaki olvasta ezt a feketelistás dolgot a Fidesz-gyűlöletkampány újságjában, honlapján?)

2010.01.01. 23:03

Saját magukon kívül nem igazán képviselnek senkit .

2010.01.01. 21:16

Csak az élményfürdő vesztesége több mint 50 milla lesz (forrás: a mindentudó M.T.)