Rendkívüli ülés (12.18)

Rendkívüli ülés (12.18)

2009. 12. 17. 21:51

Mindig eszükbe jut valami. Karácsony előtt újra megpróbálja a testület megváltani a világot. Tényleg last minute akció. Péntek 13.30-kor rendkívüli testületi ülés.

Napirendi pontok:


1. A TIOP 1.2.2/09/1. „Múzeumok iskolabarát fejlesztése és oktatási-képzési szerepének infrastrukturális erősítése" címet viselő pályázattal kapcsolatos döntés (az előterjesztést az ülésen osztjuk ki)
Előterjesztő: Meggyes Tamás polgármester

2. Az Erzsébet házi mélygarázs üzemeltetésével kapcsolatos döntés (az előterjesztést az ülésen osztjuk ki)
Előterjesztő: Meggyes Tamás polgármester

3. Az Aqua Palace Hotellel kapcsolatos döntések (az előterjesztést az ülésen osztjuk ki)
ZÁRT ÜLÉS!
Előterjesztő: Meggyes Tamás polgármester

4. Az Esztergomi Fürdő (SPA) Zrt-vel kapcsolatos döntés (az előterjesztést az ülésen osztjuk ki)
ZÁRT ÜLÉS!
Előterjesztő: Meggyes Tamás polgármester

5. Előterjesztés Esztergom Város Önkormányzata lombard hitel konstrukciójáról (az előterjesztést az ülésen osztjuk ki)
ZÁRT ÜLÉS!
Előterjesztő: Meggyes Tamás polgármester

 

2009. 12. 18. 18:07

Tudja valaki hogy milyen polgári engedetlenség vagy tüntetéssorozat esetleg lakóssági aláírás gyüjtés kell ahhoz hogy feloszlassák a testületet és rendkívüli választásokat írjanak ki ?

Addig fog szórakozni ez a briganti banda amig tényleg össze nem jön egy csapat aki hermetikusan lezárja a várost és sakk -matt helyzetet okoz ,aztán tényleg mehetnek a levesbe .

Egyre gyakrabban hallok ilyesmit és nem örülök de ugyanakkor meg is értem az elkeseredést .

Látszott a szinpátia tüntetésen az a hatalmas többség aki ráerölteti akaratát a "kisebbségre"egy komolyabb társadalmi megmozdulás talán felrázná álmábol ezt a várost . 

2009. 12. 18. 17:22

Ha már a jókívánságoknál tartunk, ezennel nem kívánnék képviselőmnek Petróczi Gyulának kellemes ünnepeket sem boldog új évet, ez évben elvégzett képviselői munkájáért, károkozásáért cserébe.

Dunai László

2009. 12. 18. 11:29

Szerintem az esztergomi polgárok már régen nem tűrik,de nagyon tenni semmit sem tudnak. A kérdés amúgy jogos,csak a képviselők felé kell feltenni! Meddig tűrik?

Szerintem addig amig megfizetik őket,mert egyik másik, ha nem lenne képviselő, amúgy senki lenne! Szóval hajlik a gerinc a földig,már ha van nekik! Persze tisztelet a kivételnek! De nem tudok róla,hogy valaki ezt a módszert kifogásolta volna,ülés előtt kapni az anyagát annak amiről dönteni kell érdemben,hát ez igencsak rákosis módszer! Jellemzi a város vezetését!

Eredeti méret

2009. 12. 18. 8:30

Mennyire lehet érdemi az a döntés amit percek alatt hoznak meg, előkészítés nélkül!

A Meggyes-frakció tagjainak ez nem okoz gondot, hiszen ők a testületi ülést megelőző frakcióülésen megkapják az útmutatást, hogy szeretett vezérük előterjesztéseire melyik gombot kell megnyomniuk! (Na, melyiket???)

A többi képviselő véleménye meg úgysem számít...

2009. 12. 18. 8:12

Teljes egészében csak egyet lehet érteni a leírtakkal, de bennem felvetődik az a kérdés is, hogy mi indokolja ezt a rengeteg

zárt űlés elrendelését! Ténylegesen hogy tudnak felkészűlni a képviselők az adott témakörre, ha az előterjesztéseket a helyszinen

kapják meg! Mennyire lehet érdemi az a döntés amit percek alatt hoznak meg, előkészítés nélkül!

Azt hiszem, hogy ESZTERGOM lakosságát napjainkban már az is érdekelné, hogy 2010-től hogy alakulnak a közszolgáltatási díjak,

Víz, csatorna, szemét díj, távfűtés, temetkezés stb. Ezekről a kérdésekről mikor hoztak vagy hoznak felelős döntést a képviselő

ÚRAK.

Végezetűl, de nem utolsó sorban azon képviselőknek akik úgy érzik, hogy 2009 ben érdemben is tettek valamit ESZTERGOM szebb

és boldogabb várossá tételéért kívánok BOLDOG ÜNNEPEKET !!

2009. 12. 17. 22:18

Ez a képviseleti demokrácia megcsúfolása. Hogyan lehet úgy érdemi döntést hozni "komoly" ügyekben, hogy a az ülésen kapják meg a képviselők az előterjesztéseket? Meddig tűrik ezt az Esztergomi polgárok? Ezt a képviselőtestületet már régen fel kellett volna oszlatni. Ilyen arcátlan, a demokrácia lábbal tiprását jelentő gyakorlat még a szocializmus legsötétebb évtizedeiben sem volt megengedhető. Vagy mégiscsak az lenne az igazság, hogy a FIDESZ lett az igazi kádári utódpárt? Egyre több gyakorlati példa ezt bizonyítja, erről szól a "kísérleti város" félistenének gyakorlata is. Nem lenne itt az iedeje egy helyi népszavazásnak? Ez talán a képviselői jelöltséget is befolyásohatná. Hajrá Esztergom!