Mi ellen véd a véderdő? KÖZPÉNZBŐL????
Közélet
2009. dec. 11.

<p>A" kormányzatnak az önkormányzatok működését ellehetetlenítő intézkedései", valamint a gazdasági válság negatív hatásai<br />Önkormányzatunk feladatvállalásait is súlyosan érintik, talán éppen ezért a képviselőtestület egy Dobogókői úti külterületi telket akar megvásárolni 50 millió forintért.</p>

Az előterjesztésben meg nem nevezett vállalkozó önként nem adja el a telket. Mit tehet ilyenkor a válságot egyre jobban megérző, a Bazilika díszkivilágítására rongyos évi 30 milliót költeni nem tudó város? Csak egyetlen dolgot: dönt a terület kisajátításáról.


Cirka 50 millió forintért.


A törvény azt írja:
"kisajátítással ingatlan tulajdonjoga csak kivételesen vonható el..."
A képet csak árnyalja, hogy az előterjesztésben meg nem nevezett tulajdonos konkrétan az a személy, akit a polgármester háza elleni rongálásra való felbújtással vádolnak.

Az előterjesztés környezetvédelmi, illetve természetvédelmi okokra
hivatkozik !
Érdekes elgondolás, hisz a terület környezetében az egyetlen veszélyforrás, ha az annak nevezhető, a közút.

Azt az erdőt védené a város közpénzen véderdővel, amely az út teljes hosszán ott van?
Ahol jelenleg nincs erdőt védő véderdő, mindent kisajátít a város, ez az első lépés?

A terület egyébként 1990-ig állami tulajdon volt, a kárpótlási földárverések során került magánosításra - ekkor került a környék a jelenlegi tulajdonosi szerkezetbe. Régóta mezőgazdasági termelés folyik ezen a környéken, egy sor üdülő is épült a szomszédos telkeken, a terület jellege régóta megszűnt erdei környezet lenni.
Jogi szakértők szerint kicsi az esélye annak, hogy a kisajátítás sikerrel járjon, mivel a terület fásítása (és ezzel véderdő jellegének létrehozása) már jelenleg is folyamatban van - az építési engedély ugyanis a terület 60%-nak beültetését is előírta a tulajdonosnak.

Nem kellene erre  a közpénzéből

- talán feleslegesen-

ennyit költeni!

KÖZPÉNZBŐL?

 

(forrás)