Első fokon ismét helyreigazításra kötelezték a Hídlapot
Közélet
2009. dec. 11.

<p>A Horváth Mihály által indított per tárgya Meggyes október 16-án a politikai "túlélőshowján" előadott beszédének közlése volt.</p>

A Komárom-Esztergom Megyei Bíróság első fokon (nem jogerősen) a következő helyreigazításra kötelezte a Hídlapot:

HELYREIGAZÍTÁS:

Lapunk 2009. okt. 24-i számának „Tények, vallomások és összefüggések az elmúlt időszak botrányairól, esztergomi hullámvasút" c. cikkében valótlanul állítottuk, hogy Horváth Mihály összefüggésbe hozható lenne Meggyes Tamás polgármester házának és gépkocsijának felgyújtásával.

Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Misznéder János 10 millió Ft-ot kapott volna Horváth Mihálytól Meggyes Tamás házának a felgyújtásra.

A valóság ezzel szemben az, hogy Horváth Mihály semmilyen módon nem hozható összefüggésbe Meggyes Tamás polgármester házának és autójának felgyújtásával és több jogerős bírósági ítélet kötelezi a Hídlapot arra, hogy az ilyen tényállításokat igazítsa helyre.

Valótlanul állítottuk azt, hogy Horváth Mihály állna a mögött, miszerint Misznéder János képviselői szavazatot kívánt volna vásárolni a testület feloszlatása érdekében.

A valóság ezzel szemben az, hogy Horváth Mihály nem állt semmilyen szavazatvásárlás mögött és nem támogatott semmilyen ilyen akciót, valamint az, hogy a Hídlapot számos jogerős ítélet kötelezi helyreigazításra ezen tényállítás korábbi lapszámokban történt közzétételei miatt.

Valótlanul állítottuk, hogy Horváth Mihály egyesületet hozott volna létre, amelynek Kovács Gábor az elnöke.

Valóság ezzel szemben az, hogy Horváth Mihály nem hozott létre egyesületet.

Valótlanul állítottuk továbbá, hogy Horváth Mihály anyagokat lopat el, gyűjt be rendőrségi szervektől, amelyek Meggyes Tamásra vonatkoznak, így a Nemzeti Nyomozóirodától és a Megyei Rendőrkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályától.

A valóság ezzel szemben az, hogy Horváth Mihály nem lopatott el és nem gyűjtetett be semmilyen rendőrségi szervtől Meggyes Tamásra vonatkozó anyagot. Valóság továbbá az is, hogy ezen kijelentés korábbi lapszámban történő közzététele miatt a Hídlapot már jogerősen kötelezték helyreigazításra.

Valótlanul állítottuk továbbá, hogy Horváth Mihály kapcsolatba hozható a Meggyes Tamás ellen - állítólag - tervezett géppisztolyos merénylettel.

 

Ezen felül 100.000 forint + áfa perköltség megfizetésére is kötelezték az alperest.

 

A Hídlap ügyvédje nem jelent meg a tárgyaláson.

(forrás)