Meggyest nem érdekli a bírói végzés

Meggyest nem érdekli a bírói végzés

2009. 12. 10. 8:29

"Túszul ejtette a gyerekeimet" - újabb botrány a fideszes polgármester körül.

Sorozatosan figyelmen kívül hagyja Meggyes Tamás, Esztergom fideszes polgármestere a válópere során született, a gyermekeivel folytatott kapcsolattartás szabályairól szóló bírói végzést. Aszerint ugyanis pontosan meghatározott időben és időtartamnra viheti el válófélben lévő feleségétől két kiskorú - 3 illetve 6 éves - gyermeküket.

A gyerekeket minden esetben este 19 óráig kell visszavinnie a bírói végzés szerint. Ezt az előírást Meggyes Tamás vasárnap, majd kedden is megszegte. Mint Kui Rózsa, a válófélben lévő, a gyermekeket nevelő feleség lapunknak elmondta: vasárnap csak a nagyobb gyereket, a lányukat vitte vissza Meggyes, a kisfiút másnap neki kellett elhozni az óvodából. Kedden este viszont már egyik gyermekét sem látta viszont Kui. A feleség beszámolt arról: abban előzetesen megegyeztek, hogy egy órával később viszi vissza Meggyes a gyerekeket, de 20 órára sem voltak ott. Kui szerint Meggyes semmilyen magyarázatot nem adott erre, s telefononon sem tudta elérni. Erre küldött egy sms-t, hogy kihívja a rendőröket, mire Meggyestől azt a választ kapta: ma este nála maradnak.

Az asszony felhívta a rendőrséget, ám a kiérkező járőr nem tehetett semmit, mert felettesei szerint "nem fognak kimenni és erőszakkal elhozni a polgármester úrtól a gyerekeket." Ismét próbálta hívni Meggyest, akivel ezúttal tudott beszélni, de azt a választ kapta, hogy a polgármester nem hozza vissza a gyerekeket, "jó helyen vannak." Elmondása szerint Kui akkor kezdett igazán aggódni, mikor másnap az óvodába se mentek a gyerekek. Ezután a gyámhivatalhoz fordult, ahol azt a választ kapta, hogy a hivatal csak a gyerekek és a szülők kapcsolattartásának megszervezésében tud segíteni, ha nem viszik vissza a gyerekeket, az ellen tenni nem az ő hatáskörük. Kui ismét a rendőrséghez fordult és beszélt a városi kapitánnyal, de tőle azt a választ kapta, hogy nem tehetnek semmit, mert a bírói végzés nem jogerős. Ez igaz, de tény, hogy a végzésben az is olvasható: "a végzés a fellebbezésre tekintet nélkül, előzetesen végrehajtható." Erre levélben emlékeztette Kui a rendőrkapitányt, de férjével - elmondása szerint - tegnap sem tudott beszélni. Meggyes Tamást lapunk is próbálta tegnap hívni, de a polgármester elérhetetlennek bizonyult.

 

Forrás: Népszava

2009. 12. 10. 12:19
Esztergomi rendőrkapitány megyei rendőrkapitány akar lenni. Ezt talán még ígérték is neki... Itt kezdődik a POLITIKAI RENDŐRSÉG! Állam az államban.

Törölt felhasználó

2009. 12. 10. 10:28

Már bocs, de mi ez a kettős mérce? Nem mindegy milyen törvényeket nem tart be? Tökéletesen jellemző: ugyan úgy semmibe veszi a "maszek" ügyeit és a városét is.

 

2009. 12. 10. 10:26

Azt gondolom, hogy "a felelősen gondolkodó apa", nem ejtheti túszul a gyerekeit. Szerintem minimum előre meg kellett volna beszélni, hogy magánál akarja tartani a gyerekeket.
A munkám során én eddig azt tapasztaltam, hogy a rendőrök igenis eljárhatnak ilyen ügyekben, sőt vasárnap fel is ajánlotta a járőr, hogy elmegyünk a kicsiért. Azért nem tudtam menni, mert a nagy gyerek már otthon volt, nem hagyhattam egyedül.

Most kedden kabátban vártam a rendőrjárőrt, de a kihangosított rádión ezt mondták nekik: "a polgármester úrtól nem hozzuk el a gyerekeket erőszakkal".

Ekkor betelefonáltam a rendőrségre, az ügyeletes tiszt is mást mondott mint a kapitányt, aki közölte, hogy nem tud segíteni, mert nem az ő hatásköre, mert ők nem taxi... Ezzel szemben korábban Meggyes Tamás érdekében viszont Győrbe szállítottak engem és a gyerekeket igazságügyi szakértőhöz. Akkor játszhattak taxit?
Az is érdekes, hogy amikor én fél órát késtem az óvodából hazajövet a láthatásra, akkor szintén ki tudtak szállni a járőrök.

Én tegnap 4-óráig semmit nem tudtam a gyerekekről, akkor kaptam egy sms-t Meggyestől. Addig csak annyi információm volt róluk, amit a rendőrkapitány közölt, amikor zokogva felhívtam: "Beszéltem Tamással, nyugodjon meg, a gyerekei jól vannak". Meggyes velem nem volt hajlandó kommunikálni.

Tegnap este 10-kor tudtam beszélni a kislányommal, amikor sírva közölte, hogy haza akar jönni, mert hiányzom neki, de az apukája közölte vele, hogy még egy éjszakát ott kell aludnia.

Ma még mindig nem találkoztam a gyerekekkel, nem tudom azt sem, hogy az óvodába beérkeztek-e már.

 

Törölt felhasználó

2009. 12. 10. 10:21

Persze. De ennek a polgárokra, városra, nincsen hatása. Egyedül a családjára.....

 

Az a gáz, hogy azokat a törvényeket nem tartja be, meg bírósági döntéseket ami már a lakosokra is kihatással van. Abból meg van sok.Lehet azokon is rágódni.

Éppen ezért nem értem, hogy erre mi szükség... Családi dolgaikba nem látunk bele, egy szimpla halandó számára meg pláne nincs belelátás .Nyílván nem harmónikus a kapcsolatuk, kölcsönösen betartanak egymásnak, ez így is lesz, nem fog változni. Ketten juttotak ide, ketten felelősek érte, és sajnálatosan a két gyerek járt a legrosszabbul.

2009. 12. 10. 9:44

A kérdés nem az, hogy mikor hozza és viszi a gyerekeket hanem az, hogy miért nem tartja be a bírósági döntéseket!

Tőle ez már megszokott, hiszen azokat a bírósági döntéseket amik számára nem kedvezőek nem is fogja végrehajtani!!

Ha nekem jogkövető állampolgárnak kell lennem rá miért nem vonatkozik ugyan az? Nem tudom mit szólna hozzá, ha az álltala

megszavaztatott önkormányzati rendeleteket a polgárok nem hajtanák végre, mivel nem tetszik nekik, például a szemét díj. Jönne

a bírság stb.  Sajnos mi itt élünk ESZTERGOMBAN

Törölt felhasználó

2009. 12. 10. 9:34

Nézd, ez nem egyedi eset. Meggyes úgy érzi mindent megengedhet magának. Egy csomó példát fel lehet sorolni. A törvényhozó szarik a törvényekre.

 

2009. 12. 10. 9:20

Ez már megint egy Népszava csámcsogás...

Ha a gyerekek jól érzik magukat akkor ebben semmi kivetnivaló nincsen. Szerintem.

A családja, a gyerekeivel való viszonya meg magánügy.

Kit érdekel, hogy mikor viszi, hozza a gyerekeit??

Minősíti ezt a "színvonalas" lapot is ez a cikk.

Gratulálok.

2009. 12. 10. 8:46

Ádvent időszakában - de máskor sem - egy édesapa, aki közéleti ember, konzervatív politikus, nem viselkedhet így a családjával!!!