A Bazilika 58 új oszloptöredéke

A Bazilika 58 új oszloptöredéke

2009. 12. 07.

Többekben felvetődött a kérdés: vajon mi célt szolgál majd a Prímás Pince rekonstrukciójával egyidőben felállított 58 oszloptöredék a Bazilika előtt. A Prímás Pince sajtóközpontja postafordultával válaszolt az ezt firtató kérdésre, így a szeretgom.hu lehet az első sajtóorgánum, amely beszámol ezekről az oszlopokról.

Magyar Nóra a szeretgom.hu-nak elmondta:

"Mivel a Bazilika Esztergom kiemelt nevezetessége, így már most is jelentős vendégforgalom tapasztalható az előtte fekvő téren, bízunk benne, hogy a Prímás Pince Turisztikai és Borkulturális Központ jövő májusi nyitását követően még több turista, ill. helyi lakos fog megfordulni ezen a területen. A Bazilika környékén jelenleg korlátozott számú pihenőfelületet szeretnénk megnövelni ezzel az 58 db archaikus mészkő oszloptöredékkel. Ezek a különböző magasságú oszlopok - amellett, hogy a felújítás során megálmodott arculat részét képezik - ülőfelületként szolgálnak majd, hogy a gyönyörűen felújított környezetben pár percre megpihenni vágyók erre lehetőséget találjanak. Emellett a kiemelt célcsoportot jelentő családok számára egyben egy modern játszóteret is jelentenek."

 

2009. 12. 12.

A fákat is azért vágják ki, hogy a gyalogosnak legyen hol pihenni!! Csak az a baj hogy az alsórészét is kiszedik. Nevezhetnénk a csonka oszlopok, s  fák városa cimért!

Piktor

2009. 12. 08.

Ez nem volt benne a ˇGyarapodás programbaˇ.

2009. 12. 08.

Nem véletlenül írom külön hozzászólásban, hogy: szívből gratulálok ehhez a csodálatos beruházáshoz, és nagyon köszönöm a Magyar Katolikus Egyháznak ! Köszönöm a Magyar Államnak, az Európai Uniónak is a beruházás támogatását !

Naponta figyelem, ahogy kibontakozik ez a valódi  csoda. 

Talán nem  közhely, ha azt mondom, hogy: látszik rajta az Isten áldása!

2009. 12. 07.

Egyetértek! Mindíg öröm, ha valami épül a városunkban! A gond az, hogy mindíg van egy kis üröm, amikor jobban megnézi az ember az új dolgot! Mindíg lelohad az  öröm, és bosszankodok, hogy apró baromságok elveszik az örömöt! Amikor megnyitották a Szt Adalbertet, és nyílt napon végig lehetett menni, hosszú idő után először jöttünk  ki a baráti társaságommal úgy, hogy felhőtlen volt az örömünk! Így van rá remény, hogy most is úgy lesz! Mindenesetre, a hozzáállásuk példás! A legutóbbi bejáráson is érződött,  nem "szivességet"  tesznek hogy megmutatják a munkájukat azoknak akiket ez érdekel, hanem partnernek tekintik őket! Példa arra, hogy így is lehet!

2009. 12. 07.

Utoljára nyáron jártam arra, akkor még fel volt túrva a helyszín.

De ez így tényleg remek ötlet, gratulálok a benne résztvevőknek. Nagyon örülök, hogy használhatóvá tették a teret (itt most, mint fogalomként értem). Remélem lesz valami jópofa funkciója a többi ilyen területnek is.

 

Az meg külön öröm számomra, hogy látni ebben a szerencsétlen városban valamit, ami tényleg a fejlődésről szól, arról, hogy nekünk (!) és az idelátogatóknak jobb legyen, és senki sem bunkó, sehol semmi gyanús dolog, minden megy a maga rendje és módja szerint. Sajnos ehhez úgy fest az kell, hogy ne a városvezetés, hanem az egyház legyen a beruházó, ötletgazda. Remélem hamarosan bort is kóstolhatunk.

2009. 12. 07.

Ha arra jártok, érdemes este bekukucskálni a felújított "sötétkapuba"!  Pontosan nem is tudom megmondani mikor is újították fel, de nem régen! Ahhoz képest, ez a felújítás fényévekre van. Pazar látvány kivilágítva. Az ember fia elgondolkodik rajta, kell é oda gépjármű átmenő forgalom? Annyira szépen megcsinálták, hogy én elgondolkodnék rajta,  tiltsák ki a gépjárműforgalmat onnét! Elnézve a lehetőségeket, nem okozna nagy kerülőt a gépkocsi tulajdonosoknak. Ezért én is vállalnám a "kerülőt"!

Piktor

2009. 12. 07.

Mint a Búbánati ˇHotel Bellevueˇhotelhez sem volt bele szólása,még is nagyszerűen sikerült.

2009. 12. 07.

hát bocsi de Én először azt gondoltam, talán - "szoborpark" lesz

s annak alpzatát szolgálják.

de ahogy értesültünk ez sem rossz megoldás.

a munkásoktól tájékozódtam, s mondják, hogy a korlát,vagy kerítés kinek, hogy tetszik

csak a kanyarig kerül felújjításra mert elfogyott a pénz.

ha lehetséges jó lenne ha betudnák fejezni, mert úgy alkotna egy egészet.

már így is nagyon szép

2009. 12. 07.

Számomra az a " furcsa", hogy Esztergom jelenleg egyik legnagyobb beruházása csendben, pontosan zajlik, korrekt tervek,ötletes megoldások, előrel átható  projekt alapján. Se botrány , se cirkusz, se fanyalgás, se a kérdezők lehordása, lenézése,  korrekt válasz a kérdező hovatartozásának firtatása nélkül.  Csak gratulálni tudok!

Eredeti méret

2009. 12. 07.

Mivel én vetettem fel a kérdést, külön megköszönöm a gyors választ! Nevetés

És tényleg ötletes ez a megoldás.