Meggyes lesz a Fidesz egyéni jelöltje!

Meggyes lesz a Fidesz egyéni jelöltje!

2009. 12. 07. 7:59

Eldőlt, hogy Esztergomban Meggyes Tamás lesz ismét az egyéni jelölt, Molnár Oszkár viszont nem.

2010. 02. 01. 7:51

Egy friss -  hírnek tűnő - értesülés

 

Mint a Népszava fideszes forrásból értesült, leghamarabb 2011. őszén lehetne majd a helyhatóságokra voksolni, a jelenlegiek mandátumát addig meghosszabbítanák.

2009. 12. 10. 7:36

 

Ez az esztergomi jelölés fidesz szarvas próbájává kezd válni, a szavak, a tettek és káder kiválasztási ügyben.

2009. 12. 09. 23:34

Az összefogásról innen is meríthetnénk ötletet:

http://www.szeretgom.hu/content/59386-tiborc-panasza-megoldassal-

 

2009. 12. 09. 18:32

Uraim

Felhivnám a figyelmet hogy ez a topic nem az oktatásügyröl szól ,és halkan de tisztelettel kérném a személyeskedést is kerülni .

köszönettel

 

 

logice

2009. 12. 08. 17:28

 Szeretek politizálni de azért ennyire nam ,inkább csak hobbi.

Én inkábba a fővállalkozóimat perelem a járandóságaimért amit álltalaában meg is nyerek csak addig kell nem éhendöglenem és ez olykor nem egyszerű mutatvány.

Gondolom evvel sem vagyok egyedül .

2009. 12. 08. 15:51
Meglátjuk majd. Nem leszek a Jobbik rendezvényén, más dolgom van, megélhetési. Munka. A munkából előteremtett bér meg kell a pereimre, a politikusok és a politikából élő megélhetésiek ellen.

2009. 12. 08. 15:29

Én sem szívesen jósolgatok ,mert ez ugye nem a táltos képző és jövőbe látó tanfolyam .

Én úgy gondolom az LMP és az MDF még ott lesz valahol .Az arányokon lehetne vitázni de nem sok értelme van ,még az is lehet hogy neked lesz igazad .A héten lesz a egy Jobbikos fórum gondolom ott leszel. Tedd már meg hogy megszámolod hányan vagytok .Tudom hogy ez semmit nem jelent csak kíváncsi vagyok hényan érdeklődnek egy 30000 fős városban a radikalizmus iránt.

Mielőtt rákérdezel hogy miért nem nézem meg személyesen ,többekközt azért mert nem leszek ithon .

Csurkával kapcsolatban a "nyilas "szót nem véletlen raktam idézőjelbe, nem valós értelemben gondoltam inkább szlengnek.

Csurkák ,Torgyánok, Magyar Bálintok, mindig is voltak és lesznek is .A demokráciában az a szép ,hogy mindenkinek van helye a nap alatt,idönként talán épp ez a fárasztó benne ,de azt nem lehet mondani hogy unalmas lenne .

A politikában tudom, hogy nincs lehetetlen, de a nem lesz Fidesz-Jobbik kormány és a 2/3-ért sem állnak össze! Még együttműködés sem lesz!

  

Ezt a mondatot nem árt ha elmented mert még számonkérhetik rajtad .Én már annyi pártot és politikust láttam elk..........ni hogy már semmin sem csodálkozom .

"Más a gondolatiság szabadsága és a politika". Ezt egy olyan ember mondta aki állitolag még életében nem hazudott ,miért pont ezt ne hinném el neki .

És hogy egy Csortos idézettel fejezzem be ,szerintem" van az a pénz "kedves Géza .

 

                                     

2009. 12. 08. 14:33

Nem hiszem, hogy a Jobbik a 6-8%-on jut be. Sokkal nagyobb lesz az áttörés.

A Haider féle osztrák Szabadság párt első eredményét jósolom! Nem hiszek abban sem, hogy több 6-8 %-os párt lesz…

Három párt jut be, ami négy. Fidesz ( KDNP), Jobbik, MSZP. A sorrend is ez lesz, az MSZP az 1990-es eredményét hozza, a kb. 10%-ot aminél a Jobbik többet!

A politikában tudom, hogy nincs lehetetlen, de a nem lesz Fidesz-Jobbik kormány és a 2/3-ért sem állnak össze! Még együttműködés sem lesz! A Fidesz nem teheti, még ha ezt akarná mindkét párt vezérkara, akkor sem! A következőképpen szavaztam eddig: 1990 Fidesz, 1994 FKgP, 1998 MIÉP, 2002 MIÉP, 2006-ban nem szavaztam A Harmadik Útra ( MIÉP-Jobbik), mert tudtam, hogy elveszett szavazat lesz, ami be is jött és ezt a 2,3%-ot megkapta nagy részben az MSZP! ( A magyar választási törvény perverz bája!)

Ezt azért mondtam el, mert ha valaki 5% alattit támogat szavazatával, ez elveszik és hozzáadódik a győzteshez, így listás MSZP-seket jutatott be a MIÉP 2002-ben ( 4, 4%) és a MIÉP-Jobbik 2006-ban ( 2,3 %). Csurkának nem „nyilas dumája” ( sőt, akiről ilyen gyanú felmerült, eltávolítatta pártjából) volt, hanem több száz tévedése a Fidesszel kapcsolatban elsősorban, ezért féltem a Jobbikot. A MIÉP bukása ott kezdődött, hogy bejutott az Országgyűlésbe 1998-ban és frakciója szolgalelkűen- konstruktívan- nyalta Orbán fenekét. Visszarendelte az embereket az utcai megmozdulásoktól Csurka és nem támadta kellő eréllyel a Fideszt, amikor kellett volna! Zsarolható embernek nem való a hatalom szelete sem! Aztán jött a 2002-es kampány és Csurka a „száz koporsó szeges” ( száz képviselő visszaléptetése a Fidesz javára az első forduló előtt) bejelentésével kilőtte a MIÉP-et és a Fideszt is!

Aki addig azért akart a MIÉP-re szavazni, mert rühellte Orbánt, az azt mondta, minek szavazzak a MIÉP-re, amikor a jó öreg drámaíró odaadja voksát Viktornak…És nem szavazott a MIÉP-re. Aztán jött 2002 után az újbóli Fidesz támadás és ma megint Orbán fenekében a megmaradt Csurka párt. Ettől a sorstól féltem a Jobbikot! A vezérkarában vannak olyan emberek, akik nagyon hasonlítanak mentalitásban Csurkára.

Ha nem vigyázz a Jobbik, a MIÉP sorsára juthat, a Fidesz mindenre kész. Szerintem a Fidesz felakarja majd számolni a Jobbikot, módszereik ismertek. Én már most látom a gyenge pontokat. Érdeklődve várom, mi fog történni.

 

Az országgyűlési választáson nem látok esélyt az összefogásra, de helyi szinten én is látok esélyeket!

Kovács Géza

2009. 12. 08. 13:21

Mindenesetre országos hírű lesz ha itt a jelöltek, mondjuk egyJobbikos visszalép az MSZP javára, vagy fordítva. Vagy az MSZP az MDF-el, JOBBIK-al karöltve 1 jelöltet állítanak.

Szerintem ezt rosszul látod .Vannak dolgok amiben nem lehet kompromisszumot kötni .

A Jobbik valami olyasmit akar amit saját magának kell kiharcolnia szövetségesek nélkül,én nem aggódom annyira miattuk .

Valószínű hogy be kerülnek a parlamentbe ,de ez ma csak a Fidesznek lehet érdeke ,amit ma még erősen tagadnak .A Fidesz bízik a KDNP-ben és számít a pénzére is ,csak lehet hogy ez kevés lesz a 2/3-hoz így kerül talonba a Jobbik.

Gondolj csak vissza .  A Fidesz még soha nem mérette meg magát egyedül ,mindíg valaki hátán mászott fel ameddig tudott .Szerintem ha ma a KDNP kifarolna alóluk  holnap még a győzelmük is necces lenne .

Jó esetben téphetnék egymást a Jobbikkal úgy 18% körül ,vagy épp összecsókolozva uralkodnának .Ez persze bérmilyen % -nál benne van a pakliban .

 

Aki viszont ideológiailag külömbözik a Jobbiktol az az összes  többi párt  és a csalódott jobboldaliak .

Lesz néhány százalék akinek annyira tele lesz a t......hogy benyelik ezt a poulista dumát meg az ős erőt meg az adócsökkentést stb ....és oda szavaznak .Tegyék ,ez egy szabad ország ,bekerülnek 6-8%-on ?

 

Én még emlékszem milyen jókat röhögtem az öreg Csurkán és a "nyilas "dumáján ,nem volt avval semmi baj azt is a liberálisok lihegték túl .

Visszatérve az idézett mondatodra .Szerintem igen is van kivel osszefogni és nem biztos hogy szinre vagy zászlóra kell szavazni. Sokkal célszerűbb emberre szavazni már ha van olyan aki számunkra hiteles vagy számunkra inkább elfogadható mint a mostani,és ebben pártállástol függetlenül is lehet egyet érteni .

 

 Gézának abban igaza van hogy az országos politikában egy 6-8%-os párt nem sokat tehet ,de ha van két három ekkora párt az már egy csökkentett parlament 15-20%

De az ország gondja nem a város gondja .Ha a szűkebb környezetünkben akarunk változásokat elárni akkor azt bizony jelenleg csak komoly társadalmi ,civil összefogéssal lehet séges. Ma még az sem világos hogy ez a város akar -e változni .Én szertném ha változna szívesen tennék is érte a körülményeimhez mérten de ha kinyitom a Híd lapot azt látom hogy itt mindenki mindennel meg van elégedve és hogy "éljen a király ".Ha meg elmegyek egy közmeghalgatásra nem hagynak szóhoz jutni .

 

Ilyenkor érzem úgy magam mint az az 56-os felkelő ki nem tudja eldönteni hogy az orosz tankot lője vagy a pártházat ,pedig Ő sem akart mást csak változást .

Egy biztos .Egyedül senki nem fog itt változást elérni ,összefogás nélkül pedig marad a mi eddig volt csak a névsor fog változni .

 

 

2009. 12. 08. 11:47

Nem nehéz megjósolni, M1s-t ez a város megszavazza. Minap egyik ismerősömnek felróttam, hogy miért olyan nagy a szája, hiszen megszavazta M1st. Erre ő: nem M1s-re szavaztam hanem a színre. Kemény duma. Ez  az esztergomi hozzáállás, mentalitás ezt használják ki városunk vezetői. Szó nélkül tűri a csendes többség a szellemi terrort és sarcolást. Azt gondolják, hogy a kommunisták kiirtásával, az egyetlen párttal (egypártrendszerrel) elindul a felemelkedésük. Mindennek az oka az a egy-két fős "ellenzék". Nem tudják és nem is akarják tudni hosszú ideje, hogy nem a másikat, magamat kell megváltoztatnom, a mentalitásomat, gondolkodásomat. Ezt nagyon nehéz megfordítani. A kommunista időben lehetett arra hivatkozni hogy elnyomják a klerikális várost. Nem volt nehéz dolguk, mert akkor is ez volt a mentalitás, és azelőtt is. Mély erős gyökerei vannak. Nagyon nagy bajnak kell bekövetkeznie, hogy valami itt elindulhasson. Az igazsák időnként győzedelmeskedik, a kérdés csak az mikor?

2009. 12. 08. 9:57

Orbán nélkül nem kapna többet 10%-nál.

 

Reggel hallottam egy riportot Ranscburg Jenővel (a Prima Primissima-díj kapcsán keresték meg) a Klubrádióban. Többek között nagyjából azt mondta, abban a családban, ahol a gyereknek nincs alkupoziciója, hanem mindig mindenben alá kell vetnie magát a szülők akaratának, akkor a gyerek soha nem fog felnőni, mindig szüksége lesz egy "szülőre", akit meg is keres magának (felnőttkorában is alárendelt  helyzetet/szerepet keres), soha nem lesz individuum, önálló, döntésképes, felnőtt gondolkodással bíró személyiség. A háború után ebben az országban is mindig volt egy "apánk", aki megmondta, hogy mit kell tennünk, mi a helyes. A most élő emberek nagy többsége ebben, vagy ehhez hasonló rendszerben élt, következésképpen szükségük van valakire, aki megmondja, hogy mi a jó.

 

Ellenben azok a gyerekek, akiknek van alkalmuk választani, dönteni, alkudozni, minden valószínűség szerint megtalálják a helyüket a világban, érett , saját személyiséggel bíró emberekké válnak.

 

Választások előtt szerintem elgondolkodtató és felettébb érdekes...

2009. 12. 07. 22:00

Ha lenne egy független jelölt aki nem megoszt, hanem összeköt?!

Törölt felhasználó #43
Törölt felhasználó #630

2009. 12. 07. 21:39

"Túl sokat tud"

 

Három béka ül a tóparton, az első szól:
- Brekk.
A második:
- Brekk.
A harmadik:
- Brekk-brekk.
Erre az első előkap egy pisztolyt s lelövi a harmadikat.
- Ezt miért csináltad? - kérdi a második.
- Túl sokat tudott...

Törölt felhasználó #630

2009. 12. 07. 20:44
Tulajdonképpen logikus lépés volna a Fidesztől Meggyest indítani, hisz túl sokat tud.. Aztán úgyis az emberek döntik el, kire adják le a voksukat. NEM KELL MEGGYES és csapata sem: Elég volt az ígéretüket be nem tartó "nagyurakból"!

2009. 12. 07. 20:06

Nem találom ezt a hírt sem a Hídlapon, sem az ETV-ben, sem pedig Meggyes fideszes lapján.

Szemérmetes Erzsók ...  Ártatlan vagyok én, Mint az izé...

2009. 12. 07. 18:23

Még a végén tényleg igaza lesz Török Zsoltnak/MSZP/,aki nem is olyan rég ezt írta:

"Joggal vetődik fel a kérdés mindenkiben, mit tudhat Meggyes Tamás Orbán Viktorról, a Fidesz finanszírozásáról, ami miatt a Fidesz elnöke eltűri párttársa ámokfutását"

Azt az embert akarják jelölni,akit úgy emlegetnek,hogy "a pajszeros"?!

Közpénzből tó épül a háza elött,botrányos magánéletétől hangos a hazai sajtó és még sorolhatnám.....

Mi lett veled FIDESZ????!!!!!

2009. 12. 07. 17:40
Bizony így van! Esztergom, Dorog és 13 kistelepülés, amely összefogva királycsináló lehet. Dorogiak nem szeretnek szavazni esztergomira, esztergomiak a dorogira, sok fog múlni a kampányon. A 13 kistelepülésen az MSZP-SZDSZ négy évet átélték a polgárok, az esztergomi Meggyes bűneiről meg remélem tájékoztatást kapnak! Az antikampányba beszálluk, Winkfeinre ( MSZP), Meggyesre ( Fidesz)- NEM!

2009. 12. 07. 17:28

Azt ne hagyjátok ki a számításból, hogy az 5.sz. választókerület nem csak Esztergomból áll. Meggyes egyéni győzelme korántsem biztos, én legalábbis nem tennék rá sok pénzt. Jónás doktor írását jó szívvel ajánlom figyelmetekbe, mert alternatívát kínál azoknak, akik valóban konzervatív beállítottságúak. Normális jobboldali ember ( véleményem szerint ) nem szavazhat a Fideszre. Erkölcsileg kétséges, populista vezetővel megáldott ideológia nélküli, köpönyegforgató emberek érdekszövetsége. Orbán nélkül nem kapna többet 10%-nál.

2009. 12. 07. 17:17
A pártok nem lépnek vissza az első forduló előtt, főleg nem egymás javára! Naivítás ebben bízni. A kompenzációs pártlistáról akkor hiányozna a pártnak, a körzet töredék szavazata! Kovács Géza

Törölt felhasználó #43

2009. 12. 07. 17:13
Ki van elkeseredve? :) Tanúk vannak rá: Az eset 1998-ban a Fidesz választási győzelme után a Zöldháznál történt a parkolóban. Beszélgettünk Meggyes Tamással az országgyűlési választások után. Mosollyal mondta, "látod Géza, már nem kell elmenned az országból" ( 1994 után mikor Hornék visszajöttek, sokan tudták mennyire elegem van az MSZP-SZDSZ-ből ). Soha nem gondoltam, hogy egyszer ő lesz az ellehetetlenítőm, üldözőm és nekem mindegy, hogy MSZP, SZDSZ vagy Meggyes aki egyenlő a Fidesszel! ...