"Esztergom gazdálkodása rémtörténetbe illő"

"Esztergom gazdálkodása rémtörténetbe illő"

2009. 10. 25. 15:34

Az MSZP-s Szabó Zoltán szerint Esztergomban katasztrofális a jogi, gazdasági, politikai és morális helyzet, mivel a hatalom ellenőrzés nélkül maradt.

A Fehér torony ura

Állatorvosi lónak nevezte Esztergomot budapesti sajtótájékoztatóján Szabó Zoltán. A szocialista országgyűlési képviselő szerint katasztrofális gazdasági, jogi, politikai és morális következményekkel járhat, ha egy településen a hatalom ellenőrzés nélkül marad.

Szabó Zoltán szerint Esztergom gazdálkodása "rémtörténetbe illő", és az egyfős Fidesz-többség megingathatatlanul viszi keresztül a polgármester akaratát, tekintet nélkül a józan észre, az ellenvetésekre vagy a törvényekre.

A politikus elmondta, az önkormányzati cégeket egy holdingba vonta össze a városvezetés, és azon keresztül, átláthatatlanul költenek el szinte minden forrást. A helyi közszolgáltatásokra kiírt közbeszerzést, valamint a legtöbb helyi fejlesztést ezek a holdingba tömörült társaságok nyerik, ellehetetlenítve ezzel a piaci versenyt.

Szabó Zoltán hozzátette azt is, hogy a város költekezésének nincs fedezete, ezért hitelfelvételekre szorul. Korábban már volt egy 8,8 milliárdos kötvénykibocsátás, most azonban egy újabb, 6,5 milliárdos kölcsön felvételét tervezi az önkormányzat. Ha ez sikerül, akkor a város 14 milliárdos éves bevételével szemben csaknem 15,5 milliárdos hitelállomány áll majd.

Szabó Zoltán szerint Meggyes Tamás polgármestert Orbán Viktor tudná "megállítani", ő azonban azt nyilatkozta, hogy tehetetlen az ügyben.

 


 

Az MSZP tájékoztatója: http://mszp.hu/belfold/bovebben/az-allatorvosi-lo

A FIDESZ válasza: http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=140383

 

2009. 10. 28. 21:57

Igen ebből a "miért ne érné meg" életérzésből pont az marad ki, hogy a legtöbb sikeres vállalkozás sikere mögött igen komoly személyes erőfeszítések állnak.

2009. 10. 28. 21:54

Érdekes egy magán befektetőnek megéri felépíteni a szállodát, akkor a városnak miért ne érné meg?

 

Talán azért, mert az Önkormányzatnak nem ez a dolga. Az adófizetők nem azért fizetik az adójukat, hogy az önkormányzat vállalkozzon, próbálkozzon belőle és ha nem jön be akkor mi lesz? Ötszörösére emelik a szemétdíjat? Fűnyíráson kívül utcát is kell majd seperni? A közvilágítást is lekapcsolják? Vagy esetleg újabb nyereségesnek gondolt befektetésbe kezd a város, pl: szódás vagy lángosos lesz, esetleg buszos céget indít? Azért mert valaki párszor ült kenuban, nem jelenti, hogy hajléktalan ruciban a fűrészt a hónaalá csapva indulhat is pontont nyiszálni, mert hipp-hopp már értünk is a hajózáshoz és majd mi mutatjuk  a tutit.

 

Amúgy ilyen "miért ne érné meg" volt már  pár évvel ezelőtt: " a kuláknak megéri túrni a földet, miért ne érné meg nekünk is, hozd csak a földed paraszt!" Vagy " a tőkésnek megéri ezt és ezt a gyárat üzemeltetni, miért ne érné meg nekünk is , add csak ide a gyárad burzsuj!" Láthatjuk is mi lett a vége ennek miért ne érné megezésnek.

2009. 10. 28. 20:47

Egyetértek minden leírt gondolatoddal!

Remélem a bólogatókat is a sors utoléri majd!

2009. 10. 28. 20:33

Tudod kedves Kata62, szerintem eléggé átláthatatlan ez az esztergomi ingovány, még akkor is, ha fokozatosan derülnek ki a stiklik, hihetetlennél hihetetlenebb sztorik, keresztbe kasul korrupciógyanús ügyletek részletei.

Ha valaki a már-már veszélyes ügyek ellen szót mer emelni (úgy értem mer mélyre nyúlni) annak minden elismerésem. Nem érdekel szocialista vagy MDF-es, vagy bármi, de aki szembe mer menni ezekkel az ész nélkül herdálókkal, az számomra azt jelenti, volt értelme megválasztani, mert vigyáz a pénzemre, a város pénzére.

Jónás doki az egyik ilyen, de mondom köszönet mindenkinek aki kiáll az igazságért.

A természetes reakció a másik oldalról, hogy mocskolódónak nevezik. Érvelni nem tudnak, számokkal alátámasztani az igazukat nem tudják.

Pitiáner módszer anyázni, csak nevetni tudok rajta.Vigyor

2009. 10. 28. 20:15

Pedig szegény Jónás doktor igazán kiállhatna olyan szállodaépítés mellett amit magánbefektető épít és a város vesz fel hozzá horibilis hitelt, hogy be is tudja fejezni!Rosszall Szavazatával társulhatna a többi 12-höz!

Vagy örülhetne annak is Jónás doktor, hogy felépült egy olyan mélygarázsunk, ami hónapok óta szinte üres és az átadás előtt feltúrták azt a parkolót értelmetlenül és engedély nélkül, ami a belvárosban többszáz autónak elegendő volt.

Vagy örülhetne annak is Jónás doktor, hogy felépült egy másik mélygarázsunk is, ami sohasem fog megnyílni, mert a 3. színtje még most is bokáig érő vízben áll (Erzsébetház) és ami azért sem fog megnyílni, mert tervezéskor, engedélyezéskor elkerülte az okosok figyelmét, hogy főutvonalra nem lehet kihajtani közvetlenül mélygarázsból. Most keresik a kihajtásra alkalmas feljáratot, ami nincs! Ezt miért nem támogatta Jónás doktor, mert nem vakon, nem gondolkodás nélkül szavazott, a többi ellenzővel együtt!!!!!

Pedig talán a felelősöket kellene keresni és nem a eszetlen beruházások ellenzőit ostorozni!

2009. 10. 28. 19:47
megbízták

segíts, ki bízta meg?

forrás?

Mikor állt ki akár egy szálloda építése mellett, még akkor is, ha magán befektető pénzéből épül, és a városnak majd bevétele származik belőle!

Mikor érvelt ellene?

A városnak milyen formában lesz ebből bevétele?

Ha közvetve az itteni ( városi) fogysztásból, stb...az rendben, de remélem nem úgy érted, hogy közvetlenül, vagyis megvesszük azt is?

nem áll le vitatkozni az ilyen emberekkel, mint én vagyok,

bocsi de venci sem áll le vitatkozni pl. velem (ő írta).... lehet hogy:

mert tudja, hogy nekem van igazam!

 

Vigyor

köszönöm a megerősítést:-))

2009. 10. 28. 19:42

Nem lehet hogy Jónás doktornak azért van ilyen lesujtó véleménye rólad mert elolvasta és értelmezte az írásaidat ?

Az nem szégyen ha valakinek egy banánról a majom jut az eszébe .

Hogy a" banánköztársaság "hallatán is ez jut eszébe az viszont az a szint amiröl Jónás doki beszélt.

 

2009. 10. 28. 19:06

Tudja kedves Jónás úr! Az, aki mást gondol, mint Ön, az már ostoba lenne? Egy alacsonyabb szinten tartana? Talán azért gondolja ezt így, mert nem vagyok köpönyegforgató, mint Ön! Tudja egyszer MDF aztán MIÉP, fogadni mernék, hogy lassan Jobbik képviselője lenne. Mindez azért, hogy folytathassa azt a rágalmazást, mocskolódást, amire megbízták. Mikor állt ki akár egy szálloda építése mellett, még akkor is, ha magán befektető pénzéből épül, és a városnak majd bevétele származik belőle! Érdekes egy magán befektetőnek megéri felépíteni a szállodát, akkor a városnak miért ne érné meg? Mindig a fejlődések ellen szavaz, mert nem képes a jövőbe látni! Csak a saját kicsinyes érdekeit hajlandó képviselni! Semmi többet! Lehet mondani, hogy nem áll le vitatkozni az ilyen emberekkel, mint én vagyok, de ez csak azért van, mert tudja, hogy nekem van igazam! Magam mellett meg annak a több ezer esztergomi polgárnak, akik ezt ugyanígy gondolják, és akiknek szintén elegük van az Ön köpönyegforgató, és a városát eláruló politikájából. Aki pedig banánt lóbálva megy ki a térre az ne beszéljen az értelmi szintekről, mert ő is csak a majmokénál tart!

2009. 10. 28. 14:56

1989-ben, ötödév előtt 3 hónapig Svájcban voltam egy farmon egyetemi gyakorlaton, az akkor és ott megismert emberek túlnyomó részének fogalma sem volt az ottani politikai életről, a pártokról, "csak" dolgoztak és tették a dolgukat... (Ja, meg minden "piszlicsáré" ügyben mentek népsavazni... Kacsintás)

2009. 10. 28. 14:51

Itt is egyetértek. KacsintásSzerintem is teljesen felesleges ezen a szellemi szinten lévő emberek meggyőzésével foglalkozni. Mi nem érhetünk fel hozzájukZavarban van

Építkezni kell, úgy , ahogy azt a "banánoson" tettük, egymás kezét fogva,és magasba emelve!

2009. 10. 28. 13:47

az MSZP által írt cikkeket rakjátok fel ide, és azzal butítjátok az embereket!

 

Lehet , hogy újdonságként hat amit írok, de remélem , hogy nem! A fejlécben a nevénél , a hozzászólásai számát jelző felirat mellett található egy olyan szó, hoy HÍR , ha rákattint akkor ön is tehet fel kedve szerinti ( és a moderálás szabályaiba nem ütköző) híreket. Próbálta már vagy csak neki kezdett óbégatni?

 

2009. 10. 28. 13:32

Ne várjunk érveket a „Fidesz hívőktől" mert nincsenek, nem is lehetnek. Ha a párt magasabb vezetői nyilatkoznak, akkor ugyan ez történik. Mivel a felsőbb pártvezetés is csak üres, semmitmondó frázisokat hangoztat, akkor az egyszerű „párt-hívő" sem fog mást tenni.

A minap a HírTV-ben nyilatkozott Szíjjártó Péter az új korrupció ellenes rendelettervezetről. A műsorvezető megkérdezte, hogy mi a baj ezzel a rendelettel. A válasz az volt: mert a kormány hazudik, mert a kormány lop... stb. Aztán vagy még 3-szor egymás után újra megkérdezte, hogy konkrétan mi a baj vele, hiszen nyugati szakemberek véleményét is kikérték a rendelet megalkotása előtt, és alapvetően igyekeznek benne gátat szabni a visszaéléseknek. A válasz ugyan az volt, mert a kormány hiteltelen, mert az MSZP csak kilopja az ország pénzét, ... stb. Már komolyan sajnáltam a riportert, hiszen ő is érezte, hogy ez nem válasz, ez a totális mellébeszélés tipikus esete. Szintén a HírTV-ben Kósa Lajos polgármestert kérdezték az önkormányzatokat sújtó pénzügyi gondokról. A válasz az volt, hogy ez a kormány semmit sem tud, ez csak ellopja a pénzeket, hazudnak, ezek csak saját magukra gondolnak,... stb. A műsorvezető ismét feltette a kérdést, hogy de konkrétan mely területek azok, amelyeket sújtanak az elvonások? A válasz szinte ugyan az volt: ez a kormány hiteltelenné vált, itt sárba tiporják az önkormányzatok autonómiáját,...stb. Semmi konkrétum, semmi érv, csak üres mellébeszélés.

A pártvezetőinek sztereotip, sablonos, a lényeget elkerülő válaszai szolgálnak mintául az egyszerű „hívők" számára. Semmilyen konkrét érvanyag nincs, amivel vitába lehetne szállni a másként vélekedőkkel.

Úgy vélem, ezért az acsarkodó, a másikat a földbe döngölő, minden érvet nélkülöző stílusért a két nagy párt a felelős. Az egymás közötti harcuk évei alatt „sikerült" szétverniük az összes többi pártot, elérniük, hogy számottevő erőként jó ideig ne jelenjenek meg a politika porondján. Civakodnak, ahelyett, hogy civilizáltan vitatkozva együtt próbálnák kivezetni az országot a jelenlegi gazdasági, politikai, morális válságból. Sajnos a saját maguk érdekei sokkal fontosabbak számukra, mint az ország sorsa. Eközben „sikerült" elérniük azt is, hogy a helyi közösségeket és a civil szerveződéseket is megosszák, vagy legalább is mindent megtesznek ezért. Az elvakult, szűk látókörű, valódi érvek helyett csak vagdalkozni tudó „bozót harcosok", akik igyekeznek tovább szítani a feszültséget - amire ráadásul senki sem kérte fel őket - még jobban kiélezik az ellentéteket.

Ma nincs felelős kormányzás, és önkormányzás, nincs módja a kormány, az önkormányzat felelősségre vonásának, ami a demokrácia alapvető eszköze. Nem átlátható a politika, úgy országos, mint helyi szinten egyaránt. Nem tudni kik hozzák a döntéseket és miért, és azoknak mi a hatásuk. Arról nem is szólva, hogy a két nagy párt azt hiszi, hogy bizonyos kérdésekben történő egyetértéssel nem lehet választást nyerni. Tévednek. Ma az emberek többsége nem konfrontációt, hanem nyugalmat, rendet akar a közállapotokban úgy országos, mint helyi szinte egyaránt. Választáskor az emberek többségét nem a racionalitás, hanem az érzelmeik vezérlik. De az emberek nem buták, nem szabad hülyének nézni őket, és nem szeretnének újból csalódni. A felelőtlen ígérgetésekből pedig szintén elegük van. Aki hatalomra kerül akár helyi, akár országos szinten, egy csődtömeget fog örökölni, amely bizony további megszorításokat fog eredményezni. Vagyis igen csak nehéz időszak elé nézünk, bárki, bármit is mond, vagy ígér.

Nem csoda, hogy ezek után a „harmadik erő" - mely közel 20 évig türelmesen várt, míg minden más párt egymás feldarabolásával volt elfoglalva - egyre csak tör előre. A rendezett közállapotokra vágyó embereknek úgy tűnik csak ez a párt maradt választási lehetőségként. Itt tartunk. Pontosabban milyen irányba is tartunk? A „legvidámabb barakk" után a „legszomorúbb barakk" következik?

2009. 10. 28. 13:22

 

Ti MSZP-től független szervezetnek valljátok magatokat, de az MSZP által írt cikkeket rakjátok fel ide, és azzal butítjátok az embereket! Akkor ismételten csak hazudoztok! Akkor mégis közötök van az MSZP-hez! Kérdezzétek meg tőlük, hogy miért sodorták az országot olyan helyzetbe, hogy az összes önkormányzatnál adósság halmozódott fel! Az ellen nem emelitek fel a hangotokat, csak a fideszes  fejlődő városokat akarjátok lejáratni! Igaztalan, aljas hazudozók vagytok! Ez ezen cikk ide beillesztésével ismét kiderült! Azzal is hogy emberek hozzászólásait antidemokratikus módon törlitek, mert az igazságot fogalmazza meg!

2009. 10. 28. 9:45

Honnan veszed ezt a blődlit Venci Pista?  Esztergomi tacepaókról?

2009. 10. 28. 1:34

Hamissal meg nem szeretek vitázni és nem is akarok.

Úgy látom kedves Venci fogalomzavarral küzd, ezért segítek,

A vita érvek ütköztetése.

Szerintem ez itt közöttünk nem áll fenn, elsősorban azért, mert  ön nem érvel!

Minden jót!Vigyor

2009. 10. 28. 0:14

Jó, hogy mondod, a Szentkirályi utcában sem értették, hogy mióta lehet a Fidesz nevében a szólásszabadság ellen tüntetni...

Törölt felhasználó #43

2009. 10. 27. 23:35

Örülök, hogy neked ez a legnagyobb problémád Esztergomban. Ehhez képest mégis itt próbálsz téríteni...

 

2009. 10. 27. 23:33

Moderálva

2009. 10. 27. 23:31

Moderálva

Törölt felhasználó #43

2009. 10. 27. 23:30

asszem itt valami nagyon nagy baj van :)