A Polgári Fórum követelései
Közélet
2009. okt. 14.

<p>Meggyes Tamás számára hétpontos követelést fogalmazott meg a Polgári Fórum.</p>

A Polgári Fórum követelései

1. A leghatározottabban felszólítjuk Meggyes Tamást, Esztergom jelenleg regnáló polgármesterét, hogy a következő önkormányzati választásokig már ne tegyen olyan lépéseket, amelyekkel hátrányosan befolyásolhatja a jövőre felálló új önkormányzat gazdasági mozgásterét.
2. A Polgári Fórum követeli a Polgármestertől, hogy ne folytassa a város végletekig történő eladósítását.
3. Nyomatékosan megkérjük a Polgármestert, hogy vonja vissza az esztergomi testülettel megszavaztatott újabb 6,5 milliárdos hitelfelvételi szándékot, mert
ezzel végképp gazdasági csődbe dönti a várost. Amennyiben megvalósulna ez a hitelfelvétel, akkor minden egyes esztergomi vállát már közel 800 ezer forint adósság fogja nyomni.
4. Meggyes Tamás a választásokig hátralévő időben vizsgálja felül a városban folyó értelmetlen pénzpazarlást, haladéktalanul állítsa meg a felesleges költekezést!
5. Azonnali, független felülvizsgálatot követelünk az önkormányzati cégek gazdálkodásával kapcsolatban, és határozottan felszólítjuk a városvezetést a veszteséggel vagy csak jelentős önkormányzati megbízásokkal nyereséges cégek felszámolására.
6. A Polgári Fórum követeli a helyi önkormányzati média gazdasági átvilágítását és a hírközlő szervek eredeti funkciójukba való visszaállítását a demokrácia jegyében!
7. Végezetül követeljük, hogy a városi vagyonkezelő holding vezérigazgatója által kirendelt munkavállalókat, a kórház megmentésére felszólított egészségügyi dolgozókat, az ingyenes koncertre invitált polgárokat ne használja fel Meggyes Tamás a saját érdekében szervezett politikai túlélőshowban!

Esztergom város gazdasága és demokráciája ezer sebből vérzik,
ezen sebek azonnali beavatkozást igényelnek!

Esztergom többet és jobbat érdemel!

(forrás)