Esetleg névvel nem lehetne?
Közélet
2009. okt. 5.

<p><a href="http://www.szeretgom.hu/content/54582-lassu-munkahoz-ido-kell">"Lassú munkához idő kell"</a> - írtuk még nyár elején, amikor az ifjuesztergom.com címen új esztergomi közösségi honlap indult útjára egy amerikai szerverről. A portált, melynek sajátossága, hogy a teljes névtelenség homályába burkolózik, múlt heti számában már a városházi szócsővé nemesedett Hídlap is megemlítette.</p>

Az ifjuesztergom szerzői bizonyára nem fognak örülni annak, ha megtudják, hogy az általuk használt szoftver egyik tulajdonságát nagyon egyszerűen fel lehet használni arra, hogy bárki ellenőrizze: regisztrált tagja-e az adott oldalnak egy bizonyos e-mail címmel rendelkező felhasználó.

Elég csak a jelszóemlékeztető modulra mutató linkre kattintanunk, beírni egy e-mail címet, majd egy gombnyomásra meg is mondja nekünk a portál, hogy az adott e-mail cím regisztrált-e már a honlapon, vagy sem.

Ezzel a módszerrel eddig három személyről tudható biztosan, hogy regisztrált felhasználója az ifjuesztergom.com-nak:

  • Takács István, Esztergom önkormányzatának sajtóreferense
  • Steindl Balázs, a Fidesz Esztergom városi elnöke
  • ifj. Pócsföldi József, ismereteink szerint az EHIR Kft.-nél az esztergom.hu weboldallal kapcsolatos teendőket ellátó személy

Ha sikerül újabb személyekre bukkanni a fenti módszerrel, bővítjük a cikket.

Update: a fenti három személy e-mail címét 3 órával később már nem jelenti vissza a szerver.

Update 2: miután kikerült egy újabb cikk az ifjuesztergomra, Takács e-mail címét újra pozitívan jelzi vissza a rendszer. Csak nem ő lenne az "Ifjú Spártai"?

Update 3: másnap reggelre Pócsföldi e-mail címe is újra működik, ha jól látom egy engem és családomat szapuló blog komment került fel újonnan - ezek alapján ő lenne "Csegevara"?

Update 4: Takács így reagált "odaát":

"Tisztelt IfjúEsztergomot Olvasó Közönség!

Örömmel köszöntöm az IfjúEsztergom fejlesztőit és üzemeltetőit, valamint a Tisztelt Olvasókat! Szeretném megnyugtatni a konkurens portál olvasóit, szerkesztőit, íróit, fenntartóit, hogy nem kompetenciám az IfjúEsztergom szerkesztése, kommentjeinek, híreinek, blog- és más bejegyzéseinek elkészítése, megjelentetése. Ugyanúgy, ahogy a másik, baloldali portál hasonló tartalmait sem készítem - leszámítva néhány, tavaly kelt hozzászólásomat, ami után egyszerre támadt nekem a képviselő-testületből 2006-ban kibukott Láposi Elza, a közismerten szélsőbalos Népszava lapigazgatója, és Kovács Géza, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, valamint a Sakk Klub elnöke. Erre külön büszke is vagyok.

Sajtófelelős vagyok Esztergom Város Önkormányzatánál, ezért regisztráltam saját nevemmel és e-mail-címemmel az IfjúEsztergomon, hogy adott esetben az önkormányzat álláspontját hivatalosan is megjelentethessem. Nem is kívánok sem Bejó Gábor ezzel kapcsolatos hisztériájára, sem Miavecz Jenő, Kovács Géza, Greiner Zoltán véleményére, továbbá a baloldal portáljáról névtelenül felbuzgók mocskolódására bővebben reflektálni. Amennyiben bármelyikük jogellenesnek gondolja regisztrációmat, kérem, jelentsen fel minél előbb, hogy jogerős ítéletekkel támaszthassam alá igazamat. Amennyiben bármelyikük más, jogsértő cselekedettel kíván megvádolni, amit én itt, az IfjúEsztergomon követtem el, ám tegye meg feljelentését, szeretnék a szemébe nevetni a bíróságon, ha lehet kérnem, minél hamarabb. Ha Bejó Gábor a későbbiekben érdemi információkkal tud Önöknek szolgálni, olvassák őt a baloldal médiáján, ha az Önkormányzat kíván érdemi hozzászólásokkal szolgálni, majd jelentkezem. Egyben kérem az IfjúEsztergom Tisztelt Szerkesztőit és Adminisztrátorát, hogy regisztrációmat állítsák helyre.

Üdvözlettel Takács István"

Update 5: Pócsföldi így reagált "odaát":

Hát már miért ne regeltem volna!? Ez is egy portál a sok közül. Tucatnyi más oldalon felhasználó, fórumozó vagyok (lásd iwiw), itt miért ne lehetnék?! Nem is értem mi olyan nagy szenzáció ebben. Meglettem volna a "szeret"gomon is talán, ha nem olyan durván egyoldalú és megtűrik a polgári jobboldali véleményt is. Komcsikra és a velük összekacsintókra valahogy nem vagyok kíváncsi.

Update 6: Az "admin" elismerte, hogy minden anyagot egy számítógépen írnak:

Természetesen egy szövegszerkesztővel készül és természetesen minden fontos anyagot, különösen a híreket adminként ellenőrzünk.

Update 7: Steindl Balázs reakciója:


A gyűlöletkampány folytatódik A gyűlölgom csapata tovább folytatja munkáját. Honlapjuk azt akarja sugallni, hogy nekem, Steindl Balázsnak, a Fidesz esztergomi elnökének azzal, hogy felhasználóként regisztráltam a Ifjuesztergom.com című portálra, közvetlen közöm van az említett hírforráshoz. Tisztelt Gyűlöletkeltők Társasága! Azzal, hogy valaki felhasználóként regisztrál egy internetes oldalra, nem válik automatikusan az adott honlap készítőjévé. A nevezett portálon kívül más internetes hírforrásokon is rendelkezem már felhasználói kulccsal. Azért jelentkeztem felhasználóként az Ifjuesztergom.com-ra, mert a későbbiekben szándékomban állt rendezvényeinkről, programjainkról a portált és olvasóit tájékoztatni, illetve fent szeretném tartani a lehetőségét annak, hogy egyes tartalmakkal kapcsolatosan, NEVEMET VÁLLALVA, hangot adjak személyes véleményemnek. Soha nem szoktam álnéven írogatni, ez nem az én stílusom, aki ismer az pontosan tudja, ha van véleményem mindig a nevemet vállalva mondom el. Steindl Balázs Fidesz Esztergomi Szervezetének elnöke

(forrás)