Esetleg névvel nem lehetne?

Esetleg névvel nem lehetne?

2009. 10. 05. 12:22

"Lassú munkához idő kell" - írtuk még nyár elején, amikor az ifjuesztergom.com címen új esztergomi közösségi honlap indult útjára egy amerikai szerverről. A portált, melynek sajátossága, hogy a teljes névtelenség homályába burkolózik, múlt heti számában már a városházi szócsővé nemesedett Hídlap is megemlítette.

Az ifjuesztergom szerzői bizonyára nem fognak örülni annak, ha megtudják, hogy az általuk használt szoftver egyik tulajdonságát nagyon egyszerűen fel lehet használni arra, hogy bárki ellenőrizze: regisztrált tagja-e az adott oldalnak egy bizonyos e-mail címmel rendelkező felhasználó.

Elég csak a jelszóemlékeztető modulra mutató linkre kattintanunk, beírni egy e-mail címet, majd egy gombnyomásra meg is mondja nekünk a portál, hogy az adott e-mail cím regisztrált-e már a honlapon, vagy sem.

Ezzel a módszerrel eddig három személyről tudható biztosan, hogy regisztrált felhasználója az ifjuesztergom.com-nak:

  • Takács István, Esztergom önkormányzatának sajtóreferense
  • Steindl Balázs, a Fidesz Esztergom városi elnöke
  • ifj. Pócsföldi József, ismereteink szerint az EHIR Kft.-nél az esztergom.hu weboldallal kapcsolatos teendőket ellátó személy

Ha sikerül újabb személyekre bukkanni a fenti módszerrel, bővítjük a cikket.

Update: a fenti három személy e-mail címét 3 órával később már nem jelenti vissza a szerver.

Update 2: miután kikerült egy újabb cikk az ifjuesztergomra, Takács e-mail címét újra pozitívan jelzi vissza a rendszer. Csak nem ő lenne az "Ifjú Spártai"?

Update 3: másnap reggelre Pócsföldi e-mail címe is újra működik, ha jól látom egy engem és családomat szapuló blog komment került fel újonnan - ezek alapján ő lenne "Csegevara"?

Update 4: Takács így reagált "odaát":

"Tisztelt IfjúEsztergomot Olvasó Közönség!

Örömmel köszöntöm az IfjúEsztergom fejlesztőit és üzemeltetőit, valamint a Tisztelt Olvasókat! Szeretném megnyugtatni a konkurens portál olvasóit, szerkesztőit, íróit, fenntartóit, hogy nem kompetenciám az IfjúEsztergom szerkesztése, kommentjeinek, híreinek, blog- és más bejegyzéseinek elkészítése, megjelentetése. Ugyanúgy, ahogy a másik, baloldali portál hasonló tartalmait sem készítem - leszámítva néhány, tavaly kelt hozzászólásomat, ami után egyszerre támadt nekem a képviselő-testületből 2006-ban kibukott Láposi Elza, a közismerten szélsőbalos Népszava lapigazgatója, és Kovács Géza, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, valamint a Sakk Klub elnöke. Erre külön büszke is vagyok.

Sajtófelelős vagyok Esztergom Város Önkormányzatánál, ezért regisztráltam saját nevemmel és e-mail-címemmel az IfjúEsztergomon, hogy adott esetben az önkormányzat álláspontját hivatalosan is megjelentethessem. Nem is kívánok sem Bejó Gábor ezzel kapcsolatos hisztériájára, sem Miavecz Jenő, Kovács Géza, Greiner Zoltán véleményére, továbbá a baloldal portáljáról névtelenül felbuzgók mocskolódására bővebben reflektálni. Amennyiben bármelyikük jogellenesnek gondolja regisztrációmat, kérem, jelentsen fel minél előbb, hogy jogerős ítéletekkel támaszthassam alá igazamat. Amennyiben bármelyikük más, jogsértő cselekedettel kíván megvádolni, amit én itt, az IfjúEsztergomon követtem el, ám tegye meg feljelentését, szeretnék a szemébe nevetni a bíróságon, ha lehet kérnem, minél hamarabb. Ha Bejó Gábor a későbbiekben érdemi információkkal tud Önöknek szolgálni, olvassák őt a baloldal médiáján, ha az Önkormányzat kíván érdemi hozzászólásokkal szolgálni, majd jelentkezem. Egyben kérem az IfjúEsztergom Tisztelt Szerkesztőit és Adminisztrátorát, hogy regisztrációmat állítsák helyre.

Üdvözlettel Takács István"

Update 5: Pócsföldi így reagált "odaát":

Hát már miért ne regeltem volna!? Ez is egy portál a sok közül. Tucatnyi más oldalon felhasználó, fórumozó vagyok (lásd iwiw), itt miért ne lehetnék?! Nem is értem mi olyan nagy szenzáció ebben. Meglettem volna a "szeret"gomon is talán, ha nem olyan durván egyoldalú és megtűrik a polgári jobboldali véleményt is. Komcsikra és a velük összekacsintókra valahogy nem vagyok kíváncsi.

Update 6: Az "admin" elismerte, hogy minden anyagot egy számítógépen írnak:

Természetesen egy szövegszerkesztővel készül és természetesen minden fontos anyagot, különösen a híreket adminként ellenőrzünk.

Update 7: Steindl Balázs reakciója:


A gyűlöletkampány folytatódik A gyűlölgom csapata tovább folytatja munkáját. Honlapjuk azt akarja sugallni, hogy nekem, Steindl Balázsnak, a Fidesz esztergomi elnökének azzal, hogy felhasználóként regisztráltam a Ifjuesztergom.com című portálra, közvetlen közöm van az említett hírforráshoz. Tisztelt Gyűlöletkeltők Társasága! Azzal, hogy valaki felhasználóként regisztrál egy internetes oldalra, nem válik automatikusan az adott honlap készítőjévé. A nevezett portálon kívül más internetes hírforrásokon is rendelkezem már felhasználói kulccsal. Azért jelentkeztem felhasználóként az Ifjuesztergom.com-ra, mert a későbbiekben szándékomban állt rendezvényeinkről, programjainkról a portált és olvasóit tájékoztatni, illetve fent szeretném tartani a lehetőségét annak, hogy egyes tartalmakkal kapcsolatosan, NEVEMET VÁLLALVA, hangot adjak személyes véleményemnek. Soha nem szoktam álnéven írogatni, ez nem az én stílusom, aki ismer az pontosan tudja, ha van véleményem mindig a nevemet vállalva mondom el. Steindl Balázs Fidesz Esztergomi Szervezetének elnöke

Törölt felhasználó #630

2009. 10. 06. 0:41

A Meggyesjugend próbál még buzgolkodni (jaj, majdnem mást írtam az utolsó szó helyett..csak az kicsit rövidebb lett volna Zavarban van )

 

http://ifjuesztergom.com/index.php?option=com_content&view=article&id=111:sehonnai-bitang-plajner&catid=3:esemenyek&Itemid=4

2009. 10. 05. 23:28

János, Gábor! Örülök , hogy a barátaim vagytok, és mégjobban, hogy nem az ellenségeim ! :-)

2009. 10. 05. 21:52

Elég volt a finomkodásból. Eddig fogtam vissza az embereket, most is nem volt véletlen, hogy csak civilként voltunk jelen. Októberi nagygyűlésünket Esztergomban tartjuk.

Remélem sokan fognak csatlakozni. Vesszenek a diktátorok és a helyi elkorcsosodott kiskirályok!

Vesszen Bajnai, vesszen Meggyes!

 

Kovács Géza

 

Törölt felhasználó #43

2009. 10. 05. 20:00

Biztos van egy szubkultúra a városban (hívjuk csak esztergomi Fidesz-Fidelitasz tagságnak), amelyen belül köztudott az ifjuesztergom szerkesztőinek elérhetősége, címe, szobaszáma, telefonszáma, satöbbi. Ők a kiválasztották, ők tudják, ők jelezhetik - ezzel is tovább könnyítve a már egy ideje nyomozó rendőrség dolgát.

Törölt felhasználó #43

2009. 10. 05. 19:51

Egyszerűen, ki vagy tiltva. Teccik érteni?

Törölt felhasználó #43
Törölt felhasználó #43

2009. 10. 05. 19:48

Még azon gondolkodok, hogy ezek a szerencsétlen megtámadottak, hogyan juttatták el kérésüket a lap inkognitóban lapító szerkesztőihez? 
Átsétáltak a szomszéd irodába? :)

Eredeti méret

Törölt felhasználó #43

2009. 10. 05. 19:33

(...) őt soha többé nem engedjük be ide.

És akkor most a kardodba dőlsz bánatodban...

Törölt felhasználó #43

2009. 10. 05. 18:42

Ez már nem is hazugságspirál, ez hazuságtornádó:)

Törölt felhasználó #43

2009. 10. 05. 18:37

Többen is megkeresték szerkesztőségünket, mivel Bejó Gábor személyüket megtámadta a magát "közösséginek" nevező honlapon. A megtámadottak regisztrációját átmenetileg felfüggesztettük. Azonban a hozzánk eljuttatott kérések alapján újra engedélyezzük a saját nevükön történt regisztrációt. Azt is szeretnénk jelezni, hogy Bejó Gábor is régóta regisztrált felhasználója volt oldalunknak, de őt soha többé nem engedjük be ide.

Besz.rok! :)

 

2009. 10. 05. 18:24

A ma délután felkerült cikkek HTML forrását alaposabban megvizsgálva azt a következtetést kell levonnom, hogy Spártai, Fluellen és Administrator ugyanazt a böngészőt és számítógépet használja igen nagy valószínűséggel. Ergo ez a 3 "személy" inkább csak egy lehet.

2009. 10. 05. 18:18

Amúgy úgy szeretném, ha az ifjuesztergom szerzői feljelentenének. Tök megkönnyítené az utánuk való rendőrségi nyomozásokat (van egy pár ügy folyamatban)...

Csak az a baj, hogy az ide releváns 300/C §. a Btk-ból igazából egyik pontjában sem húzható rá a "reminder e-mail jogosulatlan kiküldetése" dologra.

2009. 10. 05. 18:08

Minek minősül, az ha más E-mail címét írjuk be és kérünk új felhasználónevet vagy jelszót?

Ki kért új felhasználónevet vagy jelszót?

Nem véletlenül netán az oldal feltörésére irányuló próbálkozás?
Ez nem büntetendő ?

Segítesz kisilabizálni az adatvédelmi nyilatkozatot?:)

http://ifjuesztergom.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3:adatvedelem&catid=5:nemhozzaszolhato&Itemid=12

Akkor ezek szerint Ti is teleobjektívvel jártok fotózni, vagy netán olyan jó a szemetek, mint a sasé?

Én abszolúte nem fotózok, Bejó a közelben mászkált fel alá, találgass még.

2009. 10. 05. 17:59

Spártai= Takács, hát neki is rossz hírt hozunk, de nagyon. Még 24 nap...

2009. 10. 05. 17:59

Egy kérdés?
Minek minősül, az ha más E-mail címét írjuk be és kérünk új felhasználónevet vagy jelszót?
Nem véletlenül netán az oldal feltörésére irányuló próbálkozás?
Ez nem büntetendő ?


Nos, el kell keserítselek, a tüntetésen távolabbról nagy teleobjektívvel dolgozó úriember fényképezőgépén nem Szeretgom logó volt, hanem a nyári játékos kht. matricája...


Akkor ezek szerint Ti is teleobjektívvel  jártok fotózni, vagy netán olyan  jó a szemetek, mint a sasé?

Remek Elek

Törölt felhasználó #43

2009. 10. 05. 17:47

Ha már pofáraestek az ifjak, akkor elvárható lenne, hogy nagyformátumú Meggyes a saját jól felfogott érdekében elhatárolódjon az oldalon áramló mocsoktól. Persze ezt nem gondolom komolyan, hiszen az amatőr felnőttképek sztárja: Knapp Janika is reklámozta ezt a magas színvonalú weblapot a közpénzen kiadott Hídlapban.

Hát ez a városházi szint.

2009. 10. 05. 17:47

Update 2: miután kikerült egy újabb cikk az ifjuesztergomra, Takács e-mail címét újra pozitívan jelzi vissza a rendszer. Csak nem ő lenne az "Ifjú Spártai"? Safarit használva tették fel a cikket.

2009. 10. 05. 15:23

Pócsföldiről kösz az infót, ezt nem tudtuk. Kacsintás

2009. 10. 05. 15:20

Ugyan, az regisztrál az oldalra aki akar. Ez még nem bizonyít semmit.

És akkor miért változtatták meg az urak gyors hirtelenséggel az e-mail címeiket, hogy már ne árulkodjon róla a rendszer?:) Ennyire szégyellik, hogy oda regisztráltak? Mondjuk van mit, az tény.

2009. 10. 05. 15:14

Az adatvédelmi szabályzatotokban benne van, hogy harmadik félnek nem adtok ki e-mail címeket.

Ja, például a tiédet, mert te itt regisztráltál. Az ifjuesztergom.com-on nem találom az ő adatvédelmi szabályzatukat - itt ugyanis az ő szerverük adta ki az e-mail címeket, tehát rajtuk lehet ezt számon kérni.

hős fotósotok rohangáljon utánam

Nos, el kell keserítselek, a tüntetésen távolabbról nagy teleobjektívvel dolgozó úriember fényképezőgépén nem Szeretgom logó volt, hanem a nyári játékos kht. matricája...

2009. 10. 05. 15:14

Egy picit én is utánanéztem a neten, mi található a három személyről.

Az "urak" az iwiwen is ismerik egymást, hiszen egymás ismerősei.

Amikor "Fluellen" álnéven cikkezett a petíció átadásról, akkor biztosan az épületben volt, hiszen jelen időben írt az eseményről.
Lehet, hogy érdemes lenne valakinek elküldeni az egész anyagot a kuruc.infonak, mert ott hipp hopp még a telefonszámaikat is közzéteszik.
Bár ez más forrásból is megtudható Lakat a száján

 Addig is az iwiwes adatlapok: