Esetleg névvel nem lehetne?

Esetleg névvel nem lehetne?

2009. 10. 05. 12:22

"Lassú munkához idő kell" - írtuk még nyár elején, amikor az ifjuesztergom.com címen új esztergomi közösségi honlap indult útjára egy amerikai szerverről. A portált, melynek sajátossága, hogy a teljes névtelenség homályába burkolózik, múlt heti számában már a városházi szócsővé nemesedett Hídlap is megemlítette.

Az ifjuesztergom szerzői bizonyára nem fognak örülni annak, ha megtudják, hogy az általuk használt szoftver egyik tulajdonságát nagyon egyszerűen fel lehet használni arra, hogy bárki ellenőrizze: regisztrált tagja-e az adott oldalnak egy bizonyos e-mail címmel rendelkező felhasználó.

Elég csak a jelszóemlékeztető modulra mutató linkre kattintanunk, beírni egy e-mail címet, majd egy gombnyomásra meg is mondja nekünk a portál, hogy az adott e-mail cím regisztrált-e már a honlapon, vagy sem.

Ezzel a módszerrel eddig három személyről tudható biztosan, hogy regisztrált felhasználója az ifjuesztergom.com-nak:

  • Takács István, Esztergom önkormányzatának sajtóreferense
  • Steindl Balázs, a Fidesz Esztergom városi elnöke
  • ifj. Pócsföldi József, ismereteink szerint az EHIR Kft.-nél az esztergom.hu weboldallal kapcsolatos teendőket ellátó személy

Ha sikerül újabb személyekre bukkanni a fenti módszerrel, bővítjük a cikket.

Update: a fenti három személy e-mail címét 3 órával később már nem jelenti vissza a szerver.

Update 2: miután kikerült egy újabb cikk az ifjuesztergomra, Takács e-mail címét újra pozitívan jelzi vissza a rendszer. Csak nem ő lenne az "Ifjú Spártai"?

Update 3: másnap reggelre Pócsföldi e-mail címe is újra működik, ha jól látom egy engem és családomat szapuló blog komment került fel újonnan - ezek alapján ő lenne "Csegevara"?

Update 4: Takács így reagált "odaát":

"Tisztelt IfjúEsztergomot Olvasó Közönség!

Örömmel köszöntöm az IfjúEsztergom fejlesztőit és üzemeltetőit, valamint a Tisztelt Olvasókat! Szeretném megnyugtatni a konkurens portál olvasóit, szerkesztőit, íróit, fenntartóit, hogy nem kompetenciám az IfjúEsztergom szerkesztése, kommentjeinek, híreinek, blog- és más bejegyzéseinek elkészítése, megjelentetése. Ugyanúgy, ahogy a másik, baloldali portál hasonló tartalmait sem készítem - leszámítva néhány, tavaly kelt hozzászólásomat, ami után egyszerre támadt nekem a képviselő-testületből 2006-ban kibukott Láposi Elza, a közismerten szélsőbalos Népszava lapigazgatója, és Kovács Géza, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, valamint a Sakk Klub elnöke. Erre külön büszke is vagyok.

Sajtófelelős vagyok Esztergom Város Önkormányzatánál, ezért regisztráltam saját nevemmel és e-mail-címemmel az IfjúEsztergomon, hogy adott esetben az önkormányzat álláspontját hivatalosan is megjelentethessem. Nem is kívánok sem Bejó Gábor ezzel kapcsolatos hisztériájára, sem Miavecz Jenő, Kovács Géza, Greiner Zoltán véleményére, továbbá a baloldal portáljáról névtelenül felbuzgók mocskolódására bővebben reflektálni. Amennyiben bármelyikük jogellenesnek gondolja regisztrációmat, kérem, jelentsen fel minél előbb, hogy jogerős ítéletekkel támaszthassam alá igazamat. Amennyiben bármelyikük más, jogsértő cselekedettel kíván megvádolni, amit én itt, az IfjúEsztergomon követtem el, ám tegye meg feljelentését, szeretnék a szemébe nevetni a bíróságon, ha lehet kérnem, minél hamarabb. Ha Bejó Gábor a későbbiekben érdemi információkkal tud Önöknek szolgálni, olvassák őt a baloldal médiáján, ha az Önkormányzat kíván érdemi hozzászólásokkal szolgálni, majd jelentkezem. Egyben kérem az IfjúEsztergom Tisztelt Szerkesztőit és Adminisztrátorát, hogy regisztrációmat állítsák helyre.

Üdvözlettel Takács István"

Update 5: Pócsföldi így reagált "odaát":

Hát már miért ne regeltem volna!? Ez is egy portál a sok közül. Tucatnyi más oldalon felhasználó, fórumozó vagyok (lásd iwiw), itt miért ne lehetnék?! Nem is értem mi olyan nagy szenzáció ebben. Meglettem volna a "szeret"gomon is talán, ha nem olyan durván egyoldalú és megtűrik a polgári jobboldali véleményt is. Komcsikra és a velük összekacsintókra valahogy nem vagyok kíváncsi.

Update 6: Az "admin" elismerte, hogy minden anyagot egy számítógépen írnak:

Természetesen egy szövegszerkesztővel készül és természetesen minden fontos anyagot, különösen a híreket adminként ellenőrzünk.

Update 7: Steindl Balázs reakciója:


A gyűlöletkampány folytatódik A gyűlölgom csapata tovább folytatja munkáját. Honlapjuk azt akarja sugallni, hogy nekem, Steindl Balázsnak, a Fidesz esztergomi elnökének azzal, hogy felhasználóként regisztráltam a Ifjuesztergom.com című portálra, közvetlen közöm van az említett hírforráshoz. Tisztelt Gyűlöletkeltők Társasága! Azzal, hogy valaki felhasználóként regisztrál egy internetes oldalra, nem válik automatikusan az adott honlap készítőjévé. A nevezett portálon kívül más internetes hírforrásokon is rendelkezem már felhasználói kulccsal. Azért jelentkeztem felhasználóként az Ifjuesztergom.com-ra, mert a későbbiekben szándékomban állt rendezvényeinkről, programjainkról a portált és olvasóit tájékoztatni, illetve fent szeretném tartani a lehetőségét annak, hogy egyes tartalmakkal kapcsolatosan, NEVEMET VÁLLALVA, hangot adjak személyes véleményemnek. Soha nem szoktam álnéven írogatni, ez nem az én stílusom, aki ismer az pontosan tudja, ha van véleményem mindig a nevemet vállalva mondom el. Steindl Balázs Fidesz Esztergomi Szervezetének elnöke

Eredeti méret

2009. 10. 06. 22:27

És még büszke is magára!

#83 PócsföldiJózsef 2009-10-06 05:40:09
Hát már miért ne regeltem volna!? Ez is egy portál a sok közül. Tucatnyi más oldalon felhasználó, fórumozó vagyok (lásd iwiw), itt miért ne lehetnék?! Nem is értem mi olyan nagy szenzáció ebben. Meglettem volna a "szeret"gomon is talán, ha nem olyan durván egyoldalú és megtűrik a polgári jobboldali véleményt is. Komcsikra és a velük összekacsintókra valahogy nem vagyok kíváncsi.

2009. 10. 06. 21:25

Ha lehet maradjunk a témánál!

Ne kelljen moderálni...

 

köszi

2009. 10. 06. 20:47

Kedves Valovics! Milyen súlyos sorokat írtam én amiért utánam kezdene nyomozni a hatóság? Vagy netán Te? Rossz lehet úgy élni, hogy nem fogod megtudni ki vagyok én. Milyen jogon minősítesz Te mikor én rólad semmi negatívumot, nem írtam vagy mondtam. Ja nem ugyanaz a véleményünk. Akkor szóljunk már be az illetőnek! Na ez minősít téged! Minden tiszteletem Cserép úrnak, még Ő volt az aki normális hangnemben próbált velem kommunikálni. Miért nem fedem fel kilétem? Az olyan emberek miatt mind Te, aki egyből támad, és hülyeségeket ír. Adelphia Hotel??? Hát én még nem hallottam róla bár lehet, hogy van! A Comcast pár éve megvette az Adelphia internetszolgáltató céget. Remek, hogy volt egy magyar ismerősöd kedves Barba aki mosogatott Az adelphia Hotel konyháján, Ha az „Ő is” arra utalna, hogy te úgy gondolod, hogy én mosogató voltam az USA-ban, akkor maradj meg ennek tudatában és légy boldog. Kedves Kazella Úr ha már az USA-ban élsz ha jól tudom, akkor tudnod kellene, hogy a Comcast nem csak kábeltévével foglakozik, hanem sok egyéb mással is! De valószínű nem hallhattál róla mikor a Publixban, vagy a Walmartban a kasszánál pakolgattad a vásárlók táskájába a termékeket, netán a bevásárlókocsikat szedegetted össze a parkolóban. Tudod miről van szó! Azért remélem ennél többre fogod vinni az életben. Tisztelettel: R.E.

2009. 10. 06. 17:19

És MÉG MINDIG kint van a Magyar Nemzet gyalázó cikk, hihetetlen:) Lassan kiderül, hogy a fél esztergomi Fidesz egyetért az ebben leírtakkal? :)

http://ifjuesztergom.com/index.php?option=com_content&view=article&id=91:kovacs-gaborek-a-magyar-nemzetben&catid=1:frisshirek&Itemid=4

Vesd össze admin legújabb szösszenetével:

Természetesen egy szövegszerkesztővel készül és természetesen minden fontos anyagot, különösen a híreket adminként ellenőrzünk.

2009. 10. 06. 15:30

Amúgy meg én mindent a nevemmel, arcommal vállalok, amit ezen a portálon leírok. Próbálnak is páran elhallgattatni, több per is folyik ellenem, vagy a Szeretgom ellen. Eddig minden per - egy ideje nem számolom őket - úgy zárult le, hogy nem mi vesztettünk, tehát akár azt is kijelenthetem, hogy az igazság a mi oldalunkon van. Persze ez így hülyeség, mert mindenki tévedhet, de tény - nem a Szeretgomot és nem engem ítéltek el rágalmazásért (másfél hete mentettek fel egy ilyen vád alól épp), hanem a Hídlap újságíróját. Nem mi vesztettük el az ellenünk indított azt hiszem négy darab sajtóhelyreigazítási pert, hanem a Hídlap vesztette el az ellene indított talán már tucatnyi ilyen ügyet.

És azért indulhattak ellenünk ezek az eljárások, mert mi mindent névvel és teljes személyünkkel írunk le, vállalunk, mondunk. Nem bújunk amerikai szerverre a felelősség elől, nem bújunk álnevek mögé, hogy onnan gyilkosozzunk - egyáltalán nem is gyilkosozunk, mert ilyet egy normális, épeszű ember nem tesz, nem ír le, nem mond.

Miért olyan nehéz ezt megérteni?

2009. 10. 06. 15:24

Csak az az igazság létezik számomra, amiről meggyőződtem, hogy igazság:). Milyen más igazság lehet annál, ami igaz?

Én elhiszem, hogy sokaknak nagyon fáj, hogy mik derülnek ki az esztergomi hivatal egyes munkatársairól, de attól még ezek a dolgok nem koholmányok, te magad is kipróbálhatod - ott a link, beírod a címeket és már ki is dobta, hogy regisztrált-e.

És mivel csak pár napja lehet hozzászólni az ifjuesztergomon a cikkekhez és ezen hozzászólások mindegyike rágalmazásokkal, hazugságokkal van tele, így az sem igazán jó mondás, hogy Takács esetleg csak hozzászólni regisztrált... Egyszerűen nincs oka egy rendes embernek arra az oldalra regisztrálni és részt venni az ott folyó dolgokban, ilyet egy normális konzervatív ember nem tesz, mert elég pár mondatot elolvasni, hogy felismerd: ott bizony bolsevik propaganda zajlik a javából, jó szokásukhoz híven név nélkül, aláírások nélkül, külföldi ip-ről. Már önmagában az a tény, hogy álneveket adtak meg a domain regisztrációnál és az usa-ban béreltek infrastruktúrát azt mutatja, hogy semmi más célja nincs annak az oldalnak, mint hogy büntetlenül szórja a hazugságot mindenkire, aki egy bizonyos véleménynek ellen mer mondani.

Ja, és ezekre hivatkozik Knapp nyomtatásban. Nos, igen. Ez az a szint.

2009. 10. 06. 15:13

Figyu! Olyan nehéz elhinni, hogy semmi közöm hozzájuk, egyszerűen csak  más megközelítésből tálaltam az általatok leadott cikket. Ti egyből az ellenségnek tekintetek engem, mert esetleg nem ugyan az a véleményem mint nektek. A leírtakat is lehetőségként említem és nem állítottam, hogy nincs igazatok. De egy témát nagyon sok oldalról meg lehet közelíteni. Sajnálom, hogy csak az az igazság létezik számotokra, amit Ti írtok, vagy hangoztattok!

2009. 10. 06. 15:07

És akkor vissza is térhetnénk a cikk címére. Kiemelem:

Esetleg névvel nem lehetne?

2009. 10. 06. 14:49

Figy, egyeztessétek már, hogy mi akkor most a végső álláspont, mert úgy látom Takács végülis beismerte, hogy regisztrált a honlapra:

"Tisztelt IfjúEsztergomot Olvasó Közönség!

Örömmel köszöntöm az IfjúEsztergom fejlesztőit és üzemeltetőit, valamint a Tisztelt Olvasókat! Szeretném megnyugtatni a konkurens portál olvasóit, szerkesztőit, íróit, fenntartóit, hogy nem kompetenciám az IfjúEsztergom szerkesztése, kommentjeinek, híreinek, blog- és más bejegyzéseinek elkészítése, megjelentetése. Ugyanúgy, ahogy a másik, baloldali portál hasonló tartalmait sem készítem - leszámítva néhány, tavaly kelt hozzászólásomat, ami után egyszerre támadt nekem a képviselő-testületből 2006-ban kibukott Láposi Elza, a közismerten szélsőbalos Népszava lapigazgatója, és Kovács Géza, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, valamint a Sakk Klub elnöke. Erre külön büszke is vagyok.

Sajtófelelős vagyok Esztergom Város Önkormányzatánál, ezért regisztráltam saját nevemmel és e-mail-címemmel az IfjúEsztergomon, hogy adott esetben az önkormányzat álláspontját hivatalosan is megjelentethessem. Nem is kívánok sem Bejó Gábor ezzel kapcsolatos hisztériájára, sem Miavecz Jenő, Kovács Géza, Greiner Zoltán véleményére, továbbá a baloldal portáljáról névtelenül felbuzgók mocskolódására bővebben reflektálni. Amennyiben bármelyikük jogellenesnek gondolja regisztrációmat, kérem, jelentsen fel minél előbb, hogy jogerős ítéletekkel támaszthassam alá igazamat. Amennyiben bármelyikük más, jogsértő cselekedettel kíván megvádolni, amit én itt, az IfjúEsztergomon követtem el, ám tegye meg feljelentését, szeretnék a szemébe nevetni a bíróságon, ha lehet kérnem, minél hamarabb. Ha Bejó Gábor a későbbiekben érdemi információkkal tud Önöknek szolgálni, olvassák őt a baloldal médiáján, ha az Önkormányzat kíván érdemi hozzászólásokkal szolgálni, majd jelentkezem. Egyben kérem az IfjúEsztergom Tisztelt Szerkesztőit és Adminisztrátorát, hogy regisztrációmat állítsák helyre.

Üdvözlettel Takács István"

Szóval mossa kezeit. Ergo nagy valószinűséggel ezt a balhét mégiscsak az fogja elvinni, aki a godaddy-nél meg a verionál a cehhet fizette. Valószinűleg nem készpénzzel. Esetleg nem ismered az illetőt?

Takácsnak ezen leveléből meg két dolog derül ki:

  • Amikor ezt eljuttatta, akkor nem volt még helyreállítva a regisztrációja - ergó nem a portálra tette fel
  • Valahogy mégis eljuttatta ezt a közleményt a szerkesztőkhöz, ergó ismer legalább egy elérhetőséget hozzájuk -> tanúként kihallgatható.

 

2009. 10. 06. 14:45

Tisztelt Valovics László!
Lehet, Te megkérdőjelezed hozzáértésem, szíved joga.
De azért hidd el nyugodt vagyok mert 1év USA-ban az Adelphia-nál, majd 3 év a Comcast–nál végzett munka és a cég által adott ajánlólevelek  számomra elég bizonyíték az informatikai tudásom igazolására.
Próbáltam kicsit közérthető lenni a commentemben, ha Te ezt hozzá nem értéskén fogtad fel, az a Te bajod.
Zentai úrnak: amúgy a log file-ok elég könnyen módosíthatók,ha a közjegyző előtt mented le a képernyőképet, szegény nem informatikus közjegyző honnan tudja, hogy esetleg nem manipulált weboldalt hisz hitelesnek!
Tisztelettel Úraim!

2009. 10. 06. 12:48

Így a szeretgomon megjelent fotók akár lehetnek hamisak is.

Olykor én is fotózok ide, legutóbb pl. az Orbán látogatásos tüntetésen.

Nálam (még) minden kép megvan eredeti raw formátumban, amit nem lehet módosítani, manipulálni (az exif kevés, azt elvileg tényleg át lehet írni). A konvertáló programok csak egy külön adatfájlban tárolják a beállításokat, ami alapján elkészül a kibontott tiff, vagy jpg (amit már lehet retusálni). A raw azonban változatlan marad...

 

OFF:

Bocs, félrenyomtam a válaszadáskor, nem akartalak ismerősnek jelölni.

ON

2009. 10. 06. 12:47

Pócsföldiről egy fényképet kérnek hulligán barátaink.

2009. 10. 06. 12:32

Ez azért érdekes amúgy, mert az ICANN szabályzata alapján töröltetni lehet azokat a domaineket, amikről bebizonyosodik, hogy hamis adatokkal regisztrálták őket...

2009. 10. 06. 12:22

Tegnap még ez volt az ifjuesztergom.com whois adatbázisban, mint fenntartó:

kovacs, janos spam@microsoft.com
esztergom barati kor
westroad 3
miami, . 9955
Hungary
309995444

Mára ez erre változott:

kovacs, janos kuka@ifjuesztergom.com
esztergom barati kor
arany janos u 217
esztergom, . 2500
Hungary
+36.305473281

Még egy kör fiúk és talán a város nevén és irányítószámán túl is lesz valódi adat, ugye? Legalább egy telefonszám, amin az amerikaiak fel tudnak titeket hívni:).

2009. 10. 06. 11:00

Csegevarának üzenem, hogy a tablóképes ötletén jót mosolyogtam - nyilván a dicsőségfalról is leszedetné a portrémat, rólam meg a keresztvizet. Nyilván nem járt az Angolkisasszonyokhoz vagy katolikus egyetemre (főleg nem bölcsészkarra!), aki ilyen stílusban képes írogatni, ilyen primitív helyesírással, természetesen gyáván, név nélkül, amerikai szerverről, a rendőrség elől futva. Ti miért nem működtök együtt jóhiszeműen a hatóságokkal, és miért menekültök a felelősségrevonás alól, ha oly büszkék vagytok a ténykedésetekre? Hogy a végén ki kerül börtönbe, majd elválik. Demonstrátorként vittem egyetemistákat börtönlátogatásra, te is ijesztőnek találnád, és utána kétszer meggondolnád, hogy hova és mit írsz le. :)

2009. 10. 06. 10:16

Pócsföldi e-mail címe is újra működik, ha jól látom egy engem és családomat szapuló blog komment került fel újonnan - ezek alapján ő lenne "Csegevara"?

2009. 10. 06. 10:14

Az általad említett blogot nem ismertem, ezért belekukkantottam...

Hát, ugyanaz a stílus, mint az ifjuesztergomon...

2009. 10. 06. 10:10

Te, figyu, kattints fent a linkre, írd be Takács e-mail címét, és most is ugyanazt fogod látni, mint a lementett, kinyomtatott, két tanúval teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt képernyőképen...

Azért ne izguljatok nagyon, Takácsról már az esztergomitukor.blog.hu kapcsán kinyomozta a rendőrség, hogy mi köze van az oldalhoz - az ifjuesztergom meg ugyebár ugyanaz a stílus, csak már amerikából, hogy ne legyen olyan egyszerűen kinyomozható, mi köze is van hozzá Takácsnak.

2009. 10. 06. 9:52

Kedves Elek!

Egy hivatalos nyomozás során a mentett "logok" sok mindent elárulnak. (ezek pedig visszakereshetőek)

A közjegyző előtt lementett képernyőképek is elég ütős érvek.

 

További jó magyarázkodást

2009. 10. 06. 9:45

A most következő szösszenet akár összeesküvés elmélet is lehet.

A leírtak technikailag mind megvalósítható megoldásokat tartalmaznak, ennek figyelembevételével azért gondolkodjatok, egy kicsit mielőtt elítélnétek embereket.Az IP cím egy adott személyhez rendelése, vagyis ki használja az adott IP címet.A szolgáltatók többsége időközönként változó IP címeket oszt ki a felhasználóinak.

Ezekből kideríthető, hogy az IP címet használó, melyik szolgáltatónál (Invitel, T-online, stb) van, és a földrajzi elhelyezkedése annak a router egységnek, amire a felhasználó felcsatlakozik, vagyis hol vette igénybe a szolgáltatást és melyik router-en keresztül érte el a világhálót. Ebből még nem deríthető ki az illető személyazonossága, címe. Az IP cím személyhez kötését kizárólag a szolgáltató képes behatárolni, megfelelő engedélyek birtokában. Ez vonatkozik az állandó IP címeket használókra is. Ennél a megoldásnál gyorsabban lehet meghatározni az IP cím felhasználóját. De itt is csak a szolgáltató adhat ki a felhasználóról információkat..

De fennáll az esélye annak, hogy egy ismerőse valakinek egy adott szolgáltatónál dolgozik, és mivel gyarló az ember megfelelő jutalmazás ellenében átadja az adatokat a felhasználóról. Ami bűncselekmény.

Ami kideríthető egy felhasználóról a teljesség igény nélkül.: IP cím , böngésző, képernyő felbontás, színmélység, operációs rendszer, nyelv, milyen linkről érkezett az oldalra.

(Azért az érdekelne, hogy Cserép János, hogyan derítette ki, hogy a cikkeket egy gépről írták. Ha nincs adminisztrátori hozzáférése a weboldalhoz és a webszerverhez. Vagy netán van? Érdekelne az a kódrészlet amiből ez kideríthető egy mezei felhasználónak. Tanulni nem szégyen!)

Egy kicsit az ifjuesztergom.com –ról,milyen motort használ az oldala megjelenítéséhez.

A Joomla ingyenes szoftverét használják, ez bárki számára ingyen hozzáférhető és egy megfelelő tárhely birtokában bárki könnyen elkészítheti vele weboldalát. Vagy esetleg saját számítógépére is feltelepítheti. Ez azért írtam, mert egy ilyen oldalt szó szerint 1 óra alatt össze lehet dobni. Sőt a megszólalásig hasonlót, netán pont ugyan olyat is. Mi van akkor, ha például Cserép János vagy netán Gipsz Jakab (ez csak feltételezés) az otthoni gépén létrehoz egy ilyen oldalt, és mivel admin hozzáférése van, olyan oldalakat produkál vele,olyan e-mail címeket regisztrál, amit akár később a szeretgom oldalán lejáratásként publikál. (személyes megjegyzés az ifjuesztergom.com oldal stílusa, hangneme nekem nem jön be). Tehát nem kell mindent elhinni amit a szem lát. Ügyes informatikusok sok mindenre képesek. Így a szeretgomon megjelent fotók akár lehetnek hamisak is. vagy igazak! Mindenki csak úgy ítélkezzen mások felett ha 100%-ig biztos abban amit hall vagy lát. A laikusokat nagyon könnyű bevinni a sűrűbe.

Tiszteettel: Remek Elek