Birkózó sikerek
Sport
2009. szept. 23.

<p>A hétvégén kétnapos kötöttfogású birkózó versenynek <a href="http://www.sma.coelnet.hu/modules.php?name=coppermine&amp;file=thumbnails&amp;album=211">adott otthont Szigetvár</a>. Szombaton a serdülő korosztály rangsorversenye zajlott, vasárnap a 23 évesek és annál fiatalabbak Magyar-bajnoksága került megrendezésre.</p>

A szombati napon a BVSC-DEGA táti, tokodi és esztergomi szakosztálya az elmúlt hetekhez hasonlóan kimagasló teljesítményt nyújtott. 4 arany-, egy ezüst-, három bronzérem és egy 5. hely megszerzésével a csapatverseny első helyét a Lévai Zoltán edző vezette BVSC-DEGA birkózói nyerték meg.

Vasárnap is folytatódott a sikersorozat egy bajnoki címmel: Hlavati Dániel (74 kg) edzője, Lévai Zoltán szerint, Dani klasszisát igazolja a Magyar-bajnoki aranyérem, ugyanis évek óta meghatározó egyénisége a magyar utánpótlásnak, mert ifi Európa-bajnoki címe (2007) után is sorra jönnek az eredmények, mint pl. a junior Magyar-bajnoki cím és a mostani aranyérem, melyet 19 évesen tudott elérni a 23 évesek kategóriájában.  A kiemelkedő eredmények közül Jäger Krisztiánt (66 kg) kell még megemlíteni, aki a döntőben igen szoros és vitatható küzdelemben maradt alul és lett ezüstérmes.

Ennek a korosztálynak a fejlődésében igen nagy szerepet játszik Bacsa Ferenc, aki edzői pályája során mind az utánpótlás-nevelés és tehetséggondozás terén, mind pedig a felnőtt válogatottban - szakágvezető edzőként - saját nevelésű tanítványaival kiemelkedően sikeres nemzetközi színvonalú tevékenységet végzett.  A magyar sport sikereinek növelése érdekében kifejtett munkássága és emberi hozzáállása a fiatal edzői generáció számára példamutató.  Edzői pályáját Dorogon kezdte, majd a korosztályos és felnőtt válogatott felkészítésében vett részt. 1997-ben visszatért a gyökerekhez a táti birkózó egyesület megalakításával új színt hozott a magyar birkózás térképére, és volt tanítványa, Lévai Zoltán is neki köszönheti, hogy az edzői hivatást választotta.  2001-ben a Mr. Tus Birkózó Sportiskola megalakulásakor felkérték a magyar birkózó utánpótlás vezetőjének, és munkásságának köszönhetően, kiváló felnőtt eredmények is lettek, vannak és várhatóan lesznek.  Ennek köszönhetően a Magyar Edzők Társasága és a Mesteredzői Kollégium „életműve" elismeréséül Mesteredző kitüntető címet adományozott Bacsa Ferencnek.

Eredmények

Szombat

35 kg:

1. Pap Olivér / BVSC-DEGA-Tokod,
3. Dömény János / BVSC-DEGA-Tokod,
3. Romanek Ferenc / BVSC-DEGA-Esztergom,

38 kg:

1. Torba Erik / BVSC-DEGA-Tokod,

42 kg:

1. Lévai Zoltán / BVSC-DEGA-Esztergom,

47 kg:

2. Papp Bertalan / BVSC-DEGA-Esztergom,

59 kg:

1. Flórián Kristóf / BVSC-DEGA-Dorog,
5. Hegyi Sándor / BVSC-DEGA-Tát,

66 kg:

3. Szekér Máté / BVSC-DEGA-Esztergom,

Vasárnap

U23-as kcs. 1986-91-92-ban szül. (kötöttfogás):

60 kg: 2. Molnár Ádám / BVSC-DEGA-Tát,
66 kg: 2. Jäger Krisztián / BVSC-DEGA-Tát,
74 kg: 1. Hlavati Dániel / BVSC-DEGA-Nyergesújfaú,
96 kg: 3. Rizmajer György / BVSC-DEGA-Budapest

Edzők: Bacsa Ferenc, Lévai Zoltán

 

(forrás)