Csehországi pápalátogatás IX.26-28.
Egyház
2009. aug. 17.

<p><strong>A Cseh Püspöki Konferencia és Václav Klaus köztársasági elnök meghívására XVI. Benedek pápa szeptember 26–28. között Csehországba látogat. Az eseményről tudósító újságíróknak a cseh köztársasági elnöki hivatalban akkreditáltatniuk kell magukat. A hivatal augusztus 31-én 14 óráig fogadja a jelentkezéseket. </strong></p>
<p>A csehországi pápalátogatáson részt vesz Udvardy György esztergom-budapesti segédpüspök.</p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>A Makrovilág utazási iroda pedig zarándokbuszokat indít a brnói és a Stará Boleslav-i szentmisére.</strong></span></p>

A Szentatya programja

XVI. Benedek pápa szeptember 26-án, szombaton 11.30-kor érkezik Prágába, felkeresi a Győzedelmes Boldogasszony-templomot, ahol az ún. Prágai Kis Jézus kegyszobrát őrzik. Délután hivatalos látogatást tesz a köztársasági elnöknél a prágai várban, 17 órakor pedig a politikai és társadalmi élet képviselőivel találkozik. A vesperást a Szent Vitus-székesegyházban papokkal, szerzetesekkel, diakónusokkal és kispapokkal együtt imádkozza.

A Szentatya látogatása második napján 10 órakor szentmisét pontifikál a Brno-Tuřany-i nemzetközi repülőtéren, majd délután a cseh egyházak ökumenikus tanácsának képviselőivel találkozik Prágában, 18 órakor pedig beszédet mond a tudományos élet képviselői előtt.

XVI. Benedek pápa Stará Boleslavba utazik szeptember 28-án, Szent Vencel napján. Látogatást tesz a csehek égi patrónusáról elnevezett Vencel-bazilikában, szentmisét mutat be és üzenetet intéz az ifjúsághoz, majd délután visszatér Rómába.

További információ:
Dr. Irena Sargánková, a Cseh Püspöki Konferencia szóvivője
Tel.: +420/731-625-984
e-mail: sargankova@cirkev.cz

(forrás)