Visegrád 1000 éves

Visegrád 1000 éves

2009. 08. 03. 11:52

Visegrád 2009-ben Millenniumát ünnepli. A város neve az 1009. évben kiadott Szent István-kori oklevélben jelenik meg először, ennek emlékére Visegrád ünnepi évet hirdetett. Augusztus 29-én 10.30-kor Erdő Péter bíboros szabadtéri szentmisét mutat be és megáldja a felújított templomot.

A január 22-én, a Magyar Kultúra Napján meghirdetett millenniumi év kiemelkedő eseménye az augusztus 19. és 29. között rendezendő ünnepségsorozat lesz, amelynek keretében Visegrád testvérvárosai, a Dunakanyar települései és a visegrádi négyek országainak előadóművészeinek és együtteseinek részvételével kulturális fesztivált rendeznek.

Augusztus 29-én kerül sor Visegrád millenniumi ünnepségére, amelynek keretében Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutat be szentmisét, az ünnepség fő szónoka Sólyom László köztársasági elnök lesz. Az ünnep alkalmával felavatják Visegrád millenniumi emlékművét, Vigh Tamás Kossuth-díjas szobrászművész Életfa című szobrát a város szívében.

A millenniumi évről és programjairól további információt Visegrád honlapján találhatnak.

2009. 08. 30. 16:00

Nincs igazság !

 

Az Esztergomi Szent István Gimnázium, Sitku Pál és pedagógus társai rengeteg szeretetet, megbecsülést kaptak a diákságtól, szülőktől, szimpatizánsoktól. Az iskola nyugodtan, harmonikusan, eredményesen működött. Eredmény ?  Bosszúállás, meghurcolások, megalázások, kirúgások, üldözések, gyűlölet, a teljes tanári kar ellen, lassan három éve.

 

Ugyanez az Esztergomi Szent István Gimnázium Meggyes Tamás esztergomi fideszes polgármestertől és csatlósaitól mit kapott ?  Bosszúállás, meghurcolások, megalázások, kirúgások, üldözések, gyűlölet, a keresztény konzervatív Szent Páli szeretet jegyében.  Eredmény ? Az Esztergomi Szent István Gimnázium romokban, tanári kar elüldözve, de "nagy terveink vannak Tamással a jövőre nézve".

 

A Jóisten őrizze meg Esztergomot az ilyen tervektől !      Ámen !

 

2009. 08. 30. 13:47

Lukács evangéliuma:

 

Aztán, így szólt tanítványaihoz:

 

"Lehetetlen, hogy botrányok elő ne forduljanak. De jaj annak, aki okozza őket.

Jobb volna neki, ha malomkövet kötnének a nyakára és a tengerbe vetnék, mint hogy e kicsik közül egyet is megbotránkoztasson."

2009. 08. 30. 9:18

"Keresztelő Szent János vértanúsága ma is a szívünkhöz szól. Lelkiismeret-vizsgálatra késztet: hallgatunk-e az igazság szavára? Ha megérezzük, mi lenne a helyes, erőt veszünk-e magunkon, hogy meg is tegyük azt, vagy csak siránkozunk, hogy milyen bűnös a világ, hogy mindenki korrupt, hogy az emberek nem teljesítik a kötelességüket, nem vállalják a felelősséget, nem képesek áldozatot hozni sem a jövő nemzedékért, sem a családjukért, sem másokért? Ha csak háborgunk, könnyen megeshet, hogy ugyanolyan, vagy még nagyobb hibába esünk. Hallgatni kell az Isten szavára és meg kell térni, újra és újra változtatni, jobbítani kell az életünket. Ezt pedig mindenki saját magán kezdheti, bármennyire kicsinynek látszik is az ő viselkedésének hatása az egész közösség életében."

2009. 08. 29. 22:14

EZ A BESZÉD

nemcsak a visegrádi híveknek szólt, jó lenne meglátni benne a hazaiaknak is a lényeget, Esztergomban is! Akinek füle van,.........(és mégis úgy tesz, mint Heródes)!!!!

Eredeti méret

2009. 08. 21. 15:52

A részletes programismertetőt néhány napja feltettem ide: http://www.szeretgom.hu/content/56653-millenniumi-fesztival