Illegális vetítések voltak a Művelődési Házban
Kultúra
2009. jún. 15.

<p>"Lesz mozi Esztergomban" - ígérte az Önkormányzat márciusban, miután a korábbi üzemeltető <a href="52463-megszunik-a-mozi-esztergomban">körlevélben tájékoztatta </a>a médiát a Zöld ház még azóta sem elkezdett bontása miatt otthontalanná váló mozi megszűnéséről. Az ígéret gyors teljesítése érdekében heteken belül beindultak a <a href="52751-mozi-light">nyilvános vetítések</a> a <a href="http://www.egominfo.hu/node/1123">Zsinagóga épületében</a>. Értesüléseink szerint teljesen illegálisan.</p>

Az Audiovizuális Művek szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány - röviden ASVA - tájékoztatása szerint bejelentést kaptak arról, hogy Esztergomban nyilvános vetítéseket tartanak a Művelődési Házban. A bejelentés  alapján megállapítást nyert hogy a vetítések nem a Filmklub Szövetség és a szerzői jogi szabályok betartásával folytak, a filmek jogtulajdonosainak pedig arról nem volt tudomása.

Mire vizsgálat indulhatott volna az ügyben, a Művelődési Ház a vetítéseket beszüntette - így jelenleg sincs szervezett filmvetítés Esztergomban. Az ASVA munkatársától megtudtuk: a szervezet nagyon sajnálja, hogy a város mozi ügye nincs megoldva, és szívesen segít abban az illetékeseknek, hogy a szerzői jogi törvény betartásával folytatható legyen a jövőben ilyen irányú tevékenység a városban.

(forrás)