Gyerekek loptak adománycsomagokat
Közélet
2009. jún. 2.

<p>Rászorulóknak szánt adománycsomagokat lopott négy gyerek Leányváron hétfőn este - tájékozatott keddi közleményében a megyei rendőr-főkapitányság. A fiatalok még nem töltötték be 14. évüket, ezért nem büntethetők.</p>

Az adománycsomagokat a sportpálya irodahelyiségében gyűjtötte a Leányvári Nagycsaládosok Egyesülete. A gyerekek ide törtek be: berúgták az ajtót, és mindent elvittek, amit csak bírtak. A szatyrokban élelmiszerek - köztük csokoládék, cukorkák és üdítőitalok - voltak. Egy helybéli meglátta, amikor kimásztak az öltözőből. Amikor megkérdezte őket, mit csinálnak, a gyerekek kész mesével álltak elő: azt mondták, hogy egy társukat szabadították ki, akit véletlenül az öltözőbe zártak.

A szemtanú azonban nem hitt nekik, és feltartóztatta az utolsóként távozó fiút. Mire a rendőrök a helyszínre értek, már a többiek is visszamentek, mert megijedtek attól, hogy társuk lebukott. A körülbelül 60 ezer forint értékű adománycsomagokra a rendőrök egy közeli bokor alatt bukkantak rá. A fiatalokat - bár rajtakapták őket - nem lehet megbüntetni, ugyanis még egyikük sem töltötte be 14. életévét.

(forrás)