XV. KICK BOX Világ Kupa újra esztergomi sikerekkel

XV. KICK BOX Világ Kupa újra esztergomi sikerekkel

2009. 05. 27. 22:58

Május 21-24 között Szegeden rendezték meg az idei VK sorozat második állomását. Zrínyi Miklós tanítványai 29 érmet hoztak el, ebből 8 a "legszebb" fémből készült!

 

Szabó Tamás Esztergomi KBSE

 

A Szeretgom részére Zrínyi Miklós mesteredző készített összefoglalót.

A megmérettetésen természetesen részt vettek megyénk sportolói is.

Csütörtökön délután a mérlegelés után mindenki  kipihente az utazás fáradalmait.

Pénteken az utánpótlás korú versenyzők kezdték meg a menetelésüket semi-contact szabályrendszerben. A lányok mezőnyében Király Mirella, Esztergomi KBSE, a fiúknál pedig Szabó Tamás Esztergomi KBSE a döntőbe verekedte magát. Mirella remekül bunyózott és csak szoros küzdelemben maradt alul. Tamás viszont végig hajtva, odafigyelve egy pillanatig sem engedte ki a kezéből a mérkőzést, így a végén megszerezte az aranyérmet. Nyergesi Tamás hasonlóan a diákolimpiához, most is nagyszerűen küzdött és csak két másodpercen múlott, hogy döntőbe jusson. Már vezetett, de kissé meggondolatlanul támadásba lendült, ellenfele pedig megkontrázta, a bírók sajnos a kontrát látták találatnak, így maradt a bronzérem. Klubtársa Szabó Z.Dominik  és Scheirich Réka, valamint Ébelle Fruzsina Esztergomi KBSE is csak a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen maradt alul.

A pénteki napot így egy arany, egy ezüst és négy bronzéremmel zárta küldöttségünk.

Szombaton az utánpótlás korúak light-contact és a felnőttek semi-contact mérkőzései követeztek. Ébelle Fruzsina Esztergomi KBSE megismételte jó teljesítményét, hiszen a z előző napi harmadik hely után most a döntőbe jutott. Ott is mindent elkövetett, hogy győzzön, de ellenfele kihasználta magasságbeli fölényét, így a szépen csillogó ezüstérmet vehette át. Scheirich Réka ismét egy bronzéremmel gazdagította gyűjteményét.

A juniorok ismét remekeltek. Light-contact szabályrendszerben Quintz Norbert, Dorogi ESE Bus András, Esztergomi KBSE, Buják Tamás Dorogi ESE és Hertlik Péter Esztergomi KBSE is a döntőbe jutottak. A végső győzelmet azonban csak az esztergomi Bus Andrásnak sikerült megszereznie, a többieknek meg kellett elégedniük az ezüstéremmel. A full-contactban pedig Kocsis Bianka Dorogi ESE a juniorok, Novák Jenő Esztergomi KBSE pedig a felnőttek mezőnyében verekedte magát a vasárnapi döntőkbe. Novák Jenő egy rendkívül kemény csatában verte az elődöntőben orosz ellenfelét.

A felnőttek között a nyergesi Németh Janka és klubtársa remekül menetelve jutotta a döntőbe, ahol mindketten folytatták jó szereplésüket, azonban az első helyet csak Jankának sikerült megszerezni, Viktorral szemben a bírók enyhén szólva is elfogultak voltak. Krempf Réka, Esztergomi KBSE Molnár Mónika, Esztergomi KBSE Busa Gabriella Esztergomi KBSE, és Fenyvesi Márta most a bronzéremig jutott. Két arany,hat ezüst és öt bronz a mai napi termés.

Vasárnap a light-contact és a full-contact mérkőzéseken szinte minden az elképzeléseinknek megfelelően alakult. Sportolóink remekeltek. Először a dorogi  Kocsis Bianka kezét emelték a magasba a full-contactos hölgyek 52 kg-os mezőnyében.  Novák Jenő Esztergomi KBSE azonban vereséget szenvedett a korábbi világbajnoktól a 86 kg-osok döntőjében.

Ezután azonban  beindult az aranyérem- gyártás.

A hölgyeknél Krempf Réka, Esztergomi KBSE Molnár Mónika, Esztergomi KBSE Fenyvesi Márta minden mérkőzést magabiztosan nyertek. Krempf Réka a döntőben a szintén megyei Németh Jankát, Molnár Mónika egy kőkemény orosz ellenfelet, míg Fenyvesi Márti a többszörös VK-győztes szlovén lányt győzte le meggyőző fölénnyel.

A férfiaknál most csak Hirsch Viktor Zoltek SE , Molnár Szabolcs Esztergomi KBSE és Hargitai Viktor Esztergomi KBSE indultak. Molnár Szabolcs nagyon nehéz mérkőzéseken keresztül jutott a fináléba, ahol megszerezte a győzelmet. Hirsch Viktor ismét begyűjtött egy második helyet.

A vége tehát nyolc aranyérem, kilenc ezüst és 12 bronzérem.

Soha rosszabbat !

 

 

2009. 06. 01. 18:51

Tiszta szívből, és nagy tisztelettel kívánok nagyon sok jót, a versenyzőknek ezekért a csodálatos eredményekért!

Továbbá kívánom, hogy a VÁROSUK legalább annyit költsön rájuk, mint  az Anfetaminra!

2009. 06. 01. 17:20

Gratulálok ehhez a nagyon szép eredményhez˘! Nemzetközi, és hazai viszonylatban nem kétséges hogy a kick - box még ha nem is olimpiai sportág, ez a legeredményesebb egyesület Esztergomban és vonzáskörnyezetében.

Persze nem  mindegy, milyen vezetők -edzők stb.- munkálkodnak a csapatnál.

Nagyon jó reklámhordozók ezek a sportolók hazai, és nemzetközi viszonylatban.

Sok sikert a csapatnak, az egyesületnek .

2009. 05. 27. 23:14

Ha Esztergom hírnevéről beszélünk sok más topicban, akkor itt egy pozitív példa, ami miatt mindig kihúzhatjuk magunkat.

 

Zrínyi Miki folyamatos kíváló nevelő munkája miatt joggal lehetünk büszkék...

 

Gratulálok a nem mindennapi sikerhez minden versenyzőnek, és természetesen az edzőjüknek!