Szabálytalan motorosok, ittas közlekedők
Közélet
2009. máj. 12.

<p><span>Több sérüléssel járó közlekedési baleset történt a hétvégén Komárom-Esztergom megye területén, kettőt motorosok okoztak - közölte a police.hu honlapon a megyei rendőr-főkapitányság.</span></p>

Szombaton délután az esztergomi helyszínelőket riasztották egy súlyos balesethez. Önmagának okozott súlyos sérüléseket egy 38 éves nyergesújfalui férfi Esztergom határában. Nagy sebességgel érkezett egy kanyarba. Kisodródott és az út menti füves árokba hajtott. Bár a balesetnek egyedüli részese volt, komoly pénzbírságra számíthat, a KRESZ szabályainak megsértése mellett ugyanis a motor műszaki érvényessége is lejárt már 3 éve.  

Néhány órával az esztergomi balesetet követően újabb motoroshoz hívták a mentőket és a rendőröket. A helyszínelők először csak az úton lévő anyagmaradványokra lettek figyelmesek, sérült járműveket nem találtak. A rendőrök végül rátaláltak egy férfira, akinek feje és ruházata is véres volt. Elmondta, hogy személygépkocsijával ő ütközött össze egy motorossal, majd a járművét az egyik mellékutcában parkolta le. A motoros is előkerült, aki bevallotta, hogy motorját ismerősei szállították el, nincs ugyanis rendszámtábla rajta. A helyszínelés során kiderült, hogy a személygépkocsi vezetője ittas állapotban, forgalommal szemben haladt az egyirányú utcában, majd nem adott elsőbbséget a védett útvonalon szintén ittasan közlekedő motorosnak.

(forrás)