A holding tagjai
Gazdaság
2009. máj. 9.

<p>Közeledik a helyi népszavazás, itt az ideje, hogy többet tudjunk meg a holdingról, amelynek a tervek szerint tulajdonosai lehetnek a város polgárai.</p>

Hosszú idő után elindult a Strigonium Holding honlapja.

Ma az ott található információk alapján megtudhatjuk végre, melyek azok a cégek, amelyek tagjai ennek a holdingnak.

Strigonium Holdinghoz jelenleg 13 tagvállalat tartozik.

Az Esztergomi Hirdető Kft. fő tevékenységi köre a médiareklám. Ezen felül a céghez tartozik reklámügynöki tevékenység, könyvkiadás, napilapkiadás, napilapnyomás, folyóirat, időszaki kiadvány kiadása. A cég foglalkozik hangfelvétel készítésével, kiadásával, világháló-portál szolgáltatással, PR kommunikációval, fényképészettel, de körei között szerepel a rádióműsor szolgáltatás, egyéb postai, futárpostai tevékenység, újság-, papíráru- és könyv-kiskereskedelem.

Az Esztergom-Mahart Kft. kikötői szolgáltatással és programszervezéssel foglalkozik, míg az EGOM-GAST Kft. közétkeztetéssel.

Az Esztergomi Építőipari Kft. tevékenységi köre igen sokrétű, szerepelnek közöttük építőipari bonyolítási feladatok, teljes körű kivitelezés, műszaki vizsgálat és elemzés, mérnöki tevékenység, tanácsadás, épületbontás.

A Gran Tours Kft. a város utazási irodája, feladata az utaztatás, belépők közvetítése, hozzá tartozik a városi idegenforgalom és városmarketing, valamint marketing koordináció.

Az Ingatlankezelő Kft. ingatlankezeléssel, építményüzemeltetéssel, ingatlan bérbeadással és üzemeltetéssel, saját tulajdonú ingatlan adásvételével foglalkozik kiemelten.

Az Esztergomi Kegyeleti Kft. temetkezési szolgáltatásokkal foglalkozik, valamint 3 városi temetőt is üzemeltetnek.

A Roma Kht. feladatai közé tartozik foglalkoztatási programok szervezése, munkaerő kölcsönzés és közvetítés, pályázatírás, kézi erővel történő egyéb munkák, fűnyírás, ároktakarítás és illegális hulladéklerakók felszámolása.

A Strigonium Zrt. gazdasági szolgáltatással és ingatlankezeléssel foglalkozik kiemelten, valamint a parkolási tevékenység is a körei közé tartozik.

A Secretar Kft. takarítással, míg a Védvár Zrt. őrzéssel és védelemmel, kamerarendszerek telepítésével és üzemeltetésével, elektronikai és mechanikai vagyonvédelmi rendszerek telepítésével és működtetésével, flottakezelés foglalkozik, valamint távfelügyeletet és kivonuló szolgálatot is tud biztosítani.

A Településfejlesztési Kft. pályázatírással, projekt előkészítéssel és koordinációval, valamint képzéssel és oktatással foglalkozik.

A Zöld-út Kft. parkgondozással, útkarbantartással, kátyúzással, épületbontással, úttisztítással kézi és gépi erővel, valamint téli csúszásmentesítés foglalkozik gépi és kézi erővel. Szintén tevékenységi köre a közúti szállítás és 8+1 fős személyautó bérbeadása.

Cikkünk forrása: www.strigoniumholding.hu

(forrás)