Kick-Box Országos Diákolimpiai Döntő esztergomi sikerekkel
Sport
2009. ápr. 29.

<p>Április 25-én, Csepelen közel 300 ifjú sportoló részvételével rendezték meg a kick-box diákolimpia döntőjét. Megyénket <b> [[Zrínyi Miklós]] </b> tanítványai közül a Dorogi ESE, az Esztergomi KBSE [[EKBSE]] és a Zoltek SE fiataljai képviselték.</p>

Elsőként az esztergomi Király Mirella jutott a döntőbe, ám ott egy kicsit elaludta a mérkőzést, ezüstérmet szerzett. Klubtársa Szabó Tamás sajnos nagyon rossz napot fogott ki, már az első fordulóban búcsúzni kényszerült. A nyergesújfalui Scheirich Réka bronzérmet szerzett.

Ébelle Fruzsina az elődöntőben a későbbi győztestől vereséget szenvedett, bronzérmes lett. A nyergesújfalui Nyergesi Tamás remekül harcolt és az elődöntőbe jutott. Tomi kivívta és kiérdemelte Zrínyi mester dicséretét- nagyszerűen küzdött és csak minimális különbséggel kapott ki a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen a későbbi győztestől.

A junior fiúk mezőnyében 79 kg-ban Hertlik Máté az elődöntőig jutott, bronzérmes lett. Testvére, Péter viszont a 84 kg-os súlycsoportban a döntőbe jutott és ott a végső győzelmet is megszerezte.

A semi-contact küzdelmek után megkezdődtek a light-contact mérkőzések, melyek azért jobban fekszenek a megyeieknek. A junior fiúk közül Buják Tamás, Kummer Balázs, Bus András és Hertlik Péter, a kadetteknél pedig Scheirich Réka és Szabó Tamás jutott a döntőbe. Ébelle Fruzsina, Hertlik Máté, Gerstmayer Gréti és Kocsis Bianka az elődöntőkben véreztek el.

Az aranyérmet végül a nyergesi Scheirich Réka,a dorogi Buják Tamás, az esztergomi Bus András és Hertlik Péter gyűjtötte be.

Eredmények:

Semi-contact

Aranyérem: Hertlik Péter (EKBSE)

Ezüstérem: Király Mirella, Szabó Tamás (EKBSE)

Bronzérem: Nyergesi Tamás, Scheirich Réka (Zoltek SE) Hertlik Máté, Ébelle Fruzsina (EKBSE)

Light-contact

Aranyérem: Hertlik Péter, Bus András (EKBSE) Buják Tamás(Dorogi ESE), Scheirich Réka (Zoltek SE)

Ezüstérem: Kummer Balázs, Szabó Tamás (EKBSE),

Bronzérem: Ébelle Fruzsina, Gerstmayer Gréti, Hertlik Máté (EKBSE), Kocsis Bianka (Dorogi ESE)

(forrás)