Nyomoznak mélygarázs ügyben

Nyomoznak mélygarázs ügyben

2009. 03. 31. 19:02

Információink szerint az ügyészség nyomozást rendelt el a mélygarázsvásárlás ügyében, hűtlen kezelés gyanúja miatt.

A nyomozást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőrfőkapitányság folytatja.

A mélygarázsról szóló eddigi híreink itt olvashatóak.

2009. 07. 07. 9:31

Én nem vagyok építési vállalkozó, de ha az lennék, nyilván abból lenne a profitom, hogy az építési /bekerülési/ költségnél drágábban adom  /piaci áron/ a felépített ingatlant, hiszen ebből lesz a profitom. Márpedig egyetlen vállalkozó sem vág bele olyan üzletbe, amiből nem remél profitot. Teljesen elképzelhetetlen, hogy az építési költség magasabb legyen, mint a piaci ár. Ha pedig valóban így van, akkor az építési vállalkozót kellene elmeorvosi vizsgálatnak alávetni, és a családjának adományokat gyűjteni, mert ilyen alapon minél többet épít, annál nagyobb lesz a vesztesége, míg végül az egész családja éhen hal. Ezt mégsem lehet megengedni, lehet, hogy kiskorú gyermekei vannak!! Meg persze azt a nyomozót is megvizsgálhatná egy elmeorvos, aki ilyet egyáltalán le mer írni, és még mindig a helyén van. Hát így néz ki a mai magyar bűnüldözés és igazságszolgáltatás. További elmeorvosi vizsgálatot javaslok  még mindazon Hídlap olvasóknak, akik ezt "beveszik". Csak azt nem értem, hogy akkor Hunvaldék miért vannak még mindig előzetesben? Ők mennyivel kötöttek rosszabb üzleteket? Vagy talán nem az a lényeges, hogy mit csinált, hanem az, hogy ki csinálta? Éljen a jogállam!

gömbicica

2009. 07. 06. 18:09

Mutyi itt, mutyi ott. A főváros is elusztatja a város pénzét, csak ők nem mélygarázsban, hanem kukásautókban utaznak.Divat lesz az ilyesfajta pénzköltés? Itt sem fog történni semmi. Igazságot keresni? Üvöltés

Kukamutyi a fővárosban: 60 millióért vásárol kukásautót Demszky
Darabonként 60 millió forintért vásárol kukásautókat a főváros vezetése. A kétmilliárd forintos megbízást a Fővárosi Közterület Fenntartó Vállalat „házi” beszállítója, egy osztrák tulajdonú cég nyerte el.
A nemzetközileg is elismert magyar gyártók ennek mintegy feléért, 30 millióért árulják a szemetes autókat, a közbeszerzési eljáráson azonban el sem tudtak indulni. A főváros ugyanis olyan feltételeket szabott, amelyeket csak az osztrák vállalat tudott teljesíteni. Egyébként a német piacon is 15-20 millió forinttal olcsóbbak a kukásautók.
(hírTV nyomán)
gömbicica

2009. 07. 04. 17:56

Hidlap irja: ügyefogyott a mélygarázsügy. Ugyanis:

 

a városvezetés február 19-én vett 1,4 milliárd plusz áfáért 325 parkolóhelyet az épülő Mária Valéria Hotelhez tartozó teremgarázsokban, darabonként 5,015  millió forintos áron, ill. 138 férőhelyet 625 milllió 800 ezer forintért, azaz helyenként 4,5 millióért az Erzsébet ház alatt.

 

A megyei rendőrség az eljárás során beszerzett adatok alapján egyrészt megállapitotta, hogy az esztergomi önkormányzat a belvárosi parkolási helyzet javitása érdekében vásárolta meg a mélygarázshelyeket mindkét földalatti parkolóban,

 

másrészt az árkülönbözetnek az az oka, hogy mivel Esztergom megrendelői igénye alapján készültek el a mélygarázs tervei, ill. maguk a beruházások, igy a város egyik esetben sem a piacon lévő szabad parkolókat vette meg, hanem mint megrendelő vásárolt Ez alapján pedig számára nem a piaci ár, hanem a tényleg épitési költséget kell megfizetni az adásvétel során, derült ki az a megyei főkapitányság nyomozást megszüntetéséről szóló indoklásából.

 

aztán jön az öszehasonlitás, hogy az esztergomi mélygarázs ára smafu pl. a váci önkormányzat terveivel összehasonlitva, mely alapján 2,4 milliárd forintért vásárol az ottani városvezetés 320 parkolóhelyet, nettó és bruttó árat egyaránt nézve 6,25-7,5 milliló ft között veszi meg  Vác a férőhelyeket.

másik példa Sopron, ahol 160-218 parkolót szeretett volna épiteni 1,1 milliárdból, ám az ügy már ott tart, hogy az összeg 2,4 millliárd, igy pedig egyetlen parkolehelyért 10,8-15 millió forintot fizet az ottani önkormányzat, szemben a

 

Mária Valéria mélygarázsban 5,015 milliós, ill. az Erzsébet-házas  4,535 milliós vételárral.

 

A nyomozás során a hivatalos állásfoglalás: az esztergomi önkormányzat részéről nem történt kötelességszegés, ahogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó büncselekmény sem , mert a vételárként, mint megrendelő az épitési költséget fizette meg.

 

Hála kiváló önkormányzatunknak 3 esztergomi mélygarázs ára = egy soproni állóhelyével.

Azt sem értem, hogy miért kell példálózni más hülyeségével. Ha sopronban képesek voltak ennyit kiadni egy garázsért, az az ő bajuk.

 

Segitsetek: egy mélygarázsépitésnél bizonyára vannak előirások, melyxek betartása nélkül nem épülhet meg egy mélygarázs.

Mi az a plussz, ami esetünkben a két mélygarázs épitésénél ennyivel megdrágitotta az árat? Nem kellett volna  WC, nem kellett volna lépcsőkorlát, nem kellett volna tüzoltó rendszer? vagy felfestés, vagy automata magasságjelző? vagy mifene???

 

Az egész mélygarázsos projektnél: -  kimondottan önkormányzati megrendelésre készültek a garázsok? vagy

-  felépültek és utána  lettek eladásra felkinálva?

 

Az erzsébet háziban  pl. van más garázshely is mint városi? mert akkor hogy lehet az, hogy pl. az ott lakóknak x ft, az önkormányzatnak meg x + y ft lett egy parkolóhely ára, ugyan ott? az önkormányzati más cementtel lett betonozva, mert külön megrendelte a garázshelyeket? vagy mi?  Mert ugye abból kezdődött el az adok-kapok, hogy nem annyiért voltak meghirdetve, mint amennyiért a város megvette.

Külön megrendelői igények alapján készült az egyik fele, a piaci ár megfeleléséhez külön a másik fele? Ilyet hogy lehet csinálni???Zavarban van

A megrendelt és a szabadon eladható parkolóhelyek között mi  lett a különbség? EGyik csikosra lesz felfestve, másik kockásra?

 

(Javitsatok ki legyetek szivesek, ha valamit összezagyváltam.)

2009. 04. 09. 14:14

Reméljük jól dolgoznak, és nem ijednek meg a politikai összefonódásoktól:

index.hu

Vagyonvisszaszerzési hivatal alakult a Nemzeti Nyomozó Irodán belül, amely titkos nyomozással számolja fel a maffiacsoportok anyagi hátterét és vagyonát

Törölt felhasználó #43

2009. 04. 09. 10:09

2009. 04. 03. 9:17

Valóban .Ahogy átgondolom lehet hogy én tévedek és neked van igazad igy nekem is életszerűbb .

Törölt felhasználó #43

2009. 04. 03. 9:09

A sárga szalagot a Viadom felszámolójától vette, mert az egy jó felszámoló, mindent értékesít, hogy a hitelezők a pénzükhöz jussanak. Összesen egy gurigát vásárolt, és ha befejezett egy építkezést, összetekeri és a következőnél ismét felhasználja.

Nem érted te a világ folyását Bejó.

2009. 04. 03. 9:01

Szerintem a helyzet cseppet sem bonyolult.

Amokor a Viadom csődbe ment vagy vitték sok olyan dolga konténere anyaga gépe maradt amitöl mondjuk a Garai téri piacon nehéz megszabadulni,de egy másik ép.ip. cégnek jól jöhet.

Ha ezt még a csődeljárás előtt megteszik és sikerül a céget jogutód nélkül megszünteni akkor bizony mindenki úgy járt ahogy ,a Viadom vezérkara pedig plasztikai műtét nélkül kezdhet új életet,komoly apport vagyonnal egy másik cégben. . Ez a gyakorlat nagyon régi kb. egy idős a demokráciánkal és a btk.szerint büntetendő cselekmény ,de hogy konkrétan ezért valaha is le csuktak volna valakit arra nem emlékszem .

Ezek tükrében azt gondolom hogy az a konténerben felejtett néhány tekercs szalag a legkevesebb ami izgató lehet az ügyben .Más kérdés hogy az a munkás aki a szalagot kihúzta azt sem tudja hogy milyen cégnél dolgozik vagy a vezetők oly pofátlanok hogy már nem érdekli őket a mult.

Törölt felhasználó #43

2009. 04. 02. 20:55

. Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testületének Közbeszerzési és Ügyrendi Bizottsága felkéri a Polgármestert, hogy a Jegyző útján gondoskodjon a 2009. évben esedékes bruttó 672.000.000,- Ft összeg fedezetének a 2009. évi önkormányzati költségvetésbe történő betervezéséről. Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testületének Közbeszerzési és Ügyrendi Bizottsága felkéri a Polgármestert, hogy a Jegyző útján gondoskodjon a 2010., 2011. és 2012. évben esedékes bruttó 336.000.000,- Ft/év összeg fedezetének a 2010., 2011. és 2012. évi önkormányzati költségvetésbe történő betervezéséről.

Tehát a válasz nem.

Bár ettől függetlenül hitelből lesz kiegyenlítve (valószínűleg valamelyik kötvényből) de a kettő nem ugyan az.

2009. 04. 02. 20:18

Én tudatlan vagyok. Nem lehetséges-e, hogy a szigeti mélygarázst is banki kölcsönből vásárolta meg a város, és azért van rajta a jelzálog?

Törölt felhasználó #43

2009. 04. 02. 19:37

Ez volt raktáron.

Törölt felhasználó #43

2009. 04. 02. 18:00

Valaki meg tudja magyarázni, hogy mit keres a bedőlt Viadom sárga szalagja a Mária Valéria Hotel építkezésén?

2009. 04. 02. 15:23

Nehogy már leegyszerűsítsük a problémát arra, hogy az emberek használják e a mélygarázst, vagy nem. Ebben az esetben legfeljebb olyan rossz beruházás lenne, mint az élményfürdő, erre minden önkormányzatnak joga van, hogy hülyeségeket csináljon, a számonkérés majd a választáskor jön csak el.

De nem hinném, hogy ezért nyomozást folytatnának a rendőrök. (Bár ha Nyíri mondja nekik, és rájuk néz szúrósan, ezek mindent megtesznek, Meggyes is megmondta).

A gond az, hogy a város jóval a piaci ár felett vett mélygarázsokat, amin még jelzálog is van. Na, ez már megfoghatóbb probléma.

gömbicica

2009. 04. 02. 14:56

Lustaság? NÉhány méter?

Majd ha a polgármesteri udvara autómentes lesz, mert valamelyik (legyen a főutcai, mert az közelebb van) garázsba parkolnak, és a polgármesteri udvarán park, padok lesznek akkor lehet pappolni a lustaságról.

Egyébként is Éljenek a biciklik, autók fujjjl!

2009. 04. 02. 14:25

"Az irigység beszél megint belőletek."

Hát ez jó vicc, részemről azt hiszem, hogy a polgármester lenne a legutolsó ember akit irigyelnék ebben a városban.

Én inkább sajnálom szegényt. :-))))

"Én még ilyen várost nem láttam, ahol ennyire ádázul harcolnának az ellen, aki a legtöbbet tette a városért!"

Azt hiszem, éppen ez a mi bajunk.

Mennyivel boldogabbak lennénk mindannyian, ha sokkal kevesebbet dolgozna értünk.

Miért? Ön már látott más városokat is?

Nem kellene azon elgondolkodni miért harcolnak ellene ilyen ádázul?

De azt azért megérti ugye, hogy Esztergomban nem mindenki Meggyes Tamásba szerelmes.

Már bocsánatot kérek.

Az a mi bajunk, hogy P.m.-ben nincsen semmi önérzet, igazán megsértődhetne már, hogy ilyen hálátlan a város, mikor Ő ilyen rengeteg áldozatot hoz a városért.

Javasolnánk, ne hozzon több áldozatot, ne szeressen minket, ne hozzon több áldozatot, sértődjön meg végre, felejtsen el bennünket, és kövesse a Mestere példáját.

Aztán hálásak leszünk neki! :-))))

2009. 04. 02. 12:47

"Én még ilyen várost nem láttam, ahol ennyire ádázul harcolnának az ellen, aki a legtöbbet tette a városért!" Valóban de a"-" előjelet elfelejtetted hozzátenni.

2009. 04. 02. 11:33

Persze, ehhez a lustaságot is le kellene győzni. Az a néhány méter gyaloglás senkinek sem ártana meg.

Nem bizony!! Nem ártana meg annak az úrnak sem, aki pár hete a Lőrincz utcában az Óra Ékszer előtt parkolt a kanyarodósávban a fekete Suzukijával.

nari

2009. 04. 02. 11:03

Mi van, ha nyomoznak? Eddig sem jött be semmi. Az irigység beszél megint belőletek. Fáj, hogy megvalósult az egyik legjobb és leghasznosabb beruházás a városban? Ha nem sírnátok és nem ellene beszélnétek, akkor akár igen gyorsan is szép nyereséget hozhatna a beruházás Nekünk, esztergomiaknak! Persze, ehhez a lustaságot is le kellene győzni. Az a néhány méter gyaloglás senkinek sem ártana meg.

A hűtlen kezelés pedig csak egy vád, amivel ismét Meggyest próbálják valakik (na kik???) befeketíteni. Én még ilyen várost nem láttam, ahol ennyire ádázul harcolnának az ellen, aki a legtöbbet tette a városért!

2009. 04. 01. 21:29

ááááá

rosszul gondolod, nem mosakodás volt az előző 6 oldal sem, hanem támadás...

most aztán reszkessenek az egerek, mert valakit nagy hirtelenjében le fognak kaszabolni az ügy érdekében

reméljük, saját soraik közül...

2009. 04. 01. 21:26

Látom, hogy a következő Hídlapban már 2x6 oldalon fognak egyesek mosakodni.