Javítják a távhővezetéket, lezárva a Petőfi utca

Javítják a távhővezetéket, lezárva a Petőfi utca

2009.03.17. 21:11

Szerda reggel 8 órától csütörtök reggelig lezárják a belvárosi Vörösmarty utcát a távhővezeték elrepedt szakaszának javítása miatt. A bánomi áttörés folytatásának megkezdése miatt a Petőfi Sándor utcát két helyen zárták le.

A Petőfi utca két szakaszon lett lezárva: a Rákóczi tér és a Kölcsey utca (Kolping Iskola) között még legalább két hétig nem közlekedhetünk, valamint lezárták a Belvárosi Temető és a Terézia utca-Kálvária utca közötti útszakaszt is. Emiatt a Honvéd utca ismét ideigelenesen kétirányúvá vált, ellenben itt tilos a parkolás, és 30 km/h-s sebességkorlátozás lép életbe szerdától.

2009.03.24. 23:10

Ma reggelre, már a Malonyai utca is fel volt bontva a református templom felőli oldalon. 8 óra körül az aranyhegyi ABC- től a Honvéd utca-Terézia utca kereszteződésig, mintegy másfél kilométeres kocsisor araszolt gyaloglépésben, hogy áthaladjon a városon. Természetesen ismét jó előre tájékoztatva a nagyérdeműt, hogy kerülje el a közlekedési káoszt. Szinte minden napra van valami meglepi. Még menekülni sem lehetett semerre az óriási dugóból. Amúgy a Terézia utca közlekedésre szinte alkalmatlan. Ugye ez nem a Közútkezelő hatásköre, vagy a vasúttársaság tulajdona. Persze tudom, aki autóval közlekedik, AZ HÜLYE! Ezt, mintha már mondta volna valaki. Aki meg gyalog közlekedik, az BÁTOR, ezt meg én mondom. Tiz méter összefüggő, ép járdaszakaszt is nehéz lenne találni a városban.

Lassan érdemes lenne helyben is ismerkedni a bizalmatlansági inditvány fogalmával.

2009.03.19. 8:19

Ez az egész egy vicc. Egy forgalmas (lásd Bajcsy) úton előre kellene jelezni, hogy forgalmi rend változás, így lenne mód az elkerülésre. Ha már valaki bekanyarodott, akkor mit tud csinálni, hogy ne zavarja a forgalmat? Semmit. Bravó szervezők/tervezők.

Eredeti méret

2009.03.18. 15:30

Reggel 9 körül a Vörösmarty utca elején az oszlop így nézett ki, felülről lefelé: egyirányú utca, megállni tilos, zsákutca, megváltozott forgalmi rendre figyelmeztető kiegészítő tábla. Egy odahúzott útelzáró elemre állva két szaki próbálta az egyirányú utca táblát egy zsákkal letakarni, majd miután hosszas próbálkozás után rájöttek, hogy nem érik fel, feladták, és elmentek.

Onnantól kezdve a Vörösmarty utcából, lévén egyirányú maradt, a Rákóczi térre szabályosan sehogyan nem lehet kihajtani. Aki behajt, bent is marad...

A Petőfi utcából csak a Vörösmarty utcába lehet szabályosan bekanyarodni, de az meg, ugye, zsákutca.

Ezt hívják patthelyzetnek...

2009.03.18. 12:10

Számolgatok! Van ugye közterületfelügyelet, van polgárőrség, városrendőrség, rendőrség, akiknek a képviselőtestület megszavazott havi xxxx összeget, a reggelenkénti forgalomirányításért, aztán végül vannak ideiglenesen kirakható irányító táblák. ehelyett két srabagos dolgozó próbálja meg meggyőzni az embereket, mit és hogyan csináljanak. A szervezettség legkisebb nyomát nem lehet felleni. Ez ma Esztergom! Siralmas!

2009.03.18. 12:00

Feltettem egy pár képet. Szegény busz bement a csőbe.

Valaki el tudná mondani, hogy a zsákutcává előléptetett Petőfi utcából és az átmenetileg zsákutca Vörösmartyból, hogy lehet szabályosan kikanyarodni vissza a Rákóczi térre?

2009.03.17. 23:07

Vajon ezek a médiumok mi célt szolgálnak?

Pénznyelők. :)

2009.03.17. 23:02

Ma, 17-én kedden 11 óra 15-kor hidlap, 15 óra 51-kor az esztergom.hu megirta, hogy reggel lezárták a Petőfi utcát. Tényleg? Ez olyan esemény utáni tabletta. Akkor valószinűleg a jó elöre jelzett forgalomkorlátozás miatt volt az őskáosz a református templonál. Olyan igazi kellemes meglepetés volt a munkába igyekvőknek. A város tájékoztatás politikája fenomenális. Köszönjük. Vajon ezek a médiumok mi célt szolgálnak?

Eredeti méret

2009.03.17. 22:42

A Petőfi utca két szakaszon lett lezárva: a Rákóczi tér és a Kölcsey utca (Kolping Iskola) között még legalább két hétig nem közlekedhetünk,

Ezt a szakaszt nem zárták le, csak zsákutcát csináltak belőle - legalábbis ma ez volt a helyzet. Érdekes volt megfigyelni, hogy mennyire a megszokás szerint közlekednek az autósok: hiába tették ki a zsákutca táblát a volt mozi sarkán, elég sokan behajtottak olyanok, akik nem vették azt észre.

Balesetveszélyes viszont az, hogy azt, aki ki akar hajtani erről az útszakaszról, semmilyen tábla nem figyelmezteti arra, hogy azt csak jobbra, a Vörösmarty utca felé teheti meg. Helyismerettel nem rendelkező autós simán szembetalálhatja magát a Rákóczi tér felől a Petőfi vagy a Vörösmarty utcába kanyarodóval...