Rubik Ernő – Esztergom új díszpolgára

Rubik Ernő – Esztergom új díszpolgára

2009. 03. 15. 18:34

Március 15. alkalmából Esztergom városa új díszpolgárt avatott, ifj. Rubik Ernő személyében. A ünnepi testületi ülésen sem az új díszpolgár, sem városunk polgármestere nem jelent meg.

Rubik Ernő egészségi állapotára hivatkozva maradt távol az eseménytől. Meggyes távolmaradására ismét nem volt hivatalos indoklás, ám nem ez az első eset, hogy számára más fontosabb program akad, mint egy városi ünnep megtisztelése jelenlétével.

Az ünnepi beszédet Knapp János Pál alpolgármester tartotta. Az ünnepi ülés megtekinthető az ETV oldalán a www.etvonline.hu weboldalon.

Törölt felhasználó #43

2009. 03. 29. 15:58

2009. 03. 21. 19:29

HAJAZÁS A DÍJAZÁSRA

A realitás kedvéért: a helyiek adjuk össze a stekszet a kistv István-díjához is. Már határokon túl vagyunk, de még a vargyasi falu elött. Itthon semmi tennivaló, tehát köszönet sem kell?

Zsáknak igazat adok, több nevet tudnék magam is, de a személyiségi jogok ugye......!

2009. 03. 21. 18:30

annyiban egyetértek,hogy végre olyan díszpolgári jelölttet is találhatnának aki nemcsak Esztergomért,hanem Esztergomban is él!

2009. 03. 21. 15:47

ÉRMEFÉNYESÍTÉS

Nem tudom megvan e még a Széchényi tér egyik házán az öreg Rubik bácsi táblája, hogy ott lakott. Rendben, most ki lakik ott? Ő tervezte a vitorlázó Góbé repcsit, becsüljük is érte, de nem ez volt a kenyere? Le a kalappal éleseszű fiánál, jogos a "meggazdagodása" a kocka által, bár mást is csinált, senki nem irigyli. A kockából egy tekerésnyi hozzájárulásról sem tudok Esztergom felé, mire a nagy díszség?? Sosem láttam a városban, lehet hogy ezért esett rá a választás. Tőle a legszebb gesztus az lenne, ha világosan elutasítana minden álszent adományt, mert Ő sem tett semmit. Már van egy benzines díszpolgárunk, jó drága. Mit tett? Akkor már inkább az önkormányzat honvágyas püspöke. Helyben kéne már végre találnunk egy jó embert!... Egyszerüt, csendeset! ......Van!

Törölt felhasználó #43

2009. 03. 21. 14:43

Örülök,hogy legalább Rubik Ernő megmaradt a realitás talaján! Így sokkal szimpatikusabb,bár ha a méltó apára a fián keresztül emlékezhetünk az nagyon jó dolog!

Törölt felhasználó #43

2009. 03. 21. 13:03

"Édesanyám Esztergomban született és nevelkedett. Édesapámat munkája kötötte a városhoz. Budapesten telepedtek le, így csak az ő múltjuk emléke a kapcsolatom Esztergommal. Ezért a megtisztelő díszpolgári címet is csak Édesapám nevében, rá emlékezve fogadhattam el." - ifj. Rubik Ernő (Hídlap)

2009. 03. 19. 16:20

Örülök,hogy ti illyen optimistán látjátok a helyzetet! Adja isten,hogy így legyen!

2009. 03. 19. 10:18

Az utolsó mondatod kifinomult humorérzékre vall. Ha egy kicsit is észnél lesznek az esztergomi pógárok, nem csak hogy nem engedik ezeket a hatalom környékére, hanem el számoltatják a csapatot annak rendje-módja szerint. Bőségesen rászolgáltak.

2009. 03. 18. 23:15

Szegény Knapp János nagyon kivan idegileg, hallottam ezt már többfelől is. A családja is aggódik érte. Nem bírja már elviselni Meggyest, ezt az egyik virágos mesélte nekem. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de azt látom mintha a két alpolgármester elkezdte volna a háttérbe szorítani Meggyest. Valahol igazuk lehet, hisz amíg csendben van addig sem fog butaságokat beszélni és nem rágalmaz meg még véletlenül sem senkit. Lehet, hogy ez az iskolabuszos sztori is egy csapda volt neki? Én könnyen el tudom képzelni. Lehetséges, hogy az eddigi keménymag is bomlásnak indult? Gondoljátok csak át: nem nagyon tudják elviselni már a diktatórikus módszereket. Beugratják egy kis rágalmazásba buszügyben, ezekután alkalom van arra máris, hogy ne beszéljen egy ideig. Az egyik alpolgármester vezeti helyette az üléseket. A másik pedig a háttérben kavar a KDNP fele. Ezt akár Kiss-Rigó és Soltész fellépése is alátámasztja. Meggyest távoltartották az ünneptől. Hogy némi méltóság megmaradhasson legalább. Senki ne csodálkozzon ha itt hamarosan bomlik az egység. Szerintem rájöttek, hogy Meggyes nélkül még lehet némi esélyük. Kár, hogy ilyen későn.

gömbicica

2009. 03. 17. 20:33

Bocs, hogy ide rakom fel, de az ünnepi testületi is itt szerepel.

Én Vácon voltam 15.-én.

Az egyenruha és a ló varázsa.

Tűz!! Őszintén szólva harcolni ember ember ellen, egy szuronyos puskával :-(( Nekem megemészthetetlen. Ha belegondolunk, hogy manapság ledobnak egy akármit, aztán városok pusztulnak ki. Csunya egy dolog ez.

De azért az ünnepség és a körités szép volt, tetszett.

A gyerekek főleg élvezték. A katonabácsi vezényletével zenére körbeállva táncoltak, ismerkedtek az ágyuval, lovakkal, stb. még az időnként eleredő eső sem vette el a kedvüket. Főleg volt öröm, mikor lehetett már eszegetni a finom diós, mandulás kiflikből.

Itt volt a II. Kossuth kifli sütő verseny is, egy másik hozzászólásban bemutatom azt is.

2009. 03. 15. 21:25

Rubik Ernő jr. az ki? Mi köze Esztergomhoz? Megtalálta a térképen? Brávóóóó városvezetés! Sajnálom Theng Szia Pinget, hogy nem ő kapta posztumusz. Legalább annyira megérdemelte volna.

Törölt felhasználó #43

2009. 03. 15. 21:19

Meggyes már a fideszt is égeti... a kérdés: meddig tűrik el neki?

2009. 03. 15. 20:27

Valóban kritikán aluli, hogy a Polgármester ilyen jelentős testületi ülésen nem vett részt, illetve nem az ő irányítása alatt folyt az ülés levezetése. Bezzeg amikor Orbánt jelölték...gratulálunk ijf.Rubik Ernőnek, ő azért le lett valamit a magyarság hírnevéért. Talán az új díszpolgárunk nem értesült arról, hogy a "MI TOMIKÁNK" nem lesz jelen az ünnepségen, és azért jelentett beteget, mert nem kívánta tőle átvenni a címet.

Különben mi lehet a polgármesterünkkel?... talán csak nem beteg ő is?... vagy már nem is foglalkozik a várossal?...egyre többször láthatjuk, hogy a Knapp úr vezeti a testületet....Ő várható az utódnak?... Remélem ez csak egy rossz vicc!

2009. 03. 15. 19:31

Úgy hiszem, ez az egész eset kritikán aluli. Vagy már ne is csodálkozzunk. Jellemző a testűletiűlések előkészítésére. nem csak az ünnepiekre, de a " hétköznapiakra" is.