Egy „polgári” blog Esztergomról
Közélet
2009. febr. 11.

<p>Tegnap megtudhattuk mit kap az, aki Meggyes ellenében mer szólni. Igen érdekes az, hogy magukat „polgárinak” nevező személyek milyen mélységekbe képesek süllyedni, azért, hogy Meggyest magasztalhassák. <b><span style="color:red">Csak erős idegeztűeknek! 18+ tartalom!</span></b></p>

A következő bejegyzés megmutatja mit kap az, aki el meri mondani politikai véleményét Esztergomban.

Esztergomi Tükör – Egy régi polgári folyóirat on-line formában, ez a felirat virít A Blog fejlécében.

Jobb oldalt kicsit ki is fejtik mindezt:

„Esztergomról, Városunkról, a Városról. Fórum Esztergom jobbérzésű polgárainak. Hajrá, Esztergom!”

Nos, lássuk azt kendőzetlenül mit is tart ma a városvezetéssel ( = Meggyes Tamás) szimpatizáló kisebbség „polgárinak”.

2009. február 10-én 21:35-kor született az alábbi bejegyzés a esztergomitukor.blog.hu webcímen – természetesen ismeretlen szerző tollából.

FIGYELEM! A KÖVETKEZŐ „POLGÁRI” BEJEGYZÉSBEN TRÁGÁR KIFEJEZÉSEK IS ELŐFORDULNAK!


Ócskamityek, az emeszpés - az áruló Horváth Mihály trükkjei

2009.02.10. 21:35 Esztergomi Tükör

Mindjárt erősen kezdi Horváth „Testületbe El Nem Járok, Angliába Emigrálok” Mihály legújabb epeömlését. Mihez megintcsak Bejó „Független Újságíró Vagyok, Csak Misitől Kapom A Pénzem Meg Az Utasításokat” Gábor tartja a mikrofont. Gerincesen, ahogy a mezítelen csiga hág a réti harmatos fűszálra.

Kampány, fogás, bűnözők, olcsóság

Egyszerű kampányfogásról értekeznek kettesben. Olcsó népszerűségről. Mit Meggyes Tamás polgármester szeretne megszerezni magának. Azzal, hogy bűnözői csoportokkal összefonódó helyi ellenzékiekről számol be a sajtónak. Olyanokról, akik a város vagyonát, az esztergomiak pénzét akarják.

Oh, had’ kérdezzem már meg Horváthot, aki azt állítja magáról, hogy Meggyes kampányfőnöke volt. Had’ kérdjem meg: mi a fenét gondol ő kampánynak, ha ezeket a kijelentéseket kampányfogásnak minősíti? Mert a kampányfogás, az bizony, Horváthkám, olyan dolog, ami egyszerű, átlátható, működőképes. Magas a haszonkulcs. Hogy értsed, Mihály: kevés ráfordítással sok szavazatot kaszál rajta a politikus. Horváth, aki állítólag kampányfőnök volt, ezt nem tudná?

Hiszen Meggyesnek felégették a házát. Ami nem egy olcsó mulatság, még ha a Horváth-féle Mercedesek, a Horváth-féle jachtok, a Horváth-féle quadok, a Horváth-féle egzotikus utazások és a Horváth-féle villák, na meg a Horváth-féle cégek, a Horváth-féle kormányzati pénzek, a Horváth-féle MSzP-s üzletfelek világában tizenmillió forint kicsiség is. Úgyhogy nehéz azt mondani, hogy megéri. Pláne, hogy olcsó.

És Meggyes népszerűségét meg egyáltalán nem kellett volna így növelni. Sem olcsón, sem drágán. Mert az megvan és nő. 2000-ben, 2002-ben és 2006-ban egyre több szavazatot kapott. Egyre jobban bíznak benne. Ellentétben Horváthtal, aki kénytelen tényleg olcsó eszközökkel, pénzért író talpnyalóval, pénzen vett weboldalon és pénzen vett álriportot közöltetni magával és magáról.

Veszély, romok, fenyegetés

A veszélyt pedig, higgye el Horváth, az esztergomiak meg mind látják. Elég csak elközlekedni a Sörak, vagy újabban a Padlizsán előtt. Meg elég hallani azokat a legújabb híreket, amik a vállalkozók közt terjednek Horváthékról. „Pénzt kérnek a szeretgomra, kampányra, Bejóra, Cserepre. Nem keveset, százezres minimumok vannak. Azt mondják: ha nem adnak, 2010 után soha nem kapnak megrendelést”. Ilyen hírek terjednek. Adósságról poénkodik tovább Horváth. Azért meglepő romokban heverő költségvetésről hallani a szegény beteg elmét, mert alig járt mostanában, úgy háromnegyed éve, a testületen. Látjuk, amikor az ETV mutatja az üres székét. Sőt Esztergomban sem nagyon tartózkodik. Akkor honnan is látomása a csődről? De ha már vizionál, miért nem mondja legalább, hogy „múkoggy”? Az is volna olyan jó terápia, mint meglátásai.

A romokban heverésről viszont tényleg rendelkezhet képekkel. Elég visszaemlékeznie a vendéglőre, amit nemrég bestiálisan szétvert. Itt, Esztergomban tette ezt, mert olyan úrias és kifinomult dolognak gondolta.

Szerintünk meg bunkóság, főleg mert vállalkozóé az a vendéglő, a tönkretett berendezés. Nem szép, hogy a vállalkozópárti megyeelnök elveszi más vállalkozó pénzét, megélhetését, üzletét. És ha valaki a saját politikai bázisával, annak egy tagjával így bánik, hogy fog bánni másokkal? És ha a saját vállalkozó-kollégájánál így pusztít, miért csodálkozik, hogy a Fidesz merő önvédelemből kizárja? Micsoda dolog már, hogy Horváth, akitől félnek, aki fenyeget, még riogatni akar? A fideszeseken túl az összes esztergomit?

Túl az emeszpésségen: Horváth a fiatalok ellen uszítja a nyugdíjasokat

Kövérandor, az MSzP Schmuckja, a Tisztelet egész Társasága elbújhat Horváth mögött. Mert két ekkora demagóg még nem támadt a közízlésre, mint Horváth és Bejó. A Szent Miklós Programról azt írja, hogy "a nyugdíjasok vállát nyomja".

Horváth undorítóbb, mint Horn „Ingyen Repülni A Nyugdíjasoknak, Míg Én Vodkázom” Gyula, Medgyessy „AAaa Magyarországot ŐŐőő Védtem A KáGéBétől, Amíg Útelágazódáshoz Értem Háromper-” Péter és Gyurcsány „Anyám Nem Tudja Kifizetni A Gázszámlát, Hát Mit Képzel, Hogy Én Fogom Eltartani Vénségére A Vén Banyát Napi Rongy 234 Ezerből?” Ferenc együtt.

De ha már a váll nyomásánál tartunk, Mihály, Gábor, elmondom: éppen fordítva történik majd. Ezek az esztergomi fiatalok, akik ma gyermeket vállalnak, és a Program miatt többet, mint másutt vállalnak a máshol élők, na éppen ők tartják el a nyugdíjasokat. Azokat, akiket Gyurcsány meglop, akiktől elveszi a nyugdíját. És azok a gyerekek, akik a Programban felnövekszenek, azok fogják eltartani a következő nyugdíjas-generációt. Téged, Gábor, különösen. Mert neked csak csődbe vinni sikerült céget. Rongy talpnyaló vagy, ráadásul Horváth fizet, úgyhogy jól nézz utána, fizeti-e utánad a nyugdíj-járulékot. Mert ha nem, akkor nem lesz miből drága fényképezőgépre és laptopra költened. De még a gyermekeid taníttatására sem.

És milyen MSzP-s dolog az, hogy míg az egyik kezükkel kiveszik a nyugdíjasok lapos pénztárcáját az ütött-kopott retiküljeikből, elveszik tőlük a 13. havi nyugdíjat, közben másik kezüket odatartják: „ide tessék adni a kopogtatócédulát”. És milyen MSzP-s dolog az, hogy miközben mézesmázosan mosolyognak, mondván: „ezek a fideszes fiúkák minden baj okai”, az álarcot félrehúzva egymásra röhögnek: „most még ideszavaznak, aztán éhen döglik mind, mi meg nézzük”. Na, persze, az ilyet az esztergomi fideszesek kizárták. Miért is legyen soraik közt egy ilyen vademeszpés baromarc?

Reális pénz, irreális vádak

Mindezt még tetézik Horváthék, amikor levirtuálisozzák a Szent Miklós Alap pénzét. Miközben 693 millió forint ott várja, hogy a gyerekek felnőjenek, és 21 éves korukban átvegyék, miközben az első szerződéskötött családnak már 812 ezer forintról szóló éves értesítést küldött az önkormányzat, miközben ország-világ, és főleg a sajtó előtt zajlanak az események, Horváth az egészet letagadja, eltünteti a szavaival. Nem is Uri „Múkoggy!” Geller ő már, hanem David „Eltüntetem A Tehervonatot, Csak Egy Kicsit Menjetek Távolabb A Kamerával” Copperfield. Kicsi Bejó pedig már megy is távolabb, úgy, ahogy a csepürágóval egyeztették. Kis igazítás, és Horváth tényleg eltünteti a szemünk elől.

Jó trükk? Igazán jó neki akkor lesz, ha beteg elméjében fogant látomása szerint ő ül a polgármesterségbe. Mert akkor aztán el is tüntetné. Saját zsebére. „Hogy-hogy hol a pénz?” – kérdezné ártatlanul – „hát mondtam, hogy sosem volt meg.”

Mentalitás, problémák, likviditás

Horváth nem jár testületre, és nem ért a város pénzügyeihez. Különben miért bujtogatna olyasmivel, hogy „a pénzt olyasmire költjük, ami nem biztosítja visszafizetését”? Éppen Meggyes volt, aki azt mondta 2000-ben: "nem költünk hitelből működésre". Meggyes mondta azt is: "hitelt csak fejlesztése veszünk fel".

Persze a nagy városi pénztárcában több zseb, rekesz van a pénznek. És mint minden háztartásban, előfordul, hogy hamarabb kell a villanyszámlára (működés) kifizetni a pénzt, mint ahogy az asszony másodállása után fizetnek (bevétel). Akkor bizony a kocsirészletre (beruházás, fejlesztés) felvett pénzből (hitel) oldjuk meg, és nem pont a bankban kocsira felvett pénzjegyekből, hanem a feleség által hozott másik köteg bankóból fizetjük be az autót.

És ezt Esztergom éppen így csinálta. Sőt így csinálja évek óta. Horváth állítása azt jelenti: szándékosan hazudik. Nem volt probléma sem a költségvetéskor, sem a zárszámadáskor, sem az ilyen átcsoportosításoknál. Sem akkor, amikor a polgármester beszámolt róla, hogy az átcsoportosított összeget rendben visszairányították a helyére.

Nem meglepő: Horváth azt hazudja, hogy nem. De aligha azért, mert Angliából ezt nem látja. Szándékosan teszi. De vajon miért csap be Horváth 24500 esztergomi választópolgárt? Miért kelt adósság-hisztériát? Miért jó neki, ha félelem él az esztergomiakban?

Mert Horváth rossz politikus. Olyan, mint az MSzP. Pont mint azok, Horváth sem tud normális légkörben élni. Ő normális emberek közt nem tud sikeres lenni.

Dolgozni Horváth szerint nem jó

Horváth szerint nem jó, ha Esztergom munkát, megélhetést teremt az állástalanná váló esztergomiaknak. Most tartunk egy kis szünetet, tessenek belegondolni: Suzuki - 1200 elbocsátás, Tyco Electronics - 330 elbocsátás…

…szünet vége. Nem jó Horváthnak. Mert nem produktum. Két válaszunk van erre.

A politikusabb: önkormányzati képviselőként gondolja már végre el Horváth, de tényleg gondolkodjon már el, mi szükség van bölcsire, ovira, iskolára, tömegközlekedésre, parkfenntartásra, kórházra, múzeumra? Az mit produkál? El lehet adni a hatéves gyereket, hogy „kész ovisok, extrák nélkül, garanciával, egyenesen a gyártótól”? A tizennégy évest? A parkot? „Újszerű állapotban egykori vesebetegek most akciósan elvihetőek a belgyógyászatról?”

A kevésbé politikus: „figyelj ide, Horváth! mit képzelsz te ott angliában, kitömve pénzzel? hogy más miből fog megélni? amikor a te szockó haverjaid szétlopták az országot, amikor téged százmilliókkal nyomtak? ne legyél már spúr! amikor a minimálbérem is elvesztettem, akkor te ne kaszálj be a városi melómnak, hát miazúristenből fizessem a gyerek cipőjét? ráadásul pruduktumom is van, te mercisbunkó! járdát építek, homlokzatot újítok fel, ásatáson gályázom, védem a várost, az itt lakókat, mert a rendőrség képtelen rá, még a szocikat is, képzeld! fát ültetek, parkot építek, kátyúzom az utakat, kigazolom a temetőt, az árokpartot, a Kis-Duna-partok kövezését, meg elmegyek tanulni, mert nyit a sok szálloda, persze egyikben sem láttál pénzt, csak most irigyled őket! aztán hogy fogok ott dolgozni, ha csak magyarul tudok? úgyhogy maradj csak angliában, ha nem akarsz dolgozni. de engem erissz a munkához! mert családom van, gyerekem van, lakáshitelem van, autóra részletem van, rezsim van, adósságom van, kínom van. hogyan lettél ilyen szemét?!”

Két helyreigazítás

1. Horváth hazugságával szemben a Honvéd utcai óvodából nem bocsátottak el öt „konyhásnénit”. Így nem kell nekik sem építkezésen vagy biztonsági őrként dolgozniuk. A hazugságot Horváth és Bejó azért találta ki, mert szerette volna az olvasókat kétségbe ejteni, Meggyes Tamás polgármestert besározni.

2. Horváth hazugságával szemben eddig is lett volna módja Esztergomért tevékenykedni. Hogy állítólag okos emberekből álló pereputtya nem tudott egy egyesületet bejegyezni, azért nem más a hibás, csakis ők. Kérdezze meg Ilosvai doktort, jogászt, hogy nem sikerült bejegyezhető egyesületet fabrikálnia.

Egy különvélemény

Hogy nem sikerült egyesületi keretben Esztergomért tevékenykedni, nem sajnáljuk, mert a cégét nemrég Horváth strómanjának átadó, vállalkozóként éppen megbukott Varga Ernőhöz, a Fideszből eltávolított Kovács Gáborhoz, a pocsék jogász Ilosvai Gáborhoz, a tüntetéseken politikai pedofíliát mívelő Nagy Lászlóhoz nem sok reményt fűzünk.

Még egy különvélemény

Végül nézzük, hova fröcsköl Horváth „Nem Járok Dolgozni” Mihály hányadéka a szeretgomon. Bejó „Pólóboltom Csődbe Vittem, Horváth Mihály Tart El Engem” Gáborra fröcsköl az. Aki nemhogy le nem törli, de még büszke is arra. Innen gratulálunk neki, az alkalmazott alkalmazkodónak.


Eddig a teljes idézet a blogról.

Nos, én nem hiszek abban, hogy a „polgári” szó ezt a stílust takarná valóban.

Ez nem az első eset, hogy minősíthetetlen hangnemű „politikai kulurálatlanságról” tesznek tanúbizonyságot. Nem is olyan rég épp a Fidesz megyei elnökét támadták hasonló finomsággal. Bár azt a bejegyzést rejtélyes módon kimoderálták, de mi igérjük: hamarosan megmutatjuk mit is tartalmazott!

Csak apró megjegyzés: az Esztergomi Tükör című kiadványt az az Esztergomi Polgáregylet adja ki, amelynek elnöke Knapp János Pál alpolgármester.

Valahogy az a megérzésem, hogy a legutóbbi interjúval a városvezetésnek valami nagyon fájó pontjába sikerült beletenyerelnünk. Egyetlen dolgot sajnálok csak: továbbra sem tudjuk, kedves polgármester úr, hogy HOL AZ ESZTERGOMIAK PÉNZE?

(forrás)