Egy gödör margójára
Közélet
2009. febr. 2.

<p>A legutóbbi Hídlapban állítások jelentek meg a Bánomi lakóparkkal kapcsolatban. Szeretném ha az én nézőpontomból is megtudhatnák az olvasók, hogy mi is történik valójában. Szomorú, hogy az ellehetetlenítés formáit keresik és alkalmazzák egyesek és nem a megoldásra törekednek.</p>

Úgy látom, hogy sok komoly hozzáértő szakember is olvassa ezeket az oldalakat. Kiváncsi lennék, hogy a múlt héten történteket mivel magyarázzák, mert a Bánomi út 5. sz. alatti ingatlanok előtt történt felásások nagyon gyorsan, mondhatni pánikszerűen történtek, illegális bekötések keresésére hivatkozva.

Igaz ezt a munkák megkezdése előtt az ÉDRV Zrt. Esztergomi Üzemének vezetője dokumentumokkal cáfolta, de ez mit sem számított.

Találtak a fő út alatt egy hibás gázkeresztezést,amely független a lakóparktól , ugyanis a lakópark gázellátása a Királyszíve utca felől lett kiépítve. A szóban forgó szabálytalan keresztezést a Gázművek munkatársai korrigálták.

A gödrök azonban azóta is ott vannak és lassan egy hete akadályozzák a területre való bejutást. Ugyanis a telekhatártól 10 cm-re is ástak egy 30 cm széles és 1 méter mély gödröt teljes telekszélességben bejáratok nélkül.

Ez mi, ha nem birtokháborítás ?

Saját területünkre nem juthatunk be ?

A képeken is jól látható, hogy ennek a területnek ez az egy bejárata van. Bejutni azóta nem lehet.

Az a szomorú, hogy az ellehetetlenítés formáit keresik és alkalmazzák egyesek és nem a megoldásra törekednek.

Szerintem teljesen mindegy ,hogy 50 lakó kéri a vizet ,vagy egy, a tulajdonosi hozzájárulást meg kell adni az előző levelemben említettek miatt.

A tulajdonosi hozzájárulás nem hatósági jogkör ,erről a Közép –dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal is tájékoztatott.

A pánikszerű tempónak köszönhetően nagyon gyorsan bebizonyosodott, hogy semmiféle illegális bekötés nem történt részünkről. A területen lévő közműcsatlakozási pontok a szakemberek által megtervezettek szerint lettek kiépítve. Erről az eljáró I. fokú hatóság is bekérte a közműszolgáltatók nyilatkozatait, ugyanis ezek a dokumentumok is szükségesek az ideiglenes használatbavételi engedély kiadásához.

(forrás)