Lelépett egy nő pénzével a netes udvarló
2007. aug. 2.

<p>Nagyobb összeget csalt ki egy nőtől egy internetes társkeresőben megismert férfi. Az E. Steven néven szereplő férfi azt állította, hogy svájci bankba fekteti be a nő pénzét, de nyoma veszett miután magához vette a pénzt.</p>

Internetes társkeresőt használt egy férfi arra, hogy az ott megismert nőtől pénzt csaljon ki. A rendőrségi közleményben E. Steven néven szereplő férfi 2006. októberében ismerkedett össze egy nővel, akinek később felajánlotta, hogy befekteti a nemrégiben örökölt pénzét egy svájci érdekeltségű bankba.

Idén márciusban együtt utaztak autóval Esztergomból Budapestre, hogy a fővárosban aláírják a befektetéshez szükséges papírokat. Budapesten azonban a férfi közölte, hogy a bankba egyedül kell bemennie a pénzzel és a befizetésről szóló számlát majd később adja oda. Miután visszatért a kocsihoz, azt mondta, hogy a pénzt befizette, az erről szóló bizonylatot a következő héten adja majd át.

Ezt követően már csak néhány sms érkezett E. Steventől, a pénzét neki átadó nő azóta sem tudott vele kapcsolatba lépni. Azt, hogy pontosan mekkora összeget csalt ki a nőtől, a BRFK sajtó osztályán nem közölték, csak annyit, hogy egy nagyobb összegről van szó. A rendőrség tapasztalatai szerint nem ritka, hogy ilyen felületes ismeretség alapján csalnak ki nagyobb összeget valakitől, de arra vonatkozó adataik nincsenek, hogy ezeknek az ismeretségeknek hány százaléka kötődött az interneten.

forrás: www.origo.hu

(forrás)