Újabb nyilvános adatokat kértünk ki az Önkormányzattól
2009. jan. 26.

<p>Élve állampolgári jogainkkal a Szeretgom egy készülő cikkéhez újabb közérdekű nyilvános adatokat kértünk ki az esztergomi önkormányzattól. Mivel a két héttel ezelőtt elküldött levelünkre ezidáig nem érkezett elutasító reakció, reméljük a holnapi napon lejáró határidőig a <a rel="nofollow" href="http://www.szeretgom.hu/content/40143_pert_nyert_a_polg%C3%A1rmesteri_hivatal_ellen_a_civil_szervezet/">korábbi kérdéseinkre</a> is válasz érkezik.</p>

A jelenlegi kérdésünk éppen aktuális - január 31-ig, vagyis szombatig kell ugyanis vagyonnyilatkozatot tenni képviselőinknek az Üvegzseb törvény előírásai alapján.

Tisztelt Önkormányzat!

Az 1992. évi LXIII. törvény (továbbiakban AV törvény) 19.-21.§-a szerinti közérdekű adatszolgáltatást kérnék Önöktől a következő tárgyban a Szeretgom c. időszaki kiadvány egy készülő cikke számára. Az adatszolgáltatást elektronikus formában kérem, válaszként erre az e-mail címre, a törvényi határidőn (15 napon) belül.

Egy cikket készítünk elő az esztergomi Önkormányzat képviselőtestületének tagjainak vagyongyarapodásáról - ehhez a cikkhez szeretném elkérni a jelenleg képviselőtestület minden tagjának 2006-os, 2007-es és 2008-as vagyonnyilatkozatát. Ismereteim szerint a he­lyi ön­kor­mány­za­ti kép­vi­se­lők jog­ál­lá­sá­nak egyes kér­dé­se­i­ről szó­ló 2000. évi XCVI. tör­vény 10/A. § (3) be­kez­dé­se ki­mond­ja, hogy az ön­kor­mány­za­ti kép­vi­se­lő va­gyon­nyi­lat­ko­za­ta – az el­len­őr­zés­hez szol­gál­ta­tott azo­no­sí­tó ada­tok ki­vé­te­lé­vel – nyil­vá­nos - így kérem ezeket az ellenőrzéshez szolgáltatott azonosító adatok kitakarásával, de egyébként teljes terjedelemben az admin@szeretgom.hu e-mail címre a törvényi határidőn belül megküldeni szíveskedjenek.

Egyúttal engedjék meg, hogy felhívjam a figyelmüket a 2009. január 12-én kelt e-mailemben feltett 4 kérdés megválaszolásának határidejére, mely holnap fog lejárni.

Bízva jogkövető magatartásukban, válaszukat előre is köszönöm,

Név, cím

(forrás)