Családbarát város
Közélet
2009. jan. 12.

<p>Elképzelhető, hogy a Szent Miklós Program városában 34 család ne juthasson hozzá a neki alanyi jogon járó ivóvíz, csatorna és elektromos áram használatához - az önmagát rendkívül családbarátnak beállító önkormányzat jóvoltából? A jelek szerint igen. Packázik a város a saját lakóival?</p>

Az érintett 34 család egy kérelemmel fordult Meggyes Tamáshoz, Esztergom város polgármesteréhez.

A kérelmüket mi is közöljük.

Tisztelt Polgármester Úr!

Azzal a kéréssel fordulunk Önhöz, hogy az Esztergom, Bánomi út 5. sz. (hrsz.: 16161/3;4;5;7;8.) alatti lakások végleges ivóvíz ellátásához hozzájárulni szíveskedjék.

2008. december 22-én Tata Város Jegyzőjétől megkaptuk a Jogerős ideiglenes használatbavételi engedélyt és ennek köszönhetően a Karácsonyt már néhány család az új lakásában ünnepelhette.

Azért mi fordulunk a Tisztel Polgármester Úrhoz, mert úgy tudjuk, hogy a beruházó, aki a lakásokat építette, már több, mint egy éve megkérte a Hivataltól a közüzemi bekötésekhez a tulajdonosi hozzájárulást a közterületen való átvezetéshez és a mai napig nem kapta meg.

Ezért kérjük Mi, a lakók, 34 család az ivóvízhez és csatornahasználathoz való alapvető jogunk biztosítását.

Örömmel szavaztuk meg a gyarapodás és családbarát programját, bízva a kényelmesebben, komfortosabban élhető Esztergomban. Vannak közöttünk, akik más településekről költöznének, de ezek az akadályok egyelőre keresztülhúzzák költözési szándékukat.

Mi nem kérünk a Hivatalnak megterhelő anyagi támogatást, csak élni szeretnénk saját otthonainkban a gyermekeinkkel, családjainkkal.

Eddig türelmesen vártunk a költözéssel, de most már nem szeretnénk többet fizetni az albérletekre,inkább saját lakásainkra költenénk ezt az összeget.

Több mint egy éven keresztül csak a hitegetést és az elutasítást kaptuk a Hivataltól, hogy mit miért nem lehet. Mi türelmesen a megoldásokat kerestük, de ez a türelem mostanra elfogyott, ezért szeretnénk, hogy nyolc napon belül ezt a hozzájáruló nyilatkozatot kiadni szíveskedjék.

Utána jártunk, hogy minden állampolgárnak, aki jogerős építési engedéllyel rendelkezik és az építéshatóság által előírt követelményeknek megfelel, alanyi jogon jár az ivóvíz, a csatorna, villany... használata.

De gondoljuk a Tisztelt Polgármester Úr is így gondolja, ezért tesz meg mindet Tőle telhetőt a közterekért, szallodák építéséért, fürdőért...

Bízunk benne, hogy az esztergomi családokért, lakókért is elkövet minden tőle telhetőt, hogy ide költözzenek a városba, ne pedig el.

Előre is köszönjük gyors és kielégítő intézkedését.

Esztergom, 2008. december 29.

Maradnánk tisztelettel:

Az esztergomi Bánomi lakópark családjai, lakói

A polgármesteri és helyettesi válasz

A jegyző válasza

www.etvonline.hu - 1:23 perctől

(forrás)