Sorsjátékot indít a nép a parlamenti képviselőknek
2009. jan. 12.

<p>Tisztítóutalványt, fodrászutalványt nyerhetnek azok a képviselők, akik költségtérítésük jogosságát februárban számlával igazolják. Az ötlet a képviselők költségtérítési kötelezettségéért aláírást gyűjtők fejéből pattant ki.</p>

Már 100 ezer aláírás összegyűlt ahhoz a népszavazási kezdeményezéshez, amely azt célozza, hogy az országgyűlési képviselők ne "bemondásra" kapjanak költségtérítést, hanem csak olyan kiadások után, amelyeket számlával tudnak bizonyítani.

A népszavazást kezdeményező magánszemély, Seres Mária csütörtökön reményét fejezte ki, hogy a még rendelkezésre álló 5 hét alatt összegyűlik a referendum kiírásához szükséges további 100-120 ezer aláírás.

"Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?" - ezt a népszavazási kérdést fogadta el a választási bizottság. Az aláírásokat három hónapja gyűjtik.

Február 12-ig kell összegyűjteni a népszavazás kiírásához szükséges 200 ezer aláírást, amely a kezdeményező szerint meglesz, hiszen egyre több aláírásgyűjtő csatlakozik ehhez a hangsúlyozottan pártsemleges kezdeményezéshez. Hozzátette: azért is örül ennek, mert igazolódott, amit korábban remélt, hogy nemcsak a széthúzás jellemzi a nemzetet, hanem fontos ügyekben az összefogásra is képes.

Sorsjáték képviselőknek

A kezdeményező azt is bejelentette: a kormány kampányötletén felbuzdulva a népszavazás támogatói is elindítanak egy számlás szerencsejátékot. A kormány a gazdaság kifehérítése érdekében indította azt a játékot, melynek során számlákért cserébe akár milliókat is nyerhet a lakosság. Seres Máriáék hasonló játékában értékes nyereményeket sorsolnak ki azok között az országgyűlési képviselők között, akik költségtérítésük jogosságát februárban számlával igazolják.

A nyeremények között lesz például tisztítóutalvány, fodrászutalvány és vasaló. Mindezzel ironikusan arra a levélre utalnak, amelyet Seres Mária kapott egy képviselő feleségétől, aki - elutasítva a kezdeményezést - felsorolta, mennyi kiadással jár férje foglalkozása: így például sokba kerül a tisztító, a fodrász, hiszen számos rendezvényen kell megjelennie egy politikusnak.

Atrocitások Seres Máriáék ellen

Seres Mária szerint az is mutatja, a népszavazási kezdeményezés egyre sikeresebb, hogy mind többen igyekeznek gátolni, hátráltatni a népszavazást. Január 4-én feltörték az aláírásgyűjtést összefogó honlapot, a www.seresmaria.hu-t, így 1 napig le kellett állni a gyűjtéssel.

Számos gyalázkodó névtelen levelet is kap a kezdeményező, sőt a napokban megjelent egy felhívás is, amely élete kioltására szólított fel. Ez utóbbi ügyben Seres Mária a rendőrséghez fordul.

Forrás: www.hirszerzo.hu

(forrás)