10-20 perces késés az Esztergom-Budapest vonalon
2007. júl. 18.

<p>A kánikula miatt a magyar vasúttársaság több helyen sebessgékorlátozást vezetett be, s van vonal, ahol nem is járnak a vonatok.</p>

A Budapest-Veresegyház-Vácrátót-Vác vasútvonal Rákospalota-Újpest és Fót közötti szakaszán mindössze 5 km/órás sebességgel közlekedhettek a vonatok, ám később pályahiba miatt 15 óra 15 perctől ezt a szakaszt lezárták a vonatforgalom elől. Az utasokat Fót és Rákospalota-Újpest között vonatpótló autóbuszok szállítják. Az elővárosi vonatok Vác érintésével közlekednek, a menetidő ezért meghosszabbodik.

Emellett sebességkorlátozás érvényes a Nyugati pályaudvar és Rákosrendező között is, így a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Esztergom vasútvonalon 10-15-20 perces késésekkel lehet számolni. Szintén lassabban mennek a vonatok a Celldömölk és Sárvár; Hegyeshalom és Rajka; Isaszeg és Gödöllő; Vámosgyörk és Ludas; Mezőkeresztes és Emőd között; a Soroksár és Kunszentmiklós-Tass; Gödöllő és Aszód; Szil-Sopronnémeti és Beled; Veszprém és Herend; Nyíregyháza és Nyírbátor között, utóbbi vonalon csupán 20 km/h-val haladhatnak a szerelvények.

(NAPI Online)

(forrás)