Újabb autók gyártásába kezd a Magyar Suzuki
Gazdaság
2007. júl. 17.

<p>Jelentős létszámbővítést hajt végre a Magyar Suzuki Zrt. az esztergomi gyárban 2008 végéig - közölte Tihanyi Tamás, a cég PR-igazgatója. A munkatársak száma jelenleg meghaladja az ötezer főt, jövő év végére pedig eléri a hatezret, ez több mint tízszázalékos bővülést jelent - írja a Világgazdaság.</p>

A kapacitás növelését az Opellel közösen kifejlesztett Suzuki Splash és Opel Agila gyártása teszi szükségessé. Mindkét gépjárművet a hazai Suzuki-gyárban szerelik össze. A próbagyártás az idén decemberben, a tömeggyártás pedig 2008 januárjában indul.

Jövőre 120 ezer Splasht és Agilát szerelnek össze, ennek kétharmada Opel, egyharmada Suzuki lesz - mondta el Tihanyi Tamás. 2006-ban 45 milliárd forintot fordítottak az esztergomi üzem fejlesztésére, az idei összeg meghaladja az 50 milliárd forintot. Ennek köszönhetően a 2007-re tervezett 220 ezer darabos teljes gyártás 2008-ra 300 ezerre bővül.

Az új gépjárműveket ez év szeptemberben mutatják be a frankfurti autószalonon, az első hivatalos fotók múlt hét végén jelentek meg az Opel Agiláról. A Suzuki Splash és az Opel Agila hazai piaci bevezetése az európai értékesítés 2008. márciusi megkezdésével egy időben történik. Az esztergomi gyárban jelenleg három Suzuki, egy Subaru és egy FIAT márkát gyártanak. A Magyar Suzuki 2007-re 33 ezer autó értékesítésével számol, e szám megegyezik a tavalyival - áll a Világgazdaság cikkében.

mfor.hu

(forrás)