Egyetem a várhegyen?

Egyetem a várhegyen?

2007. 07. 10. 11:52

A volt Medicor épületét felsőoktatási célra és a Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskolához tartozó gyakorló hely kialakítására hasznosítja az esztergomi önkormányzat. Erről határoztak a hétfői rendkívüli testületi ülésen a képviselők.

A Várhegyen álló Bazilikát két oldalról körülölelő egykori kanonoki házak mára új funkciót kaptak. A részben már felújított északi házsorban kapott helyet a Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola, a déli házsorban a rendszerváltás előtt működött a Medicor gyára. Az önkormányzati tulajdonban lévő volt Medicor épületet a városvezetés mindig is oktatási célra akarta hasznosítani. Már több felsőoktatási intézménnyel is folytak tárgyalások, hogy főiskolai vagy egyetemi kar kap helyet az épületben. Az előzetes információk szerint lehetőség nyílik arra, hogy pályázati úton nyerjen a város forrást az épület felújítására. A testület éppen ezért a rendkívüli ülésen arról határozott, hogy elkészítteti a volt Medicor épületének felújítási, engedélyezési tervét felsőoktatási célra és a Balassa gazdasági iskola képzéseihez kapcsolódó gyakorló egységek céljára, mivel csak érvényes engedélyezési tervvel lehet majd pályázni. Az engedélyezési terv elkészítésére rövidesen kiírják a közbeszerzési pályázatot.

Forrás: hídlap.net

2007. 07. 10. 14:09

Furcsa, hogy a másik napirendről nem jelent meg híradás - a város likviditási hitelkeretének 150 milliós megemeléséről ezek szerint nem döntöttek?

2007. 07. 10. 14:05

Ez se újkeletű dolog. Már egy párszor nekifutottak, akkor azt mondták, hogy az oktatási miniszter nem egyezett bele az oktatás színvonalát féltve. Kb negyedévente "ugyanezt" a cikket megjelentetik, és így napirenden van a kérdés, de semmi több. Előbb talán az épület felújításáig el kéne jutni.