Biztos a kórházban
2007. júl. 6.

<p>A hét elején érkezett meg a Vaszary Kolos Kórházba az önkormányzati biztos, dr. Kollár Zoltán. Jelenlétét előírások teszik szükségessé: az intézmény adósságállománya úgy alakul, hogy külső beavatkozásra van szükség.</p>

Stróbl József gazdasági igazgató szerint nincsen ebben semmi rendkívüli: - Amikor csak úgy tudunk gazdálkodni, hogy az elvonások egyre jobban sújtanak bennünket, akkor érthető, hogy adósságaink nőnek, ezek kezelése pedig sokszor nagyon problematikus. Az önkormányzati biztos segíteni fog; hiányunk költségvetésünk három százaléka körül jár, havonta ötven millióval kevesebbet kapunk. Dr. Sólyom Olimpia főorvos, főigazgató:


- Az önkormányzat, teljesen jogosan, ragaszkodik ahhoz, hogy egy biztos világítson át bennünket, és annak érdekében munkálkodjon, hogy rendben menjenek a dolgok. Ha metszőollóval vágunk bele az intézménybe, az már mindenhol fáj. Már nincs honnan, mit elvenni.

A kieső OEP-finanszírozásra múlt heti ülésükön 22 millió forintot szavaztak meg a képviselők. Korábban már úgy döntöttek, hogy polgári jogi úton érvényesítik a városnak azt az igényét, hogy a biztosító fizesse ki a márciusi finanszírozási szerződésben vállalt kötelezettségeit, amelyet eddig nem utalt át.

Forrás: R.B - 24 óra

(forrás)