Értelmi sérülteket szolgáló civil szervezetet támogat a Magyar Suzuki
Gazdaság
2008. okt. 31.

<p>A Magyar Suzuki Zrt. – társadalmi felelősségvállalási programja keretében – egy SX4 típusú gépjárművet adományozott a budapesti székhelyű Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége (ÉTA) számára. Az ÉTA célja és feladata a gyakorlati segítségnyújtás: „ernyője” alatt mintegy hétezer értelmi sérült gondozása, képzése, foglalkoztatása folyik.</p>

Az Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetségét civil szervezetek alakították 1997-ben. A szövetség állami juttatásban nem részesül. Működésének pénzügyi alapja a tagszervezetek tagdíjai és a nyertes pályázati bevételek, ami egyben meghatározza a segítségadás határait.

A Magyar Suzuki Zrt. a szövetség munkáját társadalmi felelősségvállalási programja keretében támogatja, egy Suzuki SX4 gépjármű adományozásával.

„Az ÉTA 71 tagszervezete az ország különböző pontjain működik. A gépjármű jelentősen megkönnyíti a kapcsolattartást ezek között a szervezetek között – mondta el Rubovszky László, az ÉTA képviselője. Az SX4-es Suzukit emellett a fogyatékos emberek szállításában is használni fogják.

(forrás)