Lemondtak a kórház igazgatói!
Közélet
2008. okt. 22.

<p>Visszaélt az önkormányzat bizalmával az esztergomi kórház gazdasági vezetése – közölte a kemma.hu-val Takács István sajtófelelős, idézve a minapi testületi ülés megállapítását. Mint írja, a legutóbbi vizsgálatok során feltárt hiányosságok és súlyos problémák következményei kemények, de semmiképpen sem hárulhatnak a kórház dolgozóira, az orvosokra, ápolókra, betegekre.</p>

A városvezetés hibáztatja az újabb, jelentős adósságterhek létrejötte miatt a főigazgatót, komoly ellentmondások és terhek forrását látja az új beruházásban, a rehabiltiációs tömbben.

A Vaszary Kolos Kórház egyébként, mint a jelentés is megállapítja, 2000 után kilábalt a csőd- és megszüntetés-közeli helyzetből. Tudatosan és fegyelmezetten hajtotta végre konszolidációs programját. Sajnos, a volumenkorlátozások bevezetése óta a javuló tendencia megfordult, ismét adósság halmozódott fel, és ez végső bizalomvesztést okozott.

A menedzsment tagjai nem kívánnak nyilatkozni a kemma.hu-nak; előbb összegzik tapasztalataikat. Dr. Sólyom Olimpia főigazgató és dr. Pák Gábor orvosigazgató úgy döntött, január elsejei időponttal állnak fel székükből; addig az új vezetés számára megteremtik a további működés lehetőségét.

Forrás: www.kemma.hu

(forrás)