150-en tiltakoztak a Suzuki gyár előtt
Gazdaság
2007. júl. 1.

<p>150-en tiltakoztak a 11 órás műszak bevezetése ellen az esztergomi Suzuki gyár előtt. A július elsejétől életbe lépő nyújtott műszak 3-4000 fizikai dolgozót érint. A tüntetést szervező Liga és a Suzuki gyár szakszervezete a tüntetés folytatását ígérte, amennyiben nem javul a dolgozók helyzete.</p>

A Liga szakszervezet elnöke szerint szigorúbb szankciókra van szükség a törvényt sértő munkavállalókkal szemben. A gyár szakszervezetének tagjai közül eddig többen fegyelmit kaptak, mert elmondták véleményüket a sajtóban. A szakszervezet elnökét pedig kétszer, rendkívüli felmondással távolították el állásából.

"Szigorítani és keményíteni kell a szankciókat a törvénysértő munkavállalókkal szemben. Ez a LIGA Szakszervezetek következő időszaki komoly feladatát képezi. Szeretnénk ha a törvényhozásban ez megvalósítható lenne, ehhez persze szét kell rombolnunk a munkaadók és a kormányzat igen kemény paktumát, ami a munkavállalók ellen fordul." - nyilatkozta Gaskó István, a LIGA Szakszerveztek elnöke.

forrás:hírtv.hu

(forrás)