Lehet a jobb még jobb?
Közélet
2008. okt. 16.

<p>Mi folyik Esztergomban? Mi van itt? Hol tartunk? Jönnek a kérdések. Éppen ideje már.</p>

Esztergom. Jobboldali város. Jobboldali érzelmű emberekkel többségében. Lehet ez ellen ágálni, de csak magát csapja be az, aki nem fogadja el.

Esztergom a magyar kereszténység fővárosa is. Ahogy mondják: a magyar Róma. Többre hivatott, mint amennyit ma mutat magából. De miért csak ennyit mutat?

Egy város valódi fejlődését egyértelműen meghatározza a vezetése. No, Esztergomban itt nem stimmel valami. Nagyon nem. Impotens vezetés, látszatintézkedések, arcoskodás - véleményem szerint ez jellemzi most a várost. Amikor a vezetés az őt hatalomra juttatókkal szemben politizál, akkor ott már nagyon nagy a baj, és úgy látom, itt éppen ez történik: a városvezetés és az azt kiszolgáló tisztségviselők energiájának nagy részét leköti jelenleg az a harc, amelyet az őket megválasztókkal vívnak.

Ellenségkép kell, uraim!

Ez az egyetlen megoldás a hatalom megtartására – gondolják, és megteremtik az ellenséget. Bárki lehet az. Süssünk bélyeget még a saját pártunkban megszólaló kritizálókra is! Kommunistaveszélyt kiáltanak. Aztán azt hiszik, így minden rendben. Ám az emberek nem hülyék, nem vakok, nem süketek.

Nem ördögtől való az a gondolat, hogy a jobboldalon belül is lehet más a megoldás. Lehet a jelenlegi jobbnál sokkal jobb is.

Változásra van szükség. Ezt mi, fideszesek is nagyon érezzük már. A jelenlegi vezetés elhasználódott, és akár mennyire is kapaszkodik a hatalomba, ha van nála jobb, akkor mi azt fogjuk javasolni a város élére.

Demokrácia

Ez a kulcsszava mindennek. Nem kell annyira félni tőle. Csak kicsit nehéz elengedni a hatalmat, a biztos egzisztenciát. Nehéz, de valakinek muszáj lesz. Elérkezett az idő arra, hogy Esztergom nagy változások elé nézzen!

Ide nem az kell már, hogy a városházára pallost akasszunk, kifejezvén mindenekfelettiségünket. Valódi tettek, valódi párbeszéd és valódi változás kell. Másra van szüksége Esztergomnak, mint Meggyes Tamás.

Horváth Mihály önkormányzati képviselő mondta ki mindezt először a jobboldalról. Egyre többen és többen állnak ki emellett.

Meggyes hazudott nekünk

A hazugság nem fér bele a Fidesz erkölcsiségébe. Ugyanúgy, ahogy sok minden más sem, amit szerintem álságos módon képvisel Meggyes, a Fidesz zászlaját védekezésképpen maga fölé tartva.

Ez a zászló nem oldoz fel az elkövetett tettek következményei alól. A Fidesz nem Meggyes Tamást jelenti, és Meggyes Tamás nem jelenti a Fideszt. Súlyos önértékelési problémákat vet fel, ha ezt elhiszi önnönmagának. Ő csak lehetőséget kapott arra, hogy a jobboldalt képviselje. Túl nagy falatnak bizonyult ez a feladat. Kimondom, amit gondolok: erkölcsileg, emberileg belebukott ebbe. Ma már köze nincs tetteinek ahhoz, amit a konzervatív keresztény értékrend megkövetelne. Horváth kimondta: olyan emberre van szüksége Esztergomnak, aki valóban a Fidesz elveit fogja képviselni.

Ez az ember már nem Meggyes Tamás lesz.

Szakadna a jobboldal?

Szó sincs itt szakadásról. A jobboldal egyre nagyobb része nincs megelégedve Meggyes Tamás eddigi munkájával, és ennek adott hangot. Meggyesnek ez nem tetszik. Lelke rajta. Ám nem ő, hanem mi, fideszesek fogunk dönteni.

Ha másra van szüksége a városnak, akkor mást kell a jobboldal élére állítani, hogy 2010-ben elindulhasson a polgármesteri tisztért folyó versenyben.

Erről szól a demokráciánk. Így normális, hogy többen „mérkőznek meg” egy posztért. A legalkalmasabbnak kell elnyernie a jogot egy-egy pozícióért történő indulásra.

De hiszen gyarapodunk!

Miért kellene változtatni? – hangozhatna a kérdés. De valóban gyarapodunk?

A fenéket gyarapodunk! A mai esztergomi helyzetet a „gulyásszocializmus” jellemzi. A valódi fejlesztések helyett esztelen költekezés és a város eladósítása folyik jelenleg.

Most éppen négyszázötven ezer forintnyi összeg nyomja minden egyes esztergomi lakos vállát adósságként, ez a meggondolatlan beruházásoknak köszönhetően hamarosan elérheti akár a fejenkénti majd’ másfél milliós összeget is. Nem a beruházásokkal van a probléma, hanem azzal, hogy a város úgy ruház be, hogy valódi esélye a befektetett pénzek megtérülésének meglátásunk szerint nem nagyon van. Elég csak a sikertörténetnek kommunikált élményfürdőre gondolni, amely éves szinten több tíz milliós veszteségeket produkál még úgy is, hogy jelentős városi összegeket pumpálnak bele támogatás gyanánt a mi adóforintjainkból.

TTT

A gulyásszocializmusra jellemző „három T” módszere Esztergomban is fellelhető.

Támogatják azt, aki kiszolgálja Meggyes érdekeit.

Tűrik azt, ami veszélytelennek tűnik a jelenlegi hatalom számára.

Támadni pedig támadják mindazokat, akik ellent mernek mondani, kritikát fogalmaznak meg, és másképpen viszonyulnak a dolgokhoz, mint a jelenlegi vezetés.

Ez lenne a Fidesz?

Ez nem a Fidesz. Erről írtam idáig. Ez Meggyes Tamás politikája.

Ezzel szemben vannak valódi Fideszesek is a városban, akik képviselni tudnák azt az értékrendet, amelytől sajnos a mostani városvezetőnk igencsak eltávolodott.

Kik lennének ők?

Könnyű megismerni őket. Ők azok, akiket Meggyes a legjobban támad.

Példaként, mint keresztény-konzervatív értékrendet képviselő fideszesként felhozhatjuk Kovács Gábort, a Polgári Esztergomért Egyesület elnökét, Ilosvai Gábor ügyvédet, Horváth Mihály önkormányzati képviselőt, Erős Gábort, Varga Ernőt, és folytathatnánk a listát...

Meggyes után is lesz élet!

Sokan tudjuk már! Amennyiben Ön is így gondolja, akkor adjon hangot ennek a véleményének!

Közösen megteremthetjük az új Esztergomot!

(forrás)