Lehet a jobb még jobb?

Lehet a jobb még jobb?

2008. 10. 16. 22:18

Mi folyik Esztergomban? Mi van itt? Hol tartunk? Jönnek a kérdések. Éppen ideje már.

Esztergom. Jobboldali város. Jobboldali érzelmű emberekkel többségében. Lehet ez ellen ágálni, de csak magát csapja be az, aki nem fogadja el.

Esztergom a magyar kereszténység fővárosa is. Ahogy mondják: a magyar Róma. Többre hivatott, mint amennyit ma mutat magából. De miért csak ennyit mutat?

Egy város valódi fejlődését egyértelműen meghatározza a vezetése. No, Esztergomban itt nem stimmel valami. Nagyon nem. Impotens vezetés, látszatintézkedések, arcoskodás - véleményem szerint ez jellemzi most a várost. Amikor a vezetés az őt hatalomra juttatókkal szemben politizál, akkor ott már nagyon nagy a baj, és úgy látom, itt éppen ez történik: a városvezetés és az azt kiszolgáló tisztségviselők energiájának nagy részét leköti jelenleg az a harc, amelyet az őket megválasztókkal vívnak.

Ellenségkép kell, uraim!

Ez az egyetlen megoldás a hatalom megtartására – gondolják, és megteremtik az ellenséget. Bárki lehet az. Süssünk bélyeget még a saját pártunkban megszólaló kritizálókra is! Kommunistaveszélyt kiáltanak. Aztán azt hiszik, így minden rendben. Ám az emberek nem hülyék, nem vakok, nem süketek.

Nem ördögtől való az a gondolat, hogy a jobboldalon belül is lehet más a megoldás. Lehet a jelenlegi jobbnál sokkal jobb is.

Változásra van szükség. Ezt mi, fideszesek is nagyon érezzük már. A jelenlegi vezetés elhasználódott, és akár mennyire is kapaszkodik a hatalomba, ha van nála jobb, akkor mi azt fogjuk javasolni a város élére.

Demokrácia

Ez a kulcsszava mindennek. Nem kell annyira félni tőle. Csak kicsit nehéz elengedni a hatalmat, a biztos egzisztenciát. Nehéz, de valakinek muszáj lesz. Elérkezett az idő arra, hogy Esztergom nagy változások elé nézzen!

Ide nem az kell már, hogy a városházára pallost akasszunk, kifejezvén mindenekfelettiségünket. Valódi tettek, valódi párbeszéd és valódi változás kell. Másra van szüksége Esztergomnak, mint Meggyes Tamás.

Horváth Mihály önkormányzati képviselő mondta ki mindezt először a jobboldalról. Egyre többen és többen állnak ki emellett.

Meggyes hazudott nekünk

A hazugság nem fér bele a Fidesz erkölcsiségébe. Ugyanúgy, ahogy sok minden más sem, amit szerintem álságos módon képvisel Meggyes, a Fidesz zászlaját védekezésképpen maga fölé tartva.

Ez a zászló nem oldoz fel az elkövetett tettek következményei alól. A Fidesz nem Meggyes Tamást jelenti, és Meggyes Tamás nem jelenti a Fideszt. Súlyos önértékelési problémákat vet fel, ha ezt elhiszi önnönmagának. Ő csak lehetőséget kapott arra, hogy a jobboldalt képviselje. Túl nagy falatnak bizonyult ez a feladat. Kimondom, amit gondolok: erkölcsileg, emberileg belebukott ebbe. Ma már köze nincs tetteinek ahhoz, amit a konzervatív keresztény értékrend megkövetelne. Horváth kimondta: olyan emberre van szüksége Esztergomnak, aki valóban a Fidesz elveit fogja képviselni.

Ez az ember már nem Meggyes Tamás lesz.

Szakadna a jobboldal?

Szó sincs itt szakadásról. A jobboldal egyre nagyobb része nincs megelégedve Meggyes Tamás eddigi munkájával, és ennek adott hangot. Meggyesnek ez nem tetszik. Lelke rajta. Ám nem ő, hanem mi, fideszesek fogunk dönteni.

Ha másra van szüksége a városnak, akkor mást kell a jobboldal élére állítani, hogy 2010-ben elindulhasson a polgármesteri tisztért folyó versenyben.

Erről szól a demokráciánk. Így normális, hogy többen „mérkőznek meg” egy posztért. A legalkalmasabbnak kell elnyernie a jogot egy-egy pozícióért történő indulásra.

De hiszen gyarapodunk!

Miért kellene változtatni? – hangozhatna a kérdés. De valóban gyarapodunk?

A fenéket gyarapodunk! A mai esztergomi helyzetet a „gulyásszocializmus” jellemzi. A valódi fejlesztések helyett esztelen költekezés és a város eladósítása folyik jelenleg.

Most éppen négyszázötven ezer forintnyi összeg nyomja minden egyes esztergomi lakos vállát adósságként, ez a meggondolatlan beruházásoknak köszönhetően hamarosan elérheti akár a fejenkénti majd’ másfél milliós összeget is. Nem a beruházásokkal van a probléma, hanem azzal, hogy a város úgy ruház be, hogy valódi esélye a befektetett pénzek megtérülésének meglátásunk szerint nem nagyon van. Elég csak a sikertörténetnek kommunikált élményfürdőre gondolni, amely éves szinten több tíz milliós veszteségeket produkál még úgy is, hogy jelentős városi összegeket pumpálnak bele támogatás gyanánt a mi adóforintjainkból.

TTT

A gulyásszocializmusra jellemző „három T” módszere Esztergomban is fellelhető.

Támogatják azt, aki kiszolgálja Meggyes érdekeit.

Tűrik azt, ami veszélytelennek tűnik a jelenlegi hatalom számára.

Támadni pedig támadják mindazokat, akik ellent mernek mondani, kritikát fogalmaznak meg, és másképpen viszonyulnak a dolgokhoz, mint a jelenlegi vezetés.

Ez lenne a Fidesz?

Ez nem a Fidesz. Erről írtam idáig. Ez Meggyes Tamás politikája.

Ezzel szemben vannak valódi Fideszesek is a városban, akik képviselni tudnák azt az értékrendet, amelytől sajnos a mostani városvezetőnk igencsak eltávolodott.

Kik lennének ők?

Könnyű megismerni őket. Ők azok, akiket Meggyes a legjobban támad.

Példaként, mint keresztény-konzervatív értékrendet képviselő fideszesként felhozhatjuk Kovács Gábort, a Polgári Esztergomért Egyesület elnökét, Ilosvai Gábor ügyvédet, Horváth Mihály önkormányzati képviselőt, Erős Gábort, Varga Ernőt, és folytathatnánk a listát...

Meggyes után is lesz élet!

Sokan tudjuk már! Amennyiben Ön is így gondolja, akkor adjon hangot ennek a véleményének!

Közösen megteremthetjük az új Esztergomot!

2009. 07. 12. 1:35

Aktuálisabb, mint valaha.

2008. 10. 17. 14:08

Sajnos abban is igaza van Kicsinek, hogy mindig a rossz hír a hír, mert csak arra figyelnek fel, azzal lehet hangulatot kelteni és befolyásolni. Az ítélet meg majd valamikor megszületik, addigra pedig úgyis lesznek újabb rossz hírértékű ügyek.

2008. 10. 17. 14:01

Messzemenően egyetértek Kicsi Utopisztika c. írásával. Aki mostanában megfordult a munkaerőpiacon az tudja, hogy a versenyszférában nem igazán komoly pozíciók betöltéséhez is különféle alkalmassági teszteken kell keresztülmenni a jelölteknek, máshol pedig torzult személyiségek szabadon garázdálkodhatnak. Teljesen kézenfekvő lenne, hogy a vezető köztisztségviselőket is alávessék ilyen alkalmassági vizsgálatoknak. A torzult személyiségjegyű pl. megalomán pszichopata vezető, ha „esetleg” ismertek ilyet, nem csupán a saját alkalmatlansága miatt veszélyes vezetői poszt betöltésére, hanem előszeretettel veszi magát körül hasonszőrű munkatársakkal. Akkor aztán nincs bekiabálás, az van, amit a közös kényszerképzet diktál. Punk-tum! Engem is sokszor elgondolkodtatott már, hogy miért a nagy hallgatás? Azok, akik olyan pozíciókban ülnek, ahol pontos információkkal rendelkeznek a város vesztét okozó gazdasági ügyekről, ha látják és biztosan látják miért nem lépnek ? Nem merik felvállalni a konfliktusokat ? Kicsi utolsó mondatát pedig azzal egészíteném ki, hogy nem egy, hanem több hatalommániás torz személyiség van pillanatnyilag vezető és döntési pozicióban. Most vagy később pedig ott ülnek a monitoruk előtt és jót röhögnek, hogy mi itt pontosan kiszámoljuk mennyibe került az a híres honlap és mégsem tesz ellene senki semmit. Nyitva áll előttük továbbra is a lehetőség, akár még duplázni is lehet, még mindig, büntetlenül.

2008. 10. 17. 11:42

Nem a jogerős ítélet a fontos, hanem, hogy hírértéke legyen. Mert csak akkor kapják fel az emberek a fejüket, hogy mivan? A Fidesz sem azért pereli a kormányzati honlapot, mert ítéletet akar, hanem, mert hírt és hangulatot akar. Ez Van. Tanuljátok már meg, hogy mindíg csak a rossz hír a hír. Különben benned Zoli hatalmasat csalódtam, beálltál olyan sorba, ahova nem kellett volna. Ez Van.

2008. 10. 17. 10:53

Számomra az érthetetlen, hogy felelős beosztású egyéneknél semmiféle alkalmassági vizsgálat nem létezik. Még akkor is, ha demokratikus választás útján jutnak vezető pozícióba. Nem tudom a világban létezik-e ilyen teszt, vagy milyen területet érint. Azt tudjuk, ha a SANYO-ba akarsz operátor lenni, bizony minden oldalról alaposan megvizsgálnak. És akkor olyan vezetőt, akin több ember életminősége múlik, egyáltalán nem tesztelnek. (nem csak a politikában van ez így) Annak nincs felelőssége, pedig"kicsit" több múlik a veeztési stílusán. Sőt! Minden. Szerintem minden jelöltnek részt kellene venni jelölése előtt egy pszichológiai teszten. Lám itt van MT esete, akit bizonyára ismertek sokan trónrakerülése előtt és akin minden bizonnyal fellelhető volt akkor is a torzult személyiségre jellemző jegy, jegyek. Csak bagatellizálták, bagatellizáltátok. (Mindenki értse úgy, ahogy értenie kell). Mert jobb és baloldalon is azt hiszik a vezetők (itt kicsiben is), hogy csak az az igaz és jó, amit ők annak hisznek. És hiába kiabálnak be mások a pálya széléről, hogy les, ők meg sem hallják, mert ők nem annak látták. Punk-tum! Ezért volt, hogy a baloldal is támogatta MT-t az időközi választásokon. Aztán eső után köpönyeg. Kérdezem, egy esetet a sok közül kiragadva, főleg a baloldaltól, miért nem lehetett hivatalos eljárás alá vonni az esztergomi önkormányzatot a helyi honlap írtózatos vaskos ára miatt? A kormányzati honlap "csak" 200 millába került, a mienk 320-ba, mégis feljelentették őket, hogy számoljanak el ezzel a sok millióval. Pedig az, országos honlap, gondolom több funkciós, több befektetést igénylő. (nem értek hozzá, lehet, hogy nem így van) Tessék mondani, itt Esztergomban miért hallgat "mindenki", mint sz.r a fűben!? Javaslom mindkét oldalnak, hogy néha oda kellene figyelni arra is, ha valaki megszólal halkan a pálya széléről, mert lehet, hogy az az igaz! Nem mindíg a legharsányabbnak van igaza. És akkor talán elkerülhető lesz, hogy egy hatalommániás , infantilis, torz egyed vezesse városunkat. Nem mese ez...

2008. 10. 17. 8:15

Lehet jobb?

Ez nem kérdés, csak jobb lehet ennél. Hihetetlen eladósodásunk van, és a beruházások, ha minden rendben ís megy, nem nekünk hozzák a jövedelem nagy részét, hanem a befektetöknek, ill. azoknak, akik engedték a befektetéseket!!!!!!!!!!

Az élményfürdö intő példa kell, hogy legyen! De van egy másik vetülete is a dolognak. Ez pedig a Fidesz hítelvesztése, mert az összes program a párt által támogatott polgármester regnása alatt történík, kell a friss levegő, mert a város fulladozik, és a korrupció szele lengi be.