215 millió az EVÉD Kftnek

215 millió az EVÉD Kftnek

2008. 10. 16. 12:58

Egymilliárd forintos tőkeemelést szavazott meg a testület a Strigonium Zrt tőkeemelésére a szeptember 25-i ülésen. A Strigonium 215 millió forintot szán ebből az összegből az UD Zrt egyik leányvállalatával együtt létrehozott EVÉD Kft fejlesztésére.

Az egominfo.hu információi szerint az összeget a következő célokra használnák fel:

  • Központi telephely, gépállomás, autószerelő műhely építése az ipari park területén az EVÉD kft-nek 135 M Ft
  • EVÉD Kft telephely kialakítás a Kölcsey utcában 40 M Ft
  • EVÉD KFT tőkeemelése 40 M Ft

Mint ismeretes az EVÉD Kft ügyvezetőjét Morvai Tamást nemrég feljelentette az NBH az UD Zrt-vel kapcsolatos ügyben.

Mindentől függetlenül a kérdés nyitott: Miért van szüksége a városnak az EVÉD Kft-re? Kit fog védeni és kitől?

Meggyes Tamás álljon végre a nyilvánosság elé és mondja el, miért kell újabb 215 milliót pumpálni ebbe a cégbe! Miközben mi százmilliókat fordítunk egy az UD cégbirodalomhoz tartozó kftbe, addig az országos sajtó arról cikkezik, hogy cégvezetők szerint az UD Zrt. nehéz helyzetbe került, mert ügyfeleik a botrány után elpártoltak a cégtől. A cég igazgatósága nemrég lemondott, a részvénytársaság közgyűlésén nem választottak új vezetőséget. (forrás: index.hu )

Vajon nincs hová tennünk a milliókat?

Törölt felhasználó

2009. 01. 11. 13:23

A mi örző-védőink sorban keresik fel az önkormányzati vagy önkormányzat közeli cégeket, hogy miért nem hozzájuk van bekötve a riasztórendszer.

Így lesz munkájuk? Mi lesz a többi örző-védő vállalkozással? Ők vajon mennyire örülnek az új - erős pozicióból dolgozó - vetélytársnak?

Ki lesz az első, aki a GVH-hoz fog fordulni?

Amúgy, ahogy olvashattuk ( www.esztergom.hu ) városrendőrség is alakul, amelyet egy bizonyos Végvár Kft csinál majd.

Tud valaki valamit erről a kft-ről?

Úgy 2006-ig létezett ilyen cég, ami tagja volt a Bross Holdingnak, akik security és adósságbehajtást végeztek. Most azonban a www.e-cegjegyzek.hu szerint Végvár Kft nincs. Ennek ellenére 50 esztergominak igértek itt munkát.

Na most akkor mi is van???

2008. 10. 16. 15:18

Válasz a kérdésedre: egominfo 80 millió a szolgálatnak címmel

"- Az önkormányzat és cégei tulajdonában levő gépkocsikat átadják az EVÉD kft-nek, úgy, hogy euro-tax értéken értékesítésre kerülnek a cég részére, valamint átveszik a lízingelt autókat is.


- Ezután mindenki bérelné az autókat az EVÉD kft-től, amely a bérleti díj fejében vállalja az autók minden költségeit, és 5 évente lecseréli azokat.

Az így kialakult egységes gépkocsi flotta szervizelésére minden valószínűség szerint( bár erre nem tér ki az előterjesztés) abban az ipari parkban felépítendő csarnokban kerülne sor, amibe szerelőműhelyt, autómosót is kialakítanának, valamint a Zöld út Kft-nek szociális és irodai funkciót is. Ennek a bekerülési költsége mintegy 135 millió forint."

2008. 10. 16. 14:11

Központi telephely, gépállomás, autószerelő műhely építése

Mekkora gépkocsiparkkal rendelkezik ez a cég, hogy saját autószerelő műhelyre van szüksége?